Aliexpress iade işlemleri Nasıl Yapılır?

Online alışverişin olmazsa olmazı , gelen ürünlerin uymaması , kusurlu ve hasarlı olması gibi durumları yaşamayanımız yoktur. Ürün gelir, eğer bu bir ayakkabıysa kalıbı dardır, veya elektronik bir malzeme alırsınız bozuk çıkar ve iade edersiniz. Peki bu iade işlemlerini Türkiye ‘de yapmak çok kolay iken Aliexpress’te nasıldır? Aliexpress iade işlemleri nasıl yapılır? Dispute yani anlaşmazlık açmak nasıl olur ? Gelin hep birlikte bakalım. Kapsamlı Aliexpress İade rehberimiz size yardımı olacaktır.

Aliexpress online alışveriş sitesi yurt dışından gönderim yaptığından , genel olarak neredeyse tüm göndermelerini PTT kanalı ile göndermektedir. İade işlemi yaparken Ürünü PTT yolu ile göndereceğiz .

Aliexpress iade işlemleri şu adımlarla yapılabilir:

  1. İade talebinizi oluşturun: Aliexpress’in web sitesinde veya mobil uygulamasında hesabınıza giriş yapın ve iade talebinizi oluşturun.
  2. İade nedenini belirleyin: İade talebinizi oluştururken, iade nedenini belirtmeniz gerekir.
  3. İade şartlarını kabul edin: İade şartlarını okuyun ve kabul edin.
  4. İade sebeplerine göre belgeleme: İade nedenine göre belgeleme sağlamanız gerekebilir (örneğin, ürün bozuk veya yanlış gönderilmişse fotoğraflar).
  5. İade talebinin onaylanması: Aliexpress tarafından iade talebinizin onaylanması bekleyin.
  6. Ürünü geri gönderin: İade talebinin onaylanmasından sonra, ürünü geri göndermeniz gerekir.
  7. Para iadesi: Aliexpress, onaylanan iade taleplerinde, para iadesi yapar.

Aliexpress iade işlemi için yapmamız gerekenler:

Siparişinizle ilgili sorunu tespit etmekle başmalısınız. Buna göre bir iade talebi başlatacağımız için önemli bir konudur.

Hasarlı ürünler, ürün isteğiniz veya anlatılan özellikleri taşımıyorsa, yanlış hatalı ürün veya ürünlerse saydığımız problemlere benzer bir sorun yaşıyorsanız artık Dispute/Tartışma/Anlaşmazlık açmalısınız.

Aliexpress Anlaşmazlık İçin son tarih Nedir?

İade etmek için 15 gününüz olduğunu zaten biliyorsunuz ve tabii ki bunu da orijinal ambalajında ​​ve tüm etiketleriyle birlikte yapmanız gerekiyor.

Yaklaşık 15 gün içinde (muhtemelen daha erken), AliExpress siparişi depolarına alır almaz paranızı iade edecektir. Her zaman satın alma sırasında kullandığınız ödeme yöntemi ile iade edecektir.

Öncelikle Buraya tıklayarak “siparişlerim” ekranına gidin;

aliexpress tartışma açmakPin

Siparişlerim ekranında satın aldığımız ürünü seçiniz, ve içinde bulunan “tartışma aç/open dispute/anlaşmazlık başlat” butonuna basınız. Bu ürünle ilgili bir sorun yaşadığınızda yapmanız gereken ilk işlemdir.

Tartışma bölümünde iki seçeneğiniz olacaktır:

Aliexpress Yalnızca Para iadesi:

Ürünü iade etmeden Paranın tamamını veya Bir kısmını iade almak için kullanılır. Bu konu hakkında bilgi almak için, Aliexpress Ürünü Geri Göndermeden Ücret İadesi Nasıl Alınır?

aliexpress dispute , anlaşmazlık açmakPin

Aliexpress Ücret Ve Eşya iadesi

ürünü iade ederek ücret iadesi almak için kullanılır. Biz bu makalemizde bu işlemden bahsedeceğiz.

