Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Yazıcılar günümüz çağdaş yaşamında, her türlü değişik şekil, boyut ve gelişmiş özelliklere sahiptir. Modaya uygun, modern renkler ve şık yeni tasarımlarla yazıcılar önemli bir yere sahiptir. Peki yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli?

Piyasada çok çeşitli bütçelere uyan bir hayli değişik yazıcı türü vardır. İster büyük ölçekli hacimli baskı işleyebilen ticari bir yazıcı, ister hane ve büro kullanımınız için şahsi bir yazıcı olsun, bu rehber olası olan en iyi kararı vermek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri kapsar.

Yazıcılarla alakalı aldığımız en yaygın sorular hangi yazıcının benim için uygun olduğu. Dijital resimci veya yazar olun, yazıcılar yeni ihtiyaçları karşılamak için daimi olarak yeni teknoloji ile tasarlanmaktadır.

Yazıcılar İle ilgili Bilmeniz Gerekenler:

Doğru yazıcıyı seçmek için, dikkate almanız şart olan çok sayıda değişik etken vardır ve anlamanız şart olan en önemli şey, bir yazıcıdan ne beklediğinizdir. Bir takım yazıcılar açık bir şekilde dijital resimciliği daha yüksek kaliteli birinci sınıf kağıda basmaya odaklanmıştır.

Bir diğer yazıcılar, dijital sanatçılar için çok çeşitli renk ve spektrumlar basmak üzere tasarlanmıştır. Aileler ve öğrenciler için kolay görevleri ve gereksinimleri karşılayabilen temel yazıcılarınız vardır ve ayrı olarak günde binlerce sayfayı işleyebilen yüksek teknoloji ürünü iş yazıcılarına sahiptir.

  • Wİ-Fİ ETKİN Mİ?
    Çoklukla, tüm yazıcıların sisteminize bağlamak için bir USB irtibat noktası vardır . Ancak, kablosuz teknolojinin gelişiyle, yeni çağ yazıcıların çoğu Wi-Fi veya bulut üzerinden yazdırmayı destekler .

Yerinizde sabitlenmiş bir sisteminiz varsa, kablolu bir yazıcı uygun değildir. Ancak, bir yazdırma işini evin (veya büronun) rastgele bir yerinden başlatmanın bağımsızlığını istiyorsanız, Wi-Fi özellikli bir yazıcı en iyi seçim olacaktır. Dahası , mobil aletinizin rahatlığında dahi baskı yapabilirsiniz .

  • DUPLEKSLEMEYİ DESTEKLİYOR MU?
    Mevcut vaziyet göz önüne alındığında, her yazıcı duplekslemeyi desteklemelidir. Önlü arkalı yazdırma veya iki taraflı yazdırma, yazdırma fiyatlarından tasarruf etmeye yardımcı olur.

Orta düzey yazıcıların çoğu otomatik duplekslemeyi destekler, bu da kağıt kenarlarını manuel olarak değiştirmek için yazıcının yanında beklemek zorunda kalmayacağınız mananına gelir.

  • AĞIRLIK NEDEN ÖNEMLİ?

Ağırlık, bir yazıcı seçerken dikkate alınması gereken başka bir faktördür. Kimi yazıcılar diğerlerinden daha ağırdır ve eviniz için hangi yazıcının satın alınacağına karar verirken bunun dikkate alınması gerekir. Kimi yazıcılar hafiftir ve kolayca taşınabilir ve yaşlılar için kullanımı kolaydır. Daha fazla özelliğe sahip daha ağır yazıcılar çoğunlukla çok daha ağırdır, bu yüzden bürodaki nakliye ve yine ayarlamayı biraz daha hantal hale getirir.

Son olarak, kablolu veya kablosuz yazıcıları dikkate almanız gerekir. Kimi yazıcılar, ofiste ayarlama ve yerleştirme için çok az yer bırakan çok küçük bir kabloyla beraber gelir ve kimi yazıcılar, yolcu etmemeniz için güvenli bir yere yerleştirilmesi gereken çok uzun bir kabloyla birlikte gelir.

Yazıcı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazıcılar oldukça uzun müddet dayanır, bu yüzden bu satın alma işlemine doğru yatırım yapmak size uzun yıllar hizmet verecek bir yazıcı satın almak için kritik ehemmiyete sahiptir. Daha ucuz kalitede ve bilinmeyen marka yazıcılar çok uzun süre dayanmaz, bu nedenle dayanıklı değerli bir yazıcı bulmak istiyorsanız iyi bir markaya yatırım yapın.

Yeni bir yazıcı satın almak her gün yaptığınız bir şey değildir, bu yüzden ihtiyaç duyulan özeni göstermek için vakit ayırın ve sizi katiyen yarı yolda bırakmayan değerli bir yazıcı ile ödüllendirileceksiniz. Yazıcı tamiri de oldukça pahalı olabileceğinden, hangi yazıcı türünü satın almak istediğinize karar verirken tüm bu etkenleri göz önünde bulundurmanız ehemmiyetlidir. Aşağıda, yazıcı satın alırken göz önünde bulundurulması şart olan bir takım etkenler bulunmaktadır.

yazıcı satın alırken nelere dikkat edilmeliPin
  1. Masa Boyutu
    Masaüstü boyutu, bir yazıcı satın alırken dikkate alınması şart olan çok ehemmiyetli bir husustur. Daha büyük masalar daha uygundur ve ne tür bir yazıcı satın almanız gerektiğini belirlerken size daha fazla esneklik sağlar.
  2. Gürültü
    Yazıcı gürültüsü, dikkatle düşünülmesi şart olan bir diğer etkendir. Bir takım yazıcılar diğerlerinden çok daha suskundur ve yazdırma esnasında yazıcının çıkardığı hareketli ses rahatsız edici bulduğunuz bir şeyse, sessiz bir yazıcı satın almak sizin için bir seçenektir.
  3. Dayanıklılık
    Yazıcı dayanıklılığı da dikkate alınması gereken ehemmiyetli bir konudur. Bazı yazıcılar, birkaç aylık kullanımdan sonra sürekli olarak mürekkep kartuşları ve parça değişimi gerektirir. Diğer yazıcılar, rastgele bir şey değiştirme veya yedek parça sipariş etme ile ilgili endişelenmenize gerek kalmadan çok uzun süre dayanabilir. Dayanıklılığına göre bir yazıcı seçmek her zaman akilane bir seçimdir.
  4. Yazıcı Çeşitleri
    Şu anda mevcut olan birçok farklı yazıcı türü var, bazen en yeni ve en büyük trendlere ayak uydurmak zor. Resim yazıcılarından lazer yazıcılara ve hepsi bir arada yazıcıya kadar çeşitli özelliklerle, sizin için en iyi seçeneğin hangisi olduğunu bilmek zor olabilir. Aşağıda, mevcut çeşitli yazıcı türlerinin bir listesi ve her biri hakkında biraz bilgi verilmiştir. Hangi yazıcının size ve ihtiyaçlarınıza uygun olduğuna en iyi kararı vermenize yardımcı olması için bu kılavuzu kullanın

Yazıcı Çeşitlerine Göre Satın Alma Kılavuzları:

Resim Yazıcıları Satın Alma Kılavuzu

Bu özel yazıcılar, dijital fotoğraflardan HD fotoğraflara kadar spektrumdan 4K fotoğraflara, fotoğraf ihtiyaçlarınızın karşılandığından emin olmak için her şeye sahiptir.

Resim yazıcıları, ekseriyetle kullanmanız için özel kağıtların yanı sıra, kameranızın yanı sıra yazıcıyla da uyumlu olan bilgisayarınıza yüklenmesi şart olan belirli yazılımlara ihtiyaç duyar. Resim yazıcıları, tamamıyla kalkmak ve düzgün çalışmak için değişik adımlar gerektirir. Bu tür yazıcılar, özel baskı ihtiyaçları olan hevesli resimciler veya profesyoneller için en iyisidir.

Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?Pin

Özellikleri
Yüksek kaliteli fotoğraflar basmak için özel Mürekkep ve tasarım atamaları.
Resimleri yazdırmadan önce bilgisayarınızda tasarlamak ve tertip etmek için özel yazılım.
Yazıcıyı beğeninize göre yapılandırmanıza müsaade veren özel bir kendin yap kiti ile birlikte gelir.

Fotoğraf Yazıcılarının Artıları
Son derece uzmanlaşmış bir yazıcı, HD baskı ihtiyaçları isteyen fotoğrafçılar ve profesyoneller için mükemmeldir.
Çok sayıda farklı fotoğraf seçeneği üretip basabiliyor.

