Telefon Şebeke Sorunu Çözmenin 6 Önemli Yolu!

Hepimiz yeni çağda cep telefonlarına bağlı yaşıyoruz. Hücresel sinyale ve güçlü bir veri bağlantısına ihtiyaç duyduğumuz bir alanda telefon çekmiyorsa bu sinirlerinizi bozacaktır. Eğer şuan telefonunuz çekmiyor ve telefon şebeke sorununa çözüm bulamıyorsanız tam yerindesiniz.

İnternetin yavaş olması, Facebook, Whatsapp, instagram, twiter’a ulaşamamak hayal kırıklığı yaratacaktır. Ya mailler! Gününüz mahvoluyor. Kimse size ulaşamıyor ve ne olup bittiğinden bir habersiniz. çünkü telefon çekmiyor!

Gelin şebeke telefon çekememe sorunlarını birlikte çözelim.

Telefon Şebeke Sorunu Ne Demek?

Aşağıdaki sorunlardan herhangi birini yaşıyorsanız Telefonunuz çekmiyor ve şebeke yok sorunu var demektir:

  • Cep telefonunuzda sinyal göstergesi yoksa,
  • Mesajlar gitmiyor veya gelmiyorsa,
  • Arama yapamıyor ve alamıyorsunuz,
  • İnternet bağlantısı veya mobil veri yoksa

Neyse ki, telefon şebeke sorunu gidermek çoğu zaman Uçak modunu açıp kapatmak kadar kolaydır. Diğer zamanlarda, ağ ayarlarını sıfırlama gibi daha sert adımlar atmanız gerekir. Sizlere bu adımlardan bahsetmek için buradayız.

Cep Telefon Şebeke SorunuPin

Telefonun Şebekesi Neden Gider?

  • Operatörünüzün kapsama alanı mahallenize iyi çekmiyor olabilir.
  • Kalabalık ve yoğun bir yerde bulunuyorsanız şebeke çökmüş olabilir.
  • Bulunduğunuz bölgede telefon çekmeme sorunu olabilir.
  • Bazı bölgelerde sinyal farklılıkları nedeniyle (örneğin, 3G,E,4G gibi) telefon sebekesi gidip gelmesi yaşanabilir.

Bu durumda telefonda servis yok, telefon cekmiyor gibi hatalar alamız olasıdır.

Telefon şebeke sorunu nasıl çözülür? aşağıda saydığımız 6 yola göz atın:

Telefon Çekmiyor Problemini Çözmenin Bir Kaç Yolu:

1. Uçak Moduna Geçiş

Telefonunuzun bağlantısını değiştirmek, sinyal sıkıntılarınızı denemek ve düzeltmek için en hızlı ve en kolay yoldur.

Android :

Hızlı Ayarlar panelini görüntülemek için ekranın üstünden aşağı kaydırabilirsiniz. Uçak simgesine dokunun, ardından telefonunuzun Wi-Fi ve hücresel bağlantılarından tamamen çıkmasını bekleyin. Anında gerçekleşmez, bu yüzden Uçak Modu simgesine tekrar dokunmadan önce 30 saniye boyunca bekleyin.

iPhone:

Kontrol Merkezini Açma:

iPhone X kullanıcıları, sağ üst köşeden aşağı kaydır

Eski iPhone modelleri ekranın altından yukarı kaydır

Uçak Modu simgesine dokunun. Etkinleştirdiğinde turuncu olur. Tekrar kapatmadan önce bir dakika kadar bekleyin.

2. Telefonunuzu Tekrar Başlatın

Yeni nesil telefonlar minyatür bilgisayarlardır. Bilgisayarlar gibi, bazen onları yeniden başlatarak sorunları giderilebilir. Hala Telefona şebeke gelmiyorsa;

Android : Ekrandaki menü görünene kadar güç düğmesini basılı tutun ve ardından yeniden başlatmayı seçin. Telefonunuz bir yeniden başlatma seçeneği sunmuyorsa, ekran kararıncaya ve tekrar açılıncaya kadar güç düğmesini basılı tutun.

iPhone : iPhone’unuzun ana düğmesi varsa, güç kaydırıcısı görüntülenene kadar uyku / uyanma düğmesini basılı tutabilirsiniz. Kaydırıcıyı sağa doğru sürükleyin. Cihaz kapatıldıktan sonra, Apple logosunu görene kadar uyku / uyandırma düğmesini basılı tutun .

iPhone X kullanıcıları, aynı anda hem ses seviyesini artır hem de azalt düğmesine ve yan tuşa basılı tutmaları gerekir. Sonunda aynı güç kaydırıcısı görünecektir; telefonunuzu kapatmak için sağa kaydırın. Telefon kapandıktan sonra, Apple logosunu görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.

Telefon Çekmiyor Ne Yapmalıyım?

3. SIM Kartını Çıkarın

Sim kart takılı servis yok mu? SIM kartınızı telefon açık durumdayken çıkartın tekrar telefonunuza takın. SIM yuvasını çıkarmak için telefonunuzun kutusunda bulunan bir SIM kart aracına veya açılmış bir ataca ihtiyacınız olacaktır.

Hat takılı ama şebeke yok ise;

SIM kartı çıkarın, zarar görüp görmediğini ve SIM kart yuvasında doğru olup olmadığını kontrol edin, temizleyin. Sim kart yuvası içerisini kontrol edin.

İlginizi Çekebilir:Mobil Ağ Kullanılamıyor Ne Demek?

4. imei Numaranızı Sorgulayın

Eğer bunları yapmanıza rağmen “telefonum çekmiyor ne yapmalıyım?” diyorsanız, servis yok hatası alıyorsanız, imei numarası ilgili bir problem olabilir. Yurt dışından kayıtlı bir telefona sahip iseniz böyle bir problem yaşıyor olma ihtimali üzerinde durmalısınız.

Yapmanız gereken telefonunuzun arama ekranından *#06# tuşlamak, çıkan numarayı bu linkten sorgulamak. Eğer kayıt dışı kalmış ise telefonunuz çekmeyecektir.

Çekmeyen iphone İçin Sinyal Düzeltme İpuçları:

Apple’ın sinyal sorunlarını gidermek için yukarıda belirtilen bazı ipuçlarından faydalanabilirsiniz. Ancak iPhone’a özgü denemek için farklı metotlarla bulunur.

Taşıyıcı ayarlarını kontrol et

iphone-ekran-taşıyıcı-ayarlar

Güncellemeyi kontrol etmek için iPhone’unuzdaki taşıyıcı ayarlarını görüntüleyin.

Bir süre iPhone kullandıysanız, kısa bir süre olsa bile, operatör ayarlarınızın güncel olduğuna dair bir uyarı gördünüz. Bu güncellemeler, iPhone’un bağlantıyı iyileştirmesine yardımcı olur.

İPhone’unuzu bir taşıyıcı ayarları güncellemesini kontrol etmeye zorlamak için , telefonunuzda Ayarlar > Genel > Hakkında’yı açın. Bir güncelleme varsa, yüklemeniz istenir.

5. Ağ Ayarları Sıfırlama

Hala Hat çekmiyor ise artık daha sert adımların sırası geldi demektir.

Android için: Bağlantı ve Paylaşım->Diğer->Ağ ayarlarını sıfırla (bunu yaptığınızda tüm ayarlar sıfırlanır, kayıtlı olan wifi bluetooth gibi verilerde silinir.)

İphone için:

İPhone’da ağ ayarlarını sıfırlamak, denemeniz gereken en son sorun giderme adımlarından biri olmalıdır.

Bazen tek ihtiyacınız olan can sıkıcı bir sorunu çözmek için temiz bir sayfadır. Telefonunuzun ağ ayarlarını yenilemek, Apple’ın denemeyi önerdiği başka bir ipucudur.

Ağ ayarlarınızı sıfırlamak, kaydedilmiş Wi-Fi şifrelerini, VPN bağlantılarını ve ek kurulum gerektiren özel APN ayarlarını da sıfırlar.

Bu konuda iyiyseniz, Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla bölümüne gidin . Seçiminizi onaylayın, telefonunuz yeniden başlar. Telefonunuzu evinize yeniden bağlamayı ve Wi-Fi ağlarını çalıştırmayı unutmayın.

6. Operatör İle İletişim Kurun

Bazen operatörünüz sinyal sorunlarının çözülmesinin tek yoludur.

Bazen beklenmeyen sinyal sorunları, kablosuz taşıyıcınızla ilgili sorunlara kadar gider. Bir baz istasyonu düşmüş olabilir veya kulenin fiber optik kablosu kesilebilir veya bir kesinti olabilir.

Böyle bir durumda telefonunuzun Vo-wifi wifi aramasından faydalanabilirsiniz. Wifi ağı üzerinden şebekeye bağlanma işlemine vo wifi denmektedir. Daha detaylı bilgi için: Wifi Araması Nedir ? Vo-Wifi Ne işe Yarar?

Hala Sorun Devam Ediyorsa Telefonunuzu bir teknik servise göstermeniz sorunu çözüme ulaştırabilir.

Sonuç olarak Telefon şebeke sorunu ile karşı karşıya olduğunuzda, yukarıdaki çözüm yolları ile sorunu halledebilirsiniz. yukarıda saydığımız çözümleri denediniz ve sorun düzelmediyse, yeni telefona ihtiyacınız olabilir. Bugünlük bu kadar. Grupanda bol sinyalli, internet bağlantınızın iyi olduğu, telefonunuzun harika çektiği günler diler.

İlginizi Çekebilir

“Telefon Şebeke Sorunu Çözmenin 6 Önemli Yolu!” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Grupanda