Sahibinden Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

Sahibinden internet sitesi, pek çok insanın ikinci el alışverişlerinde kullandığı Türkiye çapında ünlü bir alışveriş sitesidir. Sahibinden güvenli alışveriş nasıl yapılır; Sahibinden uygulamasına telefondan, bilgisayardan veya istenilen her hangi bir teknolojik cihazdan giriş yaparak başlamalı ve makalemizin devmaına bakmalısınız. Üyelik oluşturan herkes, satmak istediği ikinci el ürününü ilan olarak koyabilir ve kendi belirlediği fiyata satabilir.

Sahibinden Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

Sahibinden, internetin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan pek çok dolandırıcılık, hırsızlık ve kötü niyetli olabilecek kişileri de şüphesiz içerisinde barındırabilir. Çünkü Sahibinden uygulamasına herkes erişim sağlayabilmekte ve alışverişler insan eliyle yapılmaktadır. Sahibinden uygulamasında, güvenli alışveriş yapabilmek oldukça kolaydır.  Sahibinden sitesinden güvenli bir alışveriş yapmak istiyorsanız, işte dikkat etmeniz gerekenler:

  • Kesinlikle tanımadığınız veya tanışmadığınız, şüphe duyduğunuz satıcılara para gönderilmemelidir.
  • Aynı şekilde TC kimlik numarası ve telefon numarası gibi özel bilgiler de şüphe duyulan veya tanışılmamış kişilere gönderilmemelidir.
Peki Ne Yapmalıyız?
Sahibinden Güvenli Alışveriş Nasıl yapılırPin

Akıllardaki en büyük sorulardan birisi ise parayı gönderip, ürünü alamama sorunudur. Sahibinden sitesinde bulunan Güvenli E-Ticaret sistemi akılda kalan soru işaretlerini siliyor. Bu sistemin adı: Param Güvende sistemidir. Ürünü satın aldığınızda ürün hemen satıcının eline geçmez. Sahibinden havuz hesabında bekletilir. Satıcı ürünü kargo ile alıcıya gönderdikten sonra, alıcının 4 günlük ürünü kontrol etme süresi bulunur. Alıcı bu aşamada Sahibinden sorunlu bir ürün gelirse ne yapmalıyım? Sorusunun da cevabını bulmaktadır. Kargodan sorunlu veya beklenen ürünün gelmemesi halinde ürün onaylatılmaz, Sahibinden havuz hesabından alıcıya aktarılır. Eğer ürün beklenildiği gibiyse, onaylanır ve para satıcının eline ulaşır. Bu yöntem sadece çeşitli alışverişlerde kullanılır.(Bu işlem için sahibinden internet sitesine ekstra ücret ödenmektedir.)

 

Sahibinden Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?Pin

Sahibinden Nasıl Güvenli Satış Yapılır?

Güvenli satış için, alıcının yapması gerekenleri satıcı da yapmalıdır. Hiç bir şekilde özel bilgilerini paylaşmamalıdır. Araç satılırken satıcının dikkat etmesi gereken en önemli konulardan birisi de, satış ve vekalet işlemleri istenen ücret alınmadan başlatılmamalıdır. Her hangi ödeme gerçekleştirmeden gerçekleştirilen satışta ve söylenen güvenlik kurallarına uyulmaması durumunda Sahibinden.com hukuksal sorumluluk üstlenmemektedir. Her ne kadar kanunlar tüketicileri korumak için bulunsa da dolandırıcılar her platformda kol gezmektedir.

Sahibinden Ev ve Araba Satın Alınırken Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

Ev ve araba satın alma gibi işlemlerde bu işlemler biraz farklı ilerlemektedir. Kargolu alışverişte de olduğu gibi ev ve araba gibi büyük satın alım işlemlerinde de dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Bu hususlardan bazıları:

  •  Satın alacağınız veya kiralayacağınız konutu görmeden, konutu yakından incelemeden her hangi bir kaparo ödemeleri ve benzeri ödemeler yapılmamalıdır.
  •  Konutu gördükten sonra yapılan ödeme işlemlerinde banka dekontu veya imzalı bir belge mutlaka bulundurun.
  • Araç  satın alırken veya kiralarken yüz yüze konuşmadan ve görüşmeden parayı ödemeyin. Konut alırken olduğu gibi aracı görmeden her hangi bir kaparo ödemeyin.
  •  İlgilenilen araçla ilgili ayrıntılı bilgi alınmalıdır. Plaka bilgilerinden aracın hacizli, rehinli gibi çeşitli hak mahrumiyetlerinin olmadığı araştırılmalı ve emin olunmalıdır.
  •  Kişisel bilgilerinizi, kredi kartı bilgilerinizi, TC kimlik numaranızı kimseyle paylaşmayın.
  •  Ayrıca sahibinden sitesi bu kurallara uyulmaması durumunda yaşanacak sıkıntılarda hukuki sorumluluk üstlenmemektedir.

İlginizi Çekebilir: Ucuz Alışveriş İçin Dikkat Etmeniz Gereken 9 Etken!

 

Sahibinden Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?Pin

Grupanda olarak alışverişlerinizde dikkatli olmanızı öneriyoruz. Bir sonraki yazımızda buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda