Whatsapp Mesaj Neden Gitmiyor?

WhatsApp, bir konuşmadaki mesajları tüm kişilere yada gruplara iletmenize imkan sağlar. Yanlışlıkların önüne geçmek için, mesajları yönlendirmede bazı önlemler aldı. Sanırım bu nedenle  WhatsApp’ta bazı mesajları iletemiyorsunuz.Whatsapp Mesaj neden gitmiyor?

Neden Whatsapp Mesaj Gitmiyor?

Whatsapp mesajlarınızın gitmemesinin bir çok sebebi olabilir. Bunlardan bir kaçını sıralayacak olursak:

  • İnternet bağlantınızın olmaması
  • İnternet bağlantınızın zayıf olması
  • İp adresi adresinizde bulunan bir hata
  • Başka bir telefonda whatsapp hesabınızı açmanız
  • Whatsapp mesaj iletimi adet sınırı
  • Whatsapp grubuna mesaj iletme yönlendirme sınırı
  • Gönderinizin iletme uygun olmaması gibi sebeplerden kaynaklanıyor olabilir.

WHATSAPP MESAJ İLETME SINIRI

Artık WhatsApp’ın neden her vakit mesajları yönlendirmenize izin vermediğini bildiğinize göre, WhatsApp yönlendirme sınırlarını öğrenmenin zamanı geldi.

Aynı anda en çok beş sohbete mesajları yada medyayı yönlendirebilirsiniz. Yönlendirilen bir mesajı iletmeye çalışırken, bir WhatsApp grubu da dahil olmak üzere en fazlaca beş sohbetle paylaşabilirsiniz.

Aynı anda daha fazla hedef kesime ulaşmak istiyorsanız, uygulamada WhatsApp yönlendirme sınırlarını atlatmanın birtakım yolları vardır.

WHATSAPP GRUBUNA MESAJI İLETME

Paylaşmak için enteresan bir ileti veya medya dosyası aldınız mı? Bireysel sohbetlere yönlendirdiğinizde, WhatsApp aynı anda beş kullanıcıyla sınırlayacaktır. Bunun yerine birden fazla grup oluşturabilir ve iletiyi yönlendirme ile beş grupta paylaşabilirsiniz.

Son güncelleme ile WhatsApp, grup kapasitesini 256 üyeden 512 üyeye çıkardı. Beş gruba kadar yönlendirme limiti ile aynı anda binlerce kullanıcıya ulaşabilirsiniz.

İşte yapmanız gerekenler:

Adım 1: Android yada iPhone için WhatsApp’ta ilgili gruplar oluşturun.

Adım 2: WhatsApp’tan bir ileti veya medya dosyası aldığınızda, üzerine uzun basın ve içerik menüsünden İlet’i seçin.

Adım 3: WhatsApp hesabınızdan en fazlaca beş öbek seçin ve alttaki İlet düğmesine basın. Beşten fazla söyleşi yada grup seçerseniz, WhatsApp İlet düğmesini saf dışı bırakır.

Mesajları iletmek için WhatsApp grupları oluşturmak bazıları için elverişsiz olabilir. Peki ya öbek üyeleri gruptan ayrılmaya başlarsa? Sizin için başka bir seçeneğimiz var:

Whatsapp Mesaj neden gitmiyorPin
Whatsapp Mesaj Neden Gitmiyor? 3

WHATSAPP TOPLU MESAJ LİSTESİNE GÖNDERME

Bu, WhatsApp’taki yönlendirme sınırını aşmanın başka bir şık yoludur. WhatsApp grupları oluşturmaktan bile daha verimli bir yöntemdir.

Adım 1: WhatsApp’ı açın ve bir toplu mesaj grubu oluşturun . Bir toplu mesaj listesine en fazla 256 üye ekleyebilirsiniz.

Adım 2: İlgi çekici bir ileti, fotoğraf yada video aldığınızda, bunu toplu mesaj listenize iletmeye çalışmayın. İşe yaramayacaktır. Zaten bunu aşmaya çalışıyoruz.

Adım 3: Eğer iletmeniz gereken bir metin ise, metni kopyalamanız ve aynısını bir toplu mesaj listesine yapıştırmanız gerekir. Toplu mesaj listelerine dokunun ve metni yapıştırın.

Adım 4: Eğer bir Medya dosyası ise , ilkin onları telefon galerinize kaydetmeniz icap eder.

Adım 5: Medya dosyasını telefonunuza kaydettikten sonra, WhatsApp’ta toplu mesaj listesini açın ve galerinize kaydettiğiniz fotoğraf yada videoyu paylaşın.

Herhangi bir sınırlama olmaksızın bir toplu mesaj listeleri oluşturun ve mesajları veya medya dosyalarını paylaşın.

İlginizi Çekebilir: Cep Telefonu Şebeke Sorunları Çözmenin 6 Önemli Yolu!

WHATSAPP’TA İLETİLEN BİR MESAJIN İLETİLMESİYLE İLGİLİ SINIRLAMALAR

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, bir mesajı veya medyayı en çok beş sohbete yada beş gruba iletebilirsiniz. Ama ya mesaj ilk etapta size iletilmişse? Burada işler ilginçleşiyor. Yönlendirilen bir mesajı iletmeye çalıştığınızda en fazla beş sohbetle paylaşabilirsiniz, sadece öbek sınırı yalnızca beşten bire düşer.

Mesajı en çok sayıda kullanıcıyla paylaşmak için toplu mesaj hilesine başvurmanızı öneririz.

Her zaman tek bir mesajı ilettiğinizde, WhatsApp hesabınızın iletme işlevini daha da sınırlayabilir. Uygulama, mesajınıza ‘birçok kez iletildi’ etiketini yapıştıracak ve şimdi her seferinde bir söyleşi paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Telefonum Wifiye Bağlanmıyor? Ne Yapmalıyım?

WHATSAPP MESAJ GİTME İŞLEVİNİ ANLAYIN

Artık mesaj iletmenin WhatsApp’ta çalışmamasının arkasındaki nedenleri bildiğinize göre, belirtilen geçici çözümleri kullanın ve bir seferde daha çok kullanıcıya ulaşın. İletilen mesajların uçtan uca şifreli bulunduğunu unutmayın. Ayrıca, WhatsApp kaç defa iletildiğini kontrol edemez ve içeriği de göremez.

WHATSAPP WEB İLE MESAJ GÖNDEME İŞLERİNİ HIZLANDIRIN

Bu saydığımız işlemleri bilgisayarda yapmak zor olabilir. Bu işlemleri bilgisayarınız üzerinden de yapmanız mümkün. Yapmanız gereken tek şey Whatsapp web sayfasını ziyaret etmek ve oturum açmak. Bu işlemleri bir bilgisayar kullanarak yapmak daha kolay olacağını düşünüyorsanız, bilgisayar candır diyorsanız whatsapp web sayfasına giriş yapmalısınız. Whatsapp web sitesini kullanarak bu işlemleri daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz. Bu günlük bu kadar. akılınıza takılanları konu altından sorabiliriz.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda