Aliexpresste Alışveriş Yapmanın Püf Noktaları

AliExpress, geniş ürün yelpazesi ve cazip fiyatlarıyla dikkat çeken bir e-ticaret platformudur. Fakat Aliexpresste alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. İşte AliExpresste alışveriş yapmanın püf noktaları:

1.Üyelik bilgilerinizi girerken tam ve doğru olarak yapın.

Üyelik bilgilerinizi girerken tüm bilgilerinizin doğru olduğundan emin olmalısınız. Aktif olarak kullandığınız mail adresini kullanmanızı öneriyoruz. Çünkü satın aldığınız ürünler ile ilgili tüm hareketler mail yolu ile bildirilmektedir. AliExpress hesabınızı korumak için güçlü bir şifre oluşturmalısınız.

2.Teslimat adresinizi tam ve eksiksiz olarak girin.

Adresinizi tam ve detaylı olarak girmelisiniz. Posta kodu yurt dışı alışverişerde önemli olduğundan Posta kodunuzu doğru girmenizi tavsiye ediyoruz. Adres giriş alanlarında Türkçe karakter kullanmanız kesinlikle yasak olduğundan , Türkçe karakter girmeniz halinde sistem adres giriş işleminizi tamamlamanıza izin vermeyecektir. Detaylı bilgi için, “Aliexpress ‘e adres nasıl yazılır ?” Konusunu ziyaret edebilirsiniz.

3.Kredi kartınızın yurt dışı ve/veya internet alışverişlerine açık olduğundan emin olun.

Aliexpresste Alışveriş Yapmanın Püf NoktalarıPin

Kredi kartınızın internet alışverişlerine açık olmaması durumunda işlem yapamayacağınızdan, bankanızla görüşüp kredi kartınızı internet alışverişlerine açtırmanız gerekmektedir.
Kredi kartı bilgilerinizi korumak için sanal kart oluşturun.
Kredi kartı bilgilerinizi internet korsanlarından korumak için, AliExpress ödeme sistemi olan internet bankacılığından oluşturduğunuz düşük limitli sanal kartlarla alışveriş yapmalısınız. Aliexpress Ödeme Başarısız Hatası Nedeni Nedir?

4.Alacağınız ürünü detaylı olarak aratın ve İnceleyin.

Alacağınız ürünle ilgili fiyat, kalitesi vs. Konusunda araştırma yapın.
Ürünü satın alandan önce fiyata göre sıralayın , ürünlerin fiyatlarını araştırın , Türkiye deki satış fiyatını inceleyin. Fiyat performans karşılaştırması yapın. Eğer Türkiye’deki fiyatı ile çok fark yoksa Türkiye’den alın.

Ürün açıklamalarını ve fotoğraflarını dikkatlice inceleyerek alacağınız ürünü tam olarak anlamaya çalışın. Özellikle ürünün ölçüleri, materyali ve renkleri gibi detaylara dikkat edin.

5.Satıcı Değerlendirmelerini İnceleyin

Ürünü satan mağazanın, toplam memnuniyet durumunu kontrol edin . ürünle ilgili müşterilerden gelen yorumları ve fotoğrafları kontrol edin. Bu feedbackler yani ürün yorumları size alacağınız ürünle ve satıcı ile ilgili daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacaktır.

Satıcıların ve ürünlerin değerlendirmeleri, alıcılar için büyük önem taşır. Yüksek puanlı ve olumlu geri bildirimlere sahip satıcılar genellikle güvenilirdir. Satın almadan önce satıcı ve ürün değerlendirmelerini detaylıca incelemek, alışveriş deneyiminizi olumlu yönde etkileyecektir.

6.Daha fazla tasarruf için kuponları ve Jetonları kullanın

Ürünü satın almadan önce kullanılabilir kuponlarınızı ve jetonlarınızı kontrol edin. Kuponlar bölümünden kupon edinerek alışveriş yaparsanız daha fazla tasarruf etmiş olacaksınız. Aliexpress İndirim Kuponu Nedir? Nasıl Elde Edilir?

7.Nakliye Süreçlerini Anlayın

Aliexpresste Alışveriş Yapmanın Püf NoktalarıPin

Ürünü satın alandan önce , kargonun ücretlimi yoksa ücretsizmi olduğunu kontrol edin. Eğer ücretliyse fiyatınıza etkisini değerlendirin. Örneğin 1 dolarlık bir saat buldunuz ama kargo ücreti 4 dolarsa bu satıcının size bir oyunudur. Ürün ücretini kargo ücretinin içine yedirmiş gibi duruyorsa oyna gelmeyin. Aliexpresste Dolandırıcılıktan Nasıl Kaçınılır?

AliExpress’ten alışveriş yaparken nakliye süreçlerini göz önünde bulundurmak önemlidir. Ücretsiz kargo seçeneği sunan satıcılarda dahi teslimat süreleri üründen ürüne değişebilir. Beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir nakliye süreci seçmek, alışveriş deneyiminizi olumlu yönde etkileyecektir.

8.Gümrük durumunu kontrol edin.

Alacağınız ürünle ilgili Türkiye gümrük şartlarını araştırın . gümrükte takılacağını düşündüğünüz ürünlerle ilgili satıcı ile iletişime geçin ve gümrükleme konusunda detaylı bilgi edinin. Aliexpress Gümrük Vergisi: Bilinmesi Gerekenler

9.Satıcıyla iletişime geçip aklınızdaki soruları sorun.

Satıcı ile iletişime geçerek aklınızdaki sorular hakkında detaylı bilgi edinin. Ürün geldikten sonra aksi bir durum yaşanmaması için ve anlaşmazlık durumunda kanıt olarak yükleyebileceğiniz yazışmalar sizin için avantaj sağlayacaktır.

10.Aldığınız ürünle ilgili kontrolleri yapın problem varsa tartışma – anlaşmazlık başlatın.

Eğer aldığınız ürünle ilgili bir problem yaşıyorsanız, anlaşmazlık açarak tüketici haklarınızdan faydalandın. Detaylı bilgi için, “Aliexpress’te iade işlemleri nasıl yapılır?” konusunu ziyaret edebilirsiniz.

AliExpress’te alışveriş yaparken dikkatli ve bilinçli olmak, uygun fiyatlarla kaliteli ürünler satın almanızı sağlar. Yukarıdaki püf noktaları takip ederek, alışveriş deneyiminizi daha keyifli hale getirebilir ve avantajlı fırsatları yakalayabilirsiniz.

Aliexpress’le ilgili aklınıza takılan soruları konu altından sorabilirsiniz. Grupanda keyifli alışverişler diler.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda