Gizlilik Ekran koruyucu-Hayalet Ekran Nedir? Ne işe Yarar?

Kafeler yada ortak alanlarda sık sık çalışıyorsanız, dizüstü bilgisayarınız ve telefonunuz için bir gizlilik ekranı koruyucu filtresi halk dilinde “hayalet ekran” olmazsa olmaz bir aksesuar olmalıdır. Bu basit ama müessir ekran eklentisi, başkalarının ekranınıza bakıp bilgi çalmasını engeller. Bununla beraber, bu gizlilik ekran koruyucusu, tepe lambaları benzer biçimde parlak ışık kaynaklarından gelen parlamayı azaltır. Ek olarak, bazı filtreler de gözlerinizi korumaya destek sunar.

Ekran Gizlilik Filtresi Hayalet Ekran Nedir?

Bazen gizlilik filtresi veya Hayalet ekran olarak da adlandırılan bir bilgisayar veya telefon gizlilik ekranı, ekranınızda dolaşan gözlerin gizli saklı bilgilerin çalınmasını görünmesini önlemek için monitörünüzün veya ekran panelinizin üzerine yerleştirilen, telefonlardaki (ekran koruyucusu gibi) bir plastik parçadır.

Bir bankada Veznedar uzaklaştığında hesap bakiyenize bakmayı denediyseniz, ekranı göremediğinizi fark edersiniz. Gizlilik filtreleri de bu tür teknolojiyi kullanır.

İlginizi Çekebilir:Isınan Telefon Nasıl Soğutulur?

Ekran Gizlilik Filtresi Hayalet Ekran Koruyucu Ne işe Yarar?

Güçlü parolalar, anti-virüsler, veri şifreleme ve yüksek farkındalık, bilgilerinizin güvenliğini sağlamak için kullanırız. Ancak görsel korsanlığa karşı sizi koruyacak bir ek güvenlik tedbirine ihtiyacınız olacaktır. Gizlilik ekranları veya hayalet ekran koruyucular cihazın bakış açısını kısıtlamak için dizüstü bilgisayarınızın masaüstü monitörünüze veya cep telefonunuza takılarak bu görsel güvenlik tehditlerine karşı koruma sağlar, böylece yalnızca ekranın önündeki şahıs cihazda ne olduğunu takip edebilir.

Hayalet Ekran koruyucu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  1. Öncelikle ekran gizlilik filtresinde dikkat etmeniz gereken şey ekranınızın dokunmatik olup olmadığıdır. Eğer dokunmatiğe uygun olanı seçmezseniz ekranınızın bu özelliğinden faydalanamazsınız.
  2. Ekranınızın netliğini koruyup korumadığı önemli bir etkendir.
  3. Ekranınızın sizden başka herhangi birisi doğrudan görüntülenmesini etkin bir şekilde engellediğinden emin olun.
  4. Çizilmelere ve parlamaya karşı dayanıklılığı önemlidir.
  5. Hafif, ince ve çerçevesiz olmasına dikkat edin.
  6. Ekranınıza uygulanabilirliğini kontrol edin.
  7. Ekranınızın boyutuna göre bir tercih yamayı unutmayın.

İlgili Yazılar
Yorum yapın