Aliexpress iade işlemine başlamadan önce bilmeniz gereken önemli Bilgi:
Aliexpress iade işlemleri Nasıl Yapılır?Pin

Eğer ürünü iade edecekseniz kargo ücreti size ait olacaktır. Kargo ücreti Çin için yüksek olabilir. Bunları kontrol etmeden önce işlemi yapmanız zararınıza olabilir. PTT kargo ile gönderim yapacaksanız geri göndereceğiniz ürünün boyutuna ve fiyatına göre bir değerlendirme yapmalısınız. Eğer ürünü iade etmeden sizi kurtaracaksa ürünü geri göndermeden kısmi iade almanız daha mantıklı olacaktır. Aliexpress Ürünü Geri Göndermeden Ücret İadesi Nasıl Alınır?

Tartışma alanında ücret ve ürün iadesi kısmına tıklıyoruz. Burada da size bir alt menü açıyor ve bir sebep seçmenizi istiyor. Bunlar:

1.Personal Reasons: Kişisel sebepler

Bu seçenek ürün iadesinin sizle ilgili olduğunu satıcının ürününde bir kusur olmadığı, fakat sizin iade etmek istemeniz halinde kullanılır .( Ürünü geri iade ediyoruz. )

2. Shipping Method: Nakliye yöntemi

Bu seçenek ise , sizin anlaştığınız kargo yöntemi yerine daha geç gelen bir kargo ile göndermesinden kaynaklı problemler olabilir. Sizin ihtiyacınız dahilinde ürün ulaşmadığından , ürünü başka bir yerden ikame ettiyseniz fazladan olan ürünü iade etmek için kullanılır . (Ürünü iade ediyoruz.)

3. Product not as described: Ürün açıklandığı gibi değil.

Eğer ürün elinize ulaştı ve ürün açıklamalarda anlatılan gibi değil ise bu seçeneği kullanıyoruz. (Ürünü iade ediyoruz.)

4. Quality Problems: Kalite Problemleri

Ürün beklediğiniz ve/veya anlatılan kalitede değil ise bu seçeneği kullanıyoruz.(Ürünü iade ediyoruz.)

Aliexpress iade işlemleri Nasıl Yapılır?Pin

5. Damaged Goods: Hasarlı ürünler

Ürün yolda hasar gördüyse, bu seçeneği kullanıyoruz. (Ürünü iade ediyoruz.)

6. Quantity Shortage : Miktar eksikliği

Aldığınız miktardan daha az , eksik ürün geldiyse bu seçeneği kullanıyoruz .

7. Received Counterfeit Goods: taklit ürün ulaştı

Eğer aldığınız ürün orijinal olmadığını ve taklit olduğunu düşünuyorsanız, bu seçeneği kullanıyoruz. (Ürünü iade ediyoruz.)

8. Problems With The Accessories: aksesuarlarla ilgili problemler

Gelen ürünün aksesuarlarında eksik veya hatalı olması durumunda bu seçeneği seçiyoruz. (Ürünü iade ediyoruz.)

Aliexpress iade İçin Kanıt Yüklemek

Tabi ki bunları yapabilmemiz için bir şart var. Kanıt yüklemek ve kanıtlar hakkında bilgi yazmak. Ürünün kalitesiz , hasarlı, olduğunu ispatlamanız için resim yükleme yoluyla kanıtlarınızı yüklersiniz. Yada ürünle ilgili bir video çeker, videoyu da yükleyebilirsiniz.

aliexpress iade işlemleriPin

Ya Satıcı taraf kanıtınızı kabul eder , ürünü geri göndermeniz için adres verir Yada satıcı tartışmanızı kabul etmez geri ücret ödemeyi reddeder. veya kısmı ödeme önerir. Bunlar yaşayabileceğiniz durumların özetidir. Eğer sizde kısmı iade tutarını reddetseniz, yada reddine karşılık tekrar ısrar edersiniz yani anlaşmazsanız, olay aliexpress ekibine intikal eder ve aliexpress kimin haklı olduğunu 4 gün içerisinde karar verir.

