Aliexpress Kaç Ürün Alabilirim?

Hepimiz alışveriş yapmayı çok seviyoruz. Çoğu zaman alışveriş yapmaktan hoşnut oluyor, özellikle uygun fiyatlı indirimli ürünler aldığımızda çok mutlu oluyoruz. Son yıllarda alışverişlerimiz online platformlara taşındı ve bir sürü seçenek arasından en uygun alışverişi yapıyoruz.Peki Aliexpress kaç ürün alabilirim?

AliExpress sitesinden alışveriş yapanlar ve yapmak isteyenler için önemli bir şey varsa oda AliExpress sitesinden kaç adet alışveriş yapılabileceğidir.

Aliexpress Kaç Ürün Alabilirim?Pin

Aslına bakarsanız AliExpress internet sitesinden yapacağınız alışverişleriniz adetle hem sınırlı hem sınırlı değil. Bu nasıl oluyor diye siz düşünürken hemen bunu sizler için cevaplayalım:

Yurt dışı online alışverişlerinizde Adet limitine geçmeden önce bilmeniz gerekenler:

  • Yeni çıkartılan yasa ile birlikte 22 EUR olan gümrük limiti sıfırlandı . Artık tüm yurt dışı posta yolu ile alışverişler gümrüğe takılmaktadır.
  • Artık tüm yurt dışı alışverişlerinize %20 gümrük vergisi yansıtılmaktadır.
  • Gümrük ile ilgili detaylı bilgiler için tıklayınız.
  • Yurt dışından alabileceğiniz ürünlerin toplam tutarı maks. 150 EUR olarak belirlenmiştir.

Yukarda sıraladıklarımıza dikkat ettikten sonra aliexpressten kaç adet urun satın alabilirsiniz kısmına geçelim:

Aliexpress kaç ürün alabilirim?

Yurt dışından satın alabileceğiniz ürünlerde gümrük memuru bazen farklı değerlendirebiliyor. Mevzuat ”5 taşıma muhteviyatı” kadar diyor. anlayacağınız 5 adet tek pakette alırsanız ürün yine de gümrüğe takılabilir. Fazla riske girmeden adeti kendiniz ayarlayabilirsiniz.(tüm inisiyatif gümrük memurundadır.)

Aliexpresste alışveriş yapılan uyarı tam olarak şu şekildedir: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı kararına istinaden gümrük mevzuatında hızlı kargolar için bir alıcı aynı ay içerisinde en fazla 5 adet ürün siparişi alabilir, aynı ay içerisinde 5 adetten fazla gelen siparişlerin gümrükleme işlemleri başarısız olur. 

Örnek 

Sizin bir akıllı saate ihtiyacınız var. Bunu AliExpress sitesinden temin etmek istiyorsunuz. Fiyatıda 5 USD olsun.

Siz bu saati tek bir pakette 1 adet olarak alırsanız hiç bir problem yaşamayacaksınız.

Belki 2 adet alırsanız yine herhangi bir problem yaşamayacaksınız.

Fakat 3 adet tek paket içerisinde satın alırsanız gümrük bunu ticari bir maksat ile aldığımızı düşünerek gümrükleme yapabilir. Ve Ürün gümrüğe takılabilir.

Gümrük Yasaklı Ürünler İçin Tıklayınız.

Eğer bu kurala uymaz iseniz; Alışverişiniz artık bireysel değil ticari olarak nitelendirilecektir.(fiyatına bakılmaksızın)

Ticari olarak nitelendirilmesi durumunda bir gümrük müşaviri tutmanız gerecektir. Ancak bu şekilde ürünleri gümrükten çıkarabilirsiniz. Buda Sizlere yüksek maliyetler doğuracaktır.

Gümrükteki Ürünüm Ticari Olarak Nitelendirildi . Şimdi Ne yapmalıyım?

Siparişinizi çekmek için bir tüzel veya şahıs firmasına sahip olmanız gerekebilir. Ticari olarak nitelendirmesi durumunda bir gümrük müşaviri tutmanız gerekecektir. Ancak bu şekilde ürünleri gümrükten çıkarabilirsiniz. Buda Sizlere yüksek maliyetler doğuracaktır. Bu şekilde bir işlem yerine ürünleri gümrükten çıkartamayacak durumdaysanız, Ürünlerin gümrükten geri göndericiye iade edilmesini talep edebilirsiniz.

Sonuç olarak aliexpress veya başka bir platformdan alışveriş yaparken 5 adetten fazla alışveriş yapamayacağımızı, Gümrük sınırı olan 150EUR üzerine çıkmayacağımızı ve gümrük yasaklılar dışında alışveriş yaptığımızda alıverişlerimize devam edebildiğimizi öğrenmiş olduk.

İlginizi Çekebilir

“Aliexpress Kaç Ürün Alabilirim?” üzerine 22 yorum

  1. Merhaba
    Şahıs sirketine sahibim.AliExpresten ticari amaçlı ürün almak istiyorum.İzlemem yereken yol nedir? Bilgi verebilir misiniz?

    Yanıtla
    • Merhaba,

      ithalat ile ilgili belgeler ve prodesürler hakkında araştırma yapmalısınız. Aliexpressten alacağınız ürünler perakende fiyatlar perakende fiyatlar olacaktır. Alibaba sitesinden toptancılar ile görüşmeniz daha faydalı olacaktır.

      Yanıtla
  2. Merhaba peki eğer bir satıcıdan farklı ürünlerden 5 adetten fazla alırsak gümrüğe takılır mı ayrıca farklı satıcılardan 5 adetten fazla ürün alırsam sıkıntı olur mu

    Yanıtla
  3. Merhaba Ali expressüzerinden kilo işi bijuteri ürünü alıp buraya getirebilir miyiz öyle bir yazı okudum internette ? Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Siz bu işi ticaretini yapacağınız için bireysel olarak getirmeniz kanun nezdinde mümkün değil. Size tek diyebileceğim bu. İthalat yapmanız gerekir.

      Syg

      Yanıtla
  4. Farkinda olmadan 8 farkli urun siparis vermişim 1 ay içinde dediğimiz takvim usulüne göre mi yoksa benim urunumun gümrüğe girdikten sonraki 1 aylik sürec mi. Bir umut belki farklı zamanlarda gönderilir de geçer diye dusunugorum eğer takılırsa urunler geri satıcıya yonlendirildihinde para iadesi oluyor mu yoksa boşa mı gidiyor

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Ayrı ayrı geleceği için pek sıkıntı olacağını sanmıyorum. Gümrük yasaklı değil ve çoklu alışveriş değilse hepsine vergilerini öder teslim alırsınız.

      Syg

      Yanıtla
  5. Merhaba, 5 Adet ürün kotasını geçince yeniden alışveriş yapabilmek için farklı bir hesap açıp, evden başka bir bireye üyelik açıp yapsak olur mu yoksa bu kota engelli bulunulan adrese göre mi yasaklanıyor.

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Kotanın nasıl uygulandığını bilen yok. Fakat siz art niyetli olarak ticari sayılmasın diye çok fazla sipariş geçerseniz belki problem yaratabilir. Onun için siz bunu sıkıntı yapmayın tek paket içinde çoklu ürün alırken bu sayıya dikkat edin. Alışverişlerinize devam edin.

      Syg

      Yanıtla
  6. Meraba ben aliexpresten 450 lira tutarında 20 tane aynı model kolye almak istiyorum gümrük vergisi falan neyse öderim gümrüktekilerin paketime el koyup bana vermeme ihtimali var mı ben ptt kapıma getiricek 200 liraysa 200 lira vwrgi vericem diye düşünüyordum

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Bu şekilde toplu bir alışverişiniz ticari olarak algılanabilir. Bu şekilde gümrükten geçmeme ihtimali yüksek. Daha az sayılarda (üçer adet gibi) sipariş verirseniz bir problem olacağını düşünmüyorum.

      Syg

      Yanıtla
  7. Merhaba. Yurtdışından ‘prepaid label’ denilen ve gümrük vergileri önceden ödenmiş ups firması belgesi ile ürün alacağım. Ürün 27 inç iki adet monitör olacak, bunlar gümrükte ticari olarak gözükür mü? Gözükmez ise kaç adet böyle monitör alabilirim? Beş mi? Teşekkürler şimdiden.

