Wifi Araması Nedir? Nasıl Yapılır?

Cep telefonu kullanımının yaygınlaştığı bu dönemde cep telefonu şebeke sinyalleri büyük önem kazandı. Peki wifi araması nedir? Evlerimizde veya iş yerlerimizde çekmeyen telefonlarımız yüzünden cam kenarlarında konumlandırdığımız zamanlar çokça oluyor. Neyse ki Çoğu cep telefonu operatörü sinyallerini düzelttiler. Fakat hala şebeke problemi yaşadığımız konumlar mevcut.

Bu şebeke probleminin çözülmesi için cep telefonu üreticileri de sistemler geliştirmektedir. Cep Telefonunuzda bu özellik varsa faydalanabileceğiniz bu sistemin adı: wifi aramasıdır. Wifi araması tam olarak şu işe yarar: telefonunuz ile kapsama alanı dışında yani diğer bir deyişle telefonunuzun çekmediği durumlarda wifi üzerinden şebeke bağlantısı kurmanıza yarar.

En iyi akıllı telefona sahip olabilirsiniz ancak etrafınızda hücresel sinyal zayıfsa telefon görüşmesi yapamazsınız. Kulağa gerçek bir sorun gibi geliyor ve ağ operatörleri bunu Wi-Fi aramasını tanıtmak için bir fırsat olarak gördü. Bu sorunu belli ölçüde çözüyor. İşte Android cihazınızda Wi-Fi araması hakkında bilmeniz gereken her şey.

Wifi Araması Nedir?

Mobil şebekenin çekmediği yerlerde Wi-fi üzerinden şebeke ile bağlantı kurarak çağrı sinyali almaya yarayan sisteme wifi araması denir. Kısaca Hücresel verinin olmadığı yerlerde aramalarınızı wi-fi sinyali üzerinden yapmanızı sağlar.

Wifi Araması Nedir? Nasıl Yapılır?Pin
wifi araması

Wifi Araması Ne İşe Yarar?

Şebeke sinyalinin olmadığı yerlerde wi-fi bağlantısı üzerinden cep telefonu operatörünüzün sinyaline bağlanan ve çağrı almanızı veya göndermenizi sağlayan sistemdir.

Wifi Araması nasıl Kullanılır?

Wifi araması özelliği cep telefonunuzda mevcut ise ve şebeke operatörünüz bu hizmeti sağlıyorsa bu özellikten faydalanabilirsiniz. Wifi araması özelliğinin cep telefonunuzda mevcut olup olmadığını internet üzerinden telefonunuzun özelliklerini kontrol ederek öğrenebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Cep Telefonu Şebeke Sorunlarını Çözmenin 5 Önemli Yolu!

Wifi Araması Nasıl Yapılır? Wifi araması Nasıl Açılır – Kapatılır?

  • Cep telefonunuzun Arama ekranına Giriş yapın. (numara çevirdiğimiz alan)
  • Sol veya sağda olan 3 noktaya tıklayın.(konumu telefonunuzun ara yüzüne göre değişiklik gösterecektir.)
  • Açılan menüden “Ayarlar” sekmesine tıklayın.
  • Wifi Araması Özelliğini aktif hale getirin.
  • İkinci olarakta “telefonun Ayarları” gidin ve Bağlantılar/Ağ ve internete dokunun. Wi-Fi aramasının yanındaki düğmeyi açın. Alternatif olarak, Ayarlar > Ağ ve İnternet > Mobil Ağ > Gelişmiş > Wi-Fi Araması yolunu takip edin.
Wifi Araması Nedir? Nasıl Yapılır?Pin
Wifi Araması Nedir? Nasıl Yapılır? 6
Wifi Araması Nedir? Nasıl Yapılır?Pin
Wifi Araması Nedir? Nasıl Yapılır? 7
Wifi Araması Nedir? Nasıl Yapılır?Pin
Wifi Araması Nedir? Nasıl Yapılır? 8

1.Wifi araması ile volteyi aynı anda kullanabilirmiyim?

Evet, hem Wi-Fi aramasını hem de VoLTE’yi aynı anda kullanabilirsiniz.

2. Wi-Fi araması ek pil tüketir mi?

Hayır, herhangi bir ek pil tüketimi bilinmemektedir.

3. Wi-Fi aramasının VoLTE’den farkı nedir?

Wi-Fi araması, Wi-Fi ağı üzerinden sesli arama yapılmasına olanak sağlarken, VoLTE (LTE üzerinden Ses), 4G LTE hücresel ağı üzerinden sesli arama yapılmasına olanak tanır. Her ikisi de çağrı kalitesini artırma ortak hedefini paylaşıyor.

4. Wi-Fi araması uluslararası dolaşımda çalışır mı?

Operatör servis sağlayıcınızın bunu destekleyip desteklemediğini kontrol etmelisiniz.

5. Wi-Fi araması aramaları her zaman Wi-Fi üzerinden mi yönlendiriyor?

Hayır. Wi-Fi araması yalnızca hücresel ağ düşük olduğunda devreye girer.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda