Market Alışverişinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İnsanoğlunun temel gereksinimleri arasında ilk sıralarda gıda ürünleri gelmektedir. Su temel ihtiyacından hemen sonra tüm gıda ürünleri insanlar için son derece önemlidir. Peki market alışverişinde nelere dikkat etmeli? Bunun için özellikle bakkal, market gibi işletmelerden satın alma işlemi yapılmaktadır. Son yıllarda bakkalların yerini marketler almıştır.

Neden Marketler Tercih Ediliyor?

Marketler günümüzde hem geniş ürün yelpazesi hem de yaygın olmaları nedeniyle sıkça talep görmektedir. Ayrıca zincir marketler pek fazla şubesi ile dikkat çekmektedir. Hemen hemen tüm mahallelerde en az bir tane olacak şekilde marketler bulunmaktadır. Bu da insanların temel ihtiyaçlarını karşılaması açısından son derece büyük önem arz etmektedir. Bir marketim neden tercih edildiği ise büyük önem taşır. İnsanlar sürekli aynı marketten mi yoksa farklı farklı marketlerden mi alışveriş yapıyor; bu noktada sabit pek çok görüş olmamakla birlikte hep aynı marketi tercih edenler de bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir:Paketli Gıda Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Market Alışverişi için Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Market Alışverişinde Nelere Dikkat EtmeliyizPin

Marketlerden bir şeyler satın alırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu önemli noktalar aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

  • Satın alınması düşünülen ürünün öncelikle son kullanma tarihi kontrol edilmelidir. Son kullanma tarihi geçen ürünler veya bu tarihe çok kısa bir zaman kalmış ürünler satın alınmamalıdır.
  • Marketlerin ürün yelpazesi geniş olmalıdır. Geniş ürün yelpazesi olan marketler tercih edilmelidir.
  • Satın alınması düşünülen ürünün mutlaka bir eş değeri olmalıdır. Bu özellikle fiyat karşılaştırmasında önemli rol oynar. Bu şekilde fiyatları karşılaştırma yapılmalıdır.
  • Ürünlerin satış fiyatları görünür olmalıdır. Fiyatlar ile ilgili bir karışıklık var ise mutlaka market görevlisinden bu hususta yardım istenmelidir. Fiyatı yazmayan ya da görünmeyen ürünlerin öncelikle fiyat bilgisi görevliden istenmelidir.
  • Satın alınması düşünülen ürünlerin fiyatları konusunda az çok önceden bilgi sahibi olunması gerekir. Böylelikle piyasa fiyatının altında mı yoksa üstünde mi gibi bir deneyim kazanılmış olur.
  • Ürünlerin özellikle paketlemelerinde bir sorun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Paketlemesinde sorun olan ürünler satın alınmamalıdır.
  • Marketlerde yoğun olarak satışı yapılan meyve-sebze reyonlarındaki ürünlerin seçimi yapılarak alınmasında fayda vardır. Bu ürünlerin belirli bir son kullanma tarihi yoktur ama raf ömürleri vardır.

İlginizi Çekebilir: Şok Market Online Alışveriş Nasıl Yapılır?

Market Alışverişinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?Pin
  • Marketlerin özellikle iç kısımları, rafları, buzdolabı ve soğutucu ekipmanlar içleri gibi yerlerin temizliğine göz atılmalıdır. Özelikle kirli, tozlu raflardan ürünler satın alınmamalıdır.
  • Satın alınacak ürünlerin fiyatları yanı sıra gram, kilogram gibi ölçüleri de kontrol edilmelidir. Kilogram, birim fiyatlarına dikkatlice bakılmalıdır.
  • Aynı marka ürünlerin başka satış noktalarında fiyatı daha aşağıda ise satın alma tercihi değiştirilmelidir.
  • Aynı şekilde alınacak ürünün eşdeğeri daha uygun fiyatlı ise diğer ürün tercih edilmelidir.

Marketler hayatın önemli bir parçası olmuştur. Hangi market olursa olsun bu önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Yukarıda sıralanan hususlarda eksiklik olması halinde market çalışanları ile konuşulmalı ve eksikliklerin giderilmesi için önerilerde bulunulmalıdır. Bunlar dikkate alınmıyorsa market tercihi değiştirilmelidir.

İlginizi Çekebilir

“Market Alışverişinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Grupanda