Aliexpress Adres Ekleme Hatası Nedeni

Güzel bir günden herkese merhaba. Aliexpress adres ekleme hatası alıyorsanız doğru yerdesiniz bunun sebebi aliexpresse adres nasıl yazılır konusunda bilgi sahibi olmadığınız için olabilir. Aşağıdakileri uygulayarak bu problemden hızlıca kurtulabilirsiniz.

Aliexpress Adres Nasıl Yazılır?

Öncelikle adres seçimi yaparken genel olarak paketlerinizi alabilecek birilerinin evde veya işyerinizde bulunmasına özen gösteriniz. Çünkü birileri yoksa paketiniz önce kargo şirketine, sonra da Çin’e geri dönüş yapacaktır. Biz bunu istemiyoruz çünkü günlerce beklediğimiz siparişiniz geri gidiyor . Aman Allah’ım! Ne kötü senaryo. Bunu engellemek için gönderi adresinizi iyi düzenlemeniz şart.

Aliexpress Adres Eklerken Neden Hata alıyorum ?

Sistem Türkçe karakter kabul etmiyor. Adres ve isim satırlarını doldururken türkçe karakterler yerine ingilizce karakter kullanıyoruz. Türkçe karakter dediğimiz sadece Türkçe alfabede bulunan özel sesli harflerden söz ediyoruz. bunlar “İ, ı, ğ, ü, ş, ö, ğ, ve ç harfleridir. Bu harfleri adres ekranında kullanırsanız sistem adresinizi kabul etmeyecektir. Bunların yerine örneğin ı harfi yerine i , ğ yerine g , ş yerine s harflerini kullanmalısınız.

Aliexpress’e Adres Nasıl Yazılır? Web Sitesi Masaüstü Versiyonu İçin Lütfen Tıklayınız!

Şimdi gelelim Aliexpress’te adresimizi düzenlemeye :

Öncelikle yan açılır menüden, “hesabım” seçeneğine tıklıyoruz .(görsel 1)

Aliexpress Adres Nasıl YazılırPin

Önümüze açılan pencerede üst kısımda kullanıcı resminiz bulunuyor. Resme tıklıyoruz.(Görsel 2)

aliexpress adres ekleme hatasıPin

Bu profil resminden sonra üye merkezine ulaşıyoruz ve burada da tekrar Profil resmine tıklıyoruz. (Görsel 3)

aliexpresse adres nasıl yazılırPin

Profil resmine tıkladıktan sonra “hesap ayarları” bölümüne ulaşıyoruz. profil resminizi , kullanıcı adınızı , mail adresini değiştirebileceğiniz alan. He tabi “sevkiyat adresi” bölümünde burada . sevkiyat adresi bölümüne tıklıyoruz .(görsel4)

Aliexpress Adres Ekleme Hatası NedeniPin

Görsel 4

Açılan sayfada” yeni adres ekleyin” e tıklıyoruz . (görsel 4)

Aliexpress Adres Ekleme Hatası NedeniPin

Cep numaranızı girin.

Ülke seçin, şehir girin .

Aliexpress Adres Ekleme Hatası NedeniPin

“iletişim adı” dediği ad ve soyad :).

Birde “cadde no posta” kısmı var . buraya tıkladığınızda Google maps araması açılır. Buraya sokak veya cadde ismini yazın doğru yeri seçin. Çünkü yılmaz sokak 500 tane olabilir . 🙂 doğru il ve ilçeyi seçerek sokak ve cadde ismini seçtikten sonrası gayet kolay.

Biraz daha aşağı indiğinizde pasaport bilgisi kısmını göreceksiniz. TC kimlik no, ad ve soyadı bilgisini girin. ( Doğru girdiğinizden emin olun Gümrükte problem yaşayabilirsiniz.)

Aliexpress Adres Ekleme Hatası NedeniPin

Kaydedin.

Son olarak “varsayılan adres olarak kullan” seçeneğini seçerseniz tüm alışveriş yerinizde ilk adres olarak onu gösterecektir.

Ve son olarak bir uyarı!

Siparişten sonra adresinizi değiştiremezsiniz. Bunu unutmadan belirteyim. Eğer adreste bir hata varsa, satıcıyla iletişime geçin ve adresi düzeltmesi konusunda yardım isteyin.

Bu günlük bu kadar. Aklınıza takılanları konu altından sorabilirsiniz . Alışverişin bilge pandası grupanda siparişlerinize süratle kavuşmanızı diler. Şimdilik Hoşça kalın.

İlginizi Çekebilir

“Aliexpress Adres Ekleme Hatası Nedeni” üzerine 12 yorum

  1. Yurt dışından olan bir siteden lens alacağım ama pasaport bilgisi ya da TC istememekte sorun olur mu acaba?
    Site pinky paradise

    Yanıtla
    • Merhaba,

      TC kimlik numarasını gümrük artık istiyor. Yurt dışı sitelerde gümrük için sizden istiyor. Siteden hiç alışveriş yapmadım. Alışverişinizi tamamladıktan sonra deneyiminiz hakkında yazarsanız tüm kullanıcılarımıza faydalı olacaktır.

      Syg

      Yanıtla
  2. Abi meraba. Ben 6tane ürün aldım . 2 tanesini iade ettim yani durdurdum. Abi ben adresi hatalı girdim sonra süreyi 3-4 gün yükselttim. Adresi değiştirdim. Şimdi kargo beklemede . Baktım adres hala aynı bunu nasıl halledeceğim yardım pls! İnşallah çok uğraştırmaz.

    Yanıtla
    • Merhaba Furko. Adresi hatalı girdiyseniz, satıcı ile iletişime geçip adresini düzenlemesini istemelisiniz. Paketi göndermeden önce acele edin! Sizin adresi güncellemeniz bir şey ifade etmez. Satıcıya doğru adresi mesaj olarak bildirin. Diğer adresin hatalı olduğunu ve size ulaşmayacağını bildirin. Adres gerçekten hatalı ise ürün satıcıyageri döner. Sizde paranızı iade alırsınız.

      Yanıtla
  3. Abi ben bu sene bi adet mikrofon ve kamera almıştım yaklaşık 10 gün içerisinde mikrofonum evime geldi fakat kamera 40 güne yakın bi süre geçmesine rağmen gelmedi daha sonra kargo sorgulamaya girdim ürün kodunu girdim ilk önce benim yakınımdaki şubeye gelmiş daha sonra ben almayınca Başakşehire gönderilmiş arayıp sordum kargo şubesine adresi bulamadık dediler ama biri geliyor diğeri gelmiyor neden olabilir.

    Yanıtla
    • Emre bey Merhaba , sitemizin veritabanındaki bir hatadan dolayı sorunuzu yeni görüyorum.Öncelikle bunun için çok özür dilerim. Büyük ihtimalle Postacının paket gözünden kaçtı veya evde yoktunuz paket geri şubeye döndü , siz almayınca menşei ülkesine geri gönderildi. Adresle ilgili herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum. Alışverişlerinizde kargo takip numaranızı , ürünü satın aldıktan en geç 15 gün içerisinde takip sisteminden kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.

      Saygılarımızla

      Yanıtla
Yorum yapın

Grupanda