Aliexpress Ürünü iadeye hazır hale getirmek:

Ürünü iade ediyoruz. İlk yapmanız gereken satıcı ile iletişime geçerek , adres bilgilerini almaktır. Daha sonra zarar görmeyecek ve ürün yolda açılmayacak şekilde paketlemeniz gerekir. Paket sıkıntısı çekiyorsanız kırtasiyelerden pat-patlı zarf alıp içine koyarak gönderebilirsiniz. Alıcı adresini paket üzerine silinmeyecek ve kaybolmayacak şekilde eklemiz gerekmektedir. Göndereceğiz paket çok uzun bir yolculuğa çıkacağından yolda her şey başına gelebilir. PTT Yurt dışı gönderi bankosuna gidiyorsunuz. Burada size doldurmanız için bir kağıt verecekler öncelikle bu kağıdı doldurun. Daha sonra bankoya paketinizi teslim edin. Bankodaki memur sizden bazı bilgiler isteyecektir. Ürünü tartıp desisine bakarak bir ücret belirleyecektir.

Aliexpress Ürünü iade ederken Kargo Ücreti Kime Ait?

Yurt dışı gönderilerin tamamında ödeme gönderici tarafından yapılır. Karşıdan ödemeli diye bir sistem bulunmaz. Bundan sebeple kargo ücretini siz ödeyeceksiniz. Banko Memuru sizin doldurup verdiğiniz kağıdın üzerine bir takip numarası yapıştırıp size geri verecektir. Bu kargo takip numarasını Aliexpress sistemine girmeniz gerekir. Ve işleminiz tamamlandı bundan sonra ürünün satıcıya ulaşmasını ve ücret iadesini onaylamasını beklemektir.

Bu günlük bu kadar. Sorularınızı konu altından sorabilirsiniz. Bilgeler bilgesi grupanda Sorunsuz iadesiz musmutlu alışverişler diler. Şimdilik hoşçakalın.

İlginizi Çekebilir

“Aliexpress iade işlemleri Nasıl Yapılır?” üzerine 238 yorum

  1. aldığım üründen daha ucuza alabileceğim bir yol buldum ama zaten yola çıkan bir ürün kargosunu benim ödemem yeterli olur mu sadece değişim için

    Yanıtla
    • Merhaba Alper,

      Ürün yola çıktıysa ve gümrük vergisini peşin ödediyseniz vergileri geri alamayabilirsiniz.(Çoğunlukla ödemiyor, belki burada vergi dairesi üzerinden başvuru ile alınabilir süreci bilmiyorum) Gelince geri iade edecekseniz evet kargo ücretini siz ödeyeceksiniz. Şunları da göz önünde bulundurun: Geldiği süreden daha geç geri gidebilir. Aliexpress iadeniz karşı tarafa ulaşmadan geri ödeme alamazsınız. Ve iade kargo ücreti maliyetiniz fazla olabilir.

      Syg

      Yanıtla
  2. Merhaba. Ben AliExpress’ten iki tane masaüstü oda sıcaklığını gösteren saat satın aldım. Her biri 21 Euro. Bir tanesi sıcaklık göstergesi bozuk çıktı.
    Satıcıyla iletişime geçtim, bana kısmi para iadesi yapabileceğini söyledi ve “tartışma, geri ödeme aç” dedi. Ben de tartışma açtım tam iade istedim.
    Satıcı 3.5 Euro vereceğini söyledi. Ben de reddettim. Bu sefer ürünü geri iade ve tam iade seçeceğini seçtim. Satıcı kabul etti.
    Şimdi beni. Sormak istediğim soru şu;
    kargo ücretini kim ödeyecek. (Fransa’dan Çin’e)?
    Eğer yol ücreti bana aitse ve fazla tutarsa ne yapabilirim?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    Yanıtla
  3. Merhaba aliexpresden aldığım ürün hasarlı gönderildi tartışma açtım karşı tarafla anlaşamadık uygulama devreye girdi ve zararını karsilamayacak kadar az iade gönderdi nasıl itiraz edebilirim tartışma sona erdi yazıyor aldığım ürün 680 TL ve bana verilen 63 TL

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Anlaşmazlık bittiyse yapabileceğiniz birşey yok. Tutarı Reddedebiliyorsanız yeni kanıtlar ve daha iyi açıklamalar yaparak tekrar anlaşmazlık deneyin.

      Syg

      Yanıtla
  4. Merhabalar, şubat ayının başlarında Aliexpress den 4 tane bilgisayar grafik kartı satın aldım. Toplam 381 $ değerinde. Satıcı sisteme kargo takip numarası giriyor ama ürün bir türlü yola çıkmıyor. Ücretin otomatik onaylanmasına 10 gün kadar kala tartışma açtım. satıcı bana beklememi ve 1 $ bana iade edeceğini söyledi. kabul etmedim. Anlaşamadık tartışmaya aliexpress dahil oldu. 7 martta otomatik sonuçlanacaktı. O tarihe kadar siparişin ücret onaylanma tarihi dolmuştu. tartışmanın sonuçlanma harihi olan 7 mart geçeli de 25 gün oldu hala tartışma sonuçlanmadı. Satıcı zaten artık aliexpress de yok ulaşılamıyor profile. PTT kargoyu aradığım zaman kargonuz iptal edilmiş çinden çıkmadan önce dedi.

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Bazen böyle durumlar oluyor. iade olacaktır. Sitede yazdığı gibi açtıysanız bir problem olmaz. Müşteri temsilcisi ile iletişime geçmeye çalışın.(aynı satıcıdan bir arkadaşımıza iade aldık.)

      Syg

      Yanıtla
  5. Merhaba, bende dün hediye almak için sipariş verdim ödemesini karttan çektirdim aliexpress bana mail attı siparişiniz onaylandı ödemeniz onaylandı diye sonra çekim bankada 1 gün boyunca provizyonda kaldı neyse ödeme oldu 1 gün sonra. Satıcı teslimat bilgilerini onaylamadı iletişim kurdum bahar şenliği varmış 23 gün sonra kargoya verecekmiş iptal edeceğimi söyledim tamam dedi sipariş iptal vardı direk iptal ettim.para iade si için ekstra iade talebi ve tartışma açmama gerek varmıydı.şimdiden teşekkürler

    Yanıtla
  6. merhaba,

    bir süre önce aliexpress’ten öğretmen yakınım istediği için 50 adet ürün sipariş ettim. aslında daha az sayıda istemişti ancak ürün çok ucuz (0,5-1 usd) kargosu ise pahalıydı (3-4 usd civarı). ilginç olan ise belirli bir tutarın üzerine bedava kargo bilgisi eklemeleriydi. yani kargo ödeyerek toplamda 10 adet alabileceğim fiyatla kargo bedava sınırını aşarsam 50 tane alabildiğim miktar neredeyse aynı ücret tutuyordu ben de aldım.

    kargo gelince gümrüke takıldığını gördüm. aliexpresste teslim almışım gibi görünüyor. anlaşılan ödediğim para da yanacak. ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. internette çoklu ürün alımının yasa dışı ticaret olarak görülüp ceza gelebileceği yazıyor. gitmeye de çekindim. gidersem beni nasıl bir durum bekliyor. ne yapmamı önerirsiniz. teşekkürler

    Yanıtla
    • Merhaba Ahmet bey,

      Aldığınız ürün boyutu nedir? Herhangi bir şey olmaz bir ceza geleceğini sanmıyorum. Sonuç olarak siz ticari olarak almadınız. Gidip durumu anlatabilir ve ürünleri teslim alabilirisiniz.(gümrük memurunun insafına kalmış.) Tam olarak hareketlerde ne yazıyor? Ürünü teslim almazsanız ürün satıcıya iade edilir. Bu şekilde satıcıdan ücret iadesi talep edebilirsiniz. Aliexpress’te Teslim Alınmayan Ürün Ücret İadesi Nasıl Yapılır?

      Syg

      Yanıtla
  7. Merhaba ben Aliexpressden bir grafik tablet aldım. Benim parasını ödediğim modelin bir alt modelini göndermişler. Aradaki fark yaklaşık 90 dolar. Dispute açtım. Yanlışlık için özür dilediler. Ürünü gönderip, iademi aldıktan sonra yeniden satın alma işemi yapabileceğimi, iade ederken ödediğim kargo ücretini, kuponla düşeceklerini söylediler. yalnız ben ürünü alırken 655 TL vergi ödedim, vergiyi geri alabilir miyim?

    Yanıtla
Yorum yapın

Grupanda