Belki internette gezinmek için bir akıllı telefon kullanan biri benzer bir deneyim yaşamıştır: Telefon wifiye bağlanmıyor, doğru wifi şifresini girip, cep telefonu ile wifiye bağlanmak istiyorsunuz ancak ağ hala engelleniyordur. Böyle bir sorunun pek çok nedeni var, bunları tek tek nasıl analiz edip ortadan nasıl kaldıracağımızdan bahsedelim. Telefonunuz Wifiye bağlanmıyorsa aşağıda sıraladıklarımızı deneyebilirsiniz.
Telefon Wifiye Bağlanmıyorsa Aşağıdakileri Uygulayın:
- Adım 1: Telefon ayarlarını açın, “Wi-Fi”yi seçin, ardından şu anda bağlı olan wifi sinyalini gördüğünüzde en sağdaki küçük mavi daire okuna tıklayın. Veya üzerine tıklayın bu durum telefonunuzun modeline göre değişiklik gösterecektir.
- Adım 2: “Bu ağı unut” u tıklayın. Ardından cep telefonunun wifi bağlantısı kesilecektir. Bu şekilde, sinyal kaynağına tekrar bağlanmak için tıkladığınızda cep telefonu otomatik olarak bağlanmayacak, ancak bağlı wifi şifresini tekrar girmeniz gerekecektir. Cep telefonu ağı bir kez yeniden tanımlayacaktır.
- Adım 3: Daha kapsamlı bir şekilde temizlemek istiyorsanız, sırasıyla Ayarlar—Genel—Geri Yükle‘yi açabilir ve “Ağ Ayarlarını Geri Yükle” yi seçebilirsiniz. Bu şekilde cihaz yeniden başlayacaktır. Yeniden başlattıktan sonra daha önce bağlanan tüm ağlar kaydedilmeyecek ancak yeni ağlar olarak tanınacaktır. Bağlanmak için wifi şifresini girmeniz gerekecektir.

Cep Telefonu Wifiye bağlıysa Ancak İnternet’e Erişemiyorsa Ne Yapmalıyım?
Böyle bir durumda büyük ihtimalle, internet sağlayıcınızdan kaynaklı bir kesinti yaşıyor olma ihtimaliniz yüksek. Böyle bir durumla karşılaştığınızda modeminizi kapatın. 1-2 dk. bekledikten sonra tekrar açın. bağlantınız gelirse sorun hallolmuş olur. Eğer sorun çözülmediyse internet sağlayıcınızla iletişime geçin. Birde modeme gelen kabloların tam olarak oturup oturmadığını kontrol edin. Eğer bunlarla ilgili bir problem görünmüyorsa aşağıdaki adamlara geçebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Wifi Araması Nedir ? Vo-Wifi Ne işe Yarar?
- Adım 1: Geçerli kablosuz yönlendiriciye bağlı bilgisayarın tarayıcısını açın, adres çubuğuna 192.168.1.1 girin (bazı yönlendiriciler 192.168.0.1’dir, öğrenmek için modemin alt etiketine bakın), web yapılandırmasında oturum açın mevcut yönlendiricinin arayüzü, kullanıcı Varsayılan ad ve şifre admin’dir. (Şifreler Farklı olabilir. modem alt etiketinde bilgiler bulunabilir.)
- Adım 2: Yönlendiricinin ağ ayarları altında, önce yönlendiricinin WAN bağlantı noktası ayarları seçeneğini bulun. Buradaki “tipi” almak, meselenin özüdür. Yaygın olarak kullanılan iki tür vardır: PPPoE ve DHCP. Bunu durumunuza göre seçin. Bu bir ev ADSL çevirmeli İnternet erişimi ise, PPPoE’yi seçin; bir konut genişbant veya doğrudan ağ arayüzüne sahip bir otel ise, DHCP’yi seçin.
- Adım 3: DHCP ise, başka bir ayar gerekli değildir, yönlendirici otomatik olarak ilgili ağ ayarlarını alacaktır. PPPoE’yi seçerseniz, doğru kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz gerekir. Bunlar şebeke servis sağlayıcıları tarafından sağlanır. Şifrenizi unutursanız internet sağlayıcısı ile iletişime geçmeniz gerekir.
- Adım 4: Ardından, yönlendiricinin LAN bağlantı noktası ayarlarını kontrol edin. Farklı markaların ayarları aslında benzerdir.En önemli şey DHCP fonksiyonunu etkinleştirmek, böylece router cihaz LAN portuna bağlandığında veya wifi’ye bağlandığında cihaza bir IP adresi atayabilir. IP adresleri, 192.168.1.X gibi aynı ağ segmentindedir.
- Adım 5: Son olarak, yönlendiricinizin güvenlik ayarlarını kontrol edin. MAC veya IP adresi bağlantılarını kısıtlayan bazı güvenlik politikalarının veya ilgili hız sınırı politikalarının etkinleştirilip etkinleştirilmediğini kontrol edin. Evet ise, kapatın, aksi takdirde yalnızca belirli MAC veya IP adreslerine sahip cihazlar bağlanabilir.
Bu yaptıklarınız bir işe yaramadıysa wifi alıcınız veya modeminizde problem olabilir. Bir yetkili servisle görüşmeniz en iyisi olacaktır. Bugünlük bu kadar aklınıza takılanları yorumlar kısmından sorabilir. Fikirlerinizi sunabilirsiniz.