    Yanıtla
    • Merhaba Adem,

      Satın alacağınız firma bununla ilgili size daha detaylı bilgi verebilir. Peşin ödenen vergilerle ilgili çok detaylı bilgimiz bulunmuyor. Banggood sitesinde ve amazonda vergiler dahil satışlar oluyor. Vergilerini ödedikten sonra gümrük kontrolü olmayacaktır.

      Syg

      Yanıtla
  8. Merhaba. Diyelimki yurtdisina gittim getirdigim urunlerde 430 euroya kadar vergiden muafim diye biliyorum. 1500 euro ya kadarda urunler icin vergi oderim. Bunlarda yanlisim varsa duzeltin lutfen. Asil sorum su. Gittim ve valizime diyelimki 10 adet ayakkabi koydum. Veya ufak elektronik bi cihaz 20 30 adet aldim. Bunda bir sinir varmi ? Benim limitim yine yukarda yazdigim kurallar mi yoksa bu yaptigim ticaret olarak mi degerlendiriliyor. Simdiden tesekkurler

    Yanıtla
    • Merhaba, Sunduğumuz listede hangi üründen ne kaç adet olabileceği yazmaktadır. BURADA YAZAN ÜRÜNLER YOLCU YANINDA GETİRİLEBİLECEK ÜRÜNLER LİSTESİDİR.

      YURT DIŞI POSTA YOLU İLE YAPILAN ALIŞVERİŞLERİ KAPSAMAZ.

      YOLCU BERABERİ KİŞİSEL EŞYA LİSTESİ
      A) TÜKETİM MADDELERİ
      a) TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ
      1- Sigaralar 600 adet
      2- Sigarillolar (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) 100 adet
      3- Puro 50 adet
      4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 250 gr.
      5- Pipo tütünü 250 gr.
      b) ALKOLLÜ ÜRÜNLER
      1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt.
      2- Alkol derecesi % 22’yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt.
      c) KOZMETİK ÜRÜNLER
      600 ml’yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi
      ç) GIDA ÜRÜNLERİ
      1- Çay 1 kg.
      2- Çözülebilir hazır kahve 1 kg.
      3- Kahve 1 kg.
      4- Çikolata 1 kg.
      5- Şekerden mamul yiyecek 1 kg.
      B) DİĞER EŞYA
      a) GİYİM VE YOLCULUK EŞYASI
      1- Yolcunun giyinip kuşanmasına mahsus eşya
      2- Yolcunun yaşantısına mahsus eşya ile seyahat eşyası
      b) ELEKTRONİK /DİJİTAL EŞYA
      1-LCD veya plazma ayrımı yapılmaksızın bir adet renkli televizyon (55 ekrana [55 ekran dahil] kadar)
      2- Birer adet video kamera (10 adet boş kaseti ile birlikte) ve fotoğraf makinesi (hafıza kartı veya 5 adet filmi ile birlikte)
      3- Bir adet GPS yön bulma cihazı
      4- Bir adet dizüstü bilgisayar ya da PC, aksam ve parçaları (flash bellek, harici hard disk dahil)
      5- Bir adet radyo veya radyo-teyp
      6- Her türlü ses ve görüntü kaydedici ve oynatıcı cihazlardan bir adet ile bu cihazlara ait toplam 10 adedi geçmemek üzere üzerine kayıt yapılabilen plak, teyp kaseti, CD, VCD, DVD
      7- Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti
      8- Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar dahil olmak üzere GSM-Cep telefonu
      (yabancı misyon mensupları hariç olmak üzere, yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla üç takvim yılında 1 adet)
      c) MÜZİK ALETLERİ
      Elde taşınabilir müzik aletlerinden birer adet olmak üzere en çok 3 adet
      ç) SPOR VE OYUN ALETLERİ
      1- Bir adet kamp çadırı
      2- Bir adet dalgıç takımı
      3- Bir adet motorsuz şişirme bot
      4- Bir adet yelken tertibatlı sörf
      5- Bir çift yüzme paleti
      6- Golf malzemesi (golf aracı hariç)
      7- Yolcunun tek başına kullanabileceği özelliğe sahip birer adet olmak üzere spor yapmasına mahsus diğer spor alet ve giysileri (paraşüt ve kayak takımı dahil, deniz motosikleti ve motorlu deniz kızağı hariç)
      d) SAĞLIK CİHAZLARI
      1- Hasta yolcuya ait yatak
      2- Maluller için hareket ettirici tertibatı bulunan motorlu, motorsuz koltuk
      3- Şahsi tedavide kullanılan ilaçlar
      4- Kişinin kullanımına mahsus tıbbi cihazlar
      5- Gaz maskesi, koruyucu elbise
      e) MUTFAK EŞYASI
      Yolculuk esnasında kullanılacak mutfak aletleri ile birer adet olmak üzere küçük ev aletleri
      f) DİĞERLERİ
      1- Hac ve umreden gelen yolcuların beraberlerinde getirecekleri veya posta veya kargo yoluyla gönderecekleri, Müsteşarlık ile Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek miktarda hurma ve zemzem suyu
      2- Çocuk yolcuya mahsus bir adet çocuk arabası
      3- Çocuk yolcuya mahsus oyuncaklar
      4- Bir adet ütü
      5- Bir adet bisiklet
      6- Bir adet el dürbünü (gece görüş dürbün ve gözlükleri ile gece görüş keskin nişancı dürbünleri hariç)
      7- Araçla birlikte yolculuk halinde, aracın kendisine ve sürücüsünün kullanımına mahsus diğer alet ve cihazlar ( Akü şarj cihazı, akü ile çalışan otomobil süpürgesi, akü ile çalışan buzluk vb.)
      8- Kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın
      9- Yolcunun beraberinde olmak kayıt ve şartıyla evcil hayvanlardan toplam 2 adet veya 10 adet akvaryum balığı (veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla)

      Syg

      Yanıtla
  9. Merhaba,
    biliyorsunuz artık 1 $ da olsa 5 $ da olsa ürün teslim alırken en az 11,70 ₺ ptt ye vergi ödüyorsunuz.
    gecen ben 1,5 ve 2 $ lık ayrı zamanlarda aldığım ürünlere ödedim.
    Peki 1 magazadan farkli 4 kalem birer tane ürün aldım diyelim ve bunların toplamı 25 $
    Hepsini de tek paket yaptırdım, o zaman 1 pakete yine 11,70 ₺ mi ödeyeceğim yoksa faturadaki satır sayısına bakacaklar ve 4 x 11,70 = 47,80 ₺ mi ödeyecegim?
    Teşekkürler

    Yanıtla
    • Merhaba Özlem

      Gümrük vergisi paket üzerine yazılan değer üzerinden hesaplanır. paket üzerinde 25 USD yazan bir sipariş için %20 yani 5 USD 30 TL artı 7-8 TL sabit ücret eğer ürün ötv listesinde varsa artı %18 ötv ödersiniz. Bunlara ek olarak TRT bandrol ücretine tabi bir ürün ise 7-10 EUR arasıda TRT bandrol ücreti çıkacaktır.

      Aldığınız ürünlerin kategorisi ve cinsi gümrük vergisi hesaplanmasında önemlidir. 11 TL vergi ödediğiniz bir ürün için %20+ sabit ücretler çıkacaktır.

      syg

      Yanıtla
  10. merheba ben aliexprssden aynı gün içinde 14 tane ayrı sipariş verdim. ayrı ayrı hepsi tek tek
    bunlar gümrüğe takılır mı? aylık sipariş sınırlaması var mı? cevaplarsanız sevinirim 🙂

    Yanıtla
    • Merhaba İrfan,

      Artık ayda en fazla 5 adet ürün alınabilir. Bununla ilgili yayınlanmış bir genelge mevcut. 14 siparişiniz de gümrüğe takılacaktır. Ürünlerinize gümrük vergisi çıkacaktır. Ürünlerinizin normal şartlarda 5 adetten fazlası satıcıya iade edilecektir.

      Syg.

      Yanıtla
Yorum yapın

Grupanda