Fotoğraf Yazıcıları Eksileri
Alet boyutunda esneklik eksikliği. Birçok fotoğraf yazıcısı, daha büyük portre stili fotoğrafları barındırmak için oldukça büyük olmalıdır, böylelikle bunları esneklik spektrumunun alt ucunda bırakır.
Bu yazıcılar bilhassa resim basmak için tasarlanmıştır. Normal vesikalara veya başka şeylerin yazdırılmasına gerek duymanız halinde, daha yaygın olan diğer yazıcıların özelliklerinden yoksundurlar.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar Satın Alma Kılavuzu

Bu yazıcılar, seçtiğiniz yazdırma seçenekleri arasından en yaygın ve uygun ücretli yazıcılardır. Kağıda mürekkep püskürterek baskı yaparlar. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, çalışma atı yazıcınız olarak kabul edilir. Randımanlı, güvenilir ve dayanıklıdır. İyi bir mürekkep püskürtmeli yazıcı size uzun yıllar dayanır ve normal yazdırma görevlerini yerine getirmeniz gerektiğinde güvenebileceğiniz bir şeydir.

Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?Pin

Özellikleri
Günlük kullanım tipi yazıcınız olarak tasarlanan Ink-Jet yazıcı, genel kullanım ve standart baskı için tasarlanmıştır.
Kağıdı mürekkep püskürtmek ve yazdırmak için birkaç küçük püskürtme ucu veya püskürtme ucu kullanır. Mürekkep kartuşunun değiştirilmesi gerekmeden önce genellikle 100-300 sayfa arasında baskı çıktısı alınabilir.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcıların Artıları
Oranla ucuz olan birçok farklı markanın bir mürekkep püskürtmeli yazıcısı vardır ve birden fazla şekil ve boyutta gelir.
Ink-Jet yazıcılar kolayca bulunur ve diğer ürünlerin satın alınmasıyla birlikte fiyatsız olarak verilir.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcıların Eksileri
Büyük ve hantal, ucuz olsa da bu yazıcılar genellikle çok yer kaplar.
Özelliklerle hudutlu olan Ink-Jet yazıcılar, basit işlevsellik ile temeldir.

Lazer Yazıcılar Satın Alma Kılavuzu

LaserJet yazıcılar daha modern bir çeşit baskı makinesini temsil eder. Bu yazıcılar özel bir elektrostatik dijital baskı prosedürü kullanır. LaserJet yazıcı çok kaliteli metin ve grafik baskı üretir ve Ink-Jet yazıcıdan daha uygun maliyetli baskılar oluşturur. Bu makine, ışını kağıdın üzerinde ileri geri geçirip net, detaylı ince metinler üreterek yazdırmak için bir lazer ışını kullanır.

Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?Pin

Özellikleri
Gelişmiş bir yüksek tanımlı yazdırma işlemine sahip LaserJet yazıcı, daha yüksek grafiklere sahip güzel bir metinle yazdırma kapasitesine sahiptir.

Lazer Yazıcıların Artıları
Bu yazıcı bir Mürekkep Püskürtmeli Yazıcıdan daha sessizdir. Mürekkep püskürtme kartuşları yerine lazer teknolojisi ile LaserJet yazıcı, Ink Jet ile birlikte gelmeyen ek işlevler için daha fazla özelliğe sahiptir.
LaserJet yazıcı, Ink Jet’den daha kaliteli metinler ve grafikler üretir.

LaserJet Yazıcıların Eksileri
Lazer püskürtmeli yazıcı Ink-Jet yazıcıdan daha pahalıdır. LaserJet’lerin çoğu ücret spektrumunun daha yüksek ucunda olduğu için fiyatlandırmasıyla esnek değildir.

Hepsi Bir Arada Yazıcı Satın Alma Kılavuzu

Bu yazıcılar tam olarak ismi gibi hepsi bir arada. Yüksek kaliteli fotoğraflar, net metin ve grafikler basmanın yanı sıra lazer jet özelliklerine sahip olma özelliği ile bunların hepsi tek bir yazıcıda barındırır. Hepsi bir arada yazıcı, çok çeşitli yazdırma görevlerine uyan çok sayıda özellik ve işleve sahiptir. Hepsi bir arada yazıcı, boyut olarak yerinizin çoğunu kaplar.

Özellikleri
Resim baskı, dijital baskı, lazer jet baskı ve son derece dayanıklı, hepsi bir arada yazıcı komple pakettir.
Belgegeçer ve fotokopi işlemlerinin yanı sıra tarama da bulunur. Yazılım çoğunlukla bilgisayarınızdaki bu özelliklere ulaşmanıza yardımcı olmak için dahildir.

Hepsi Bir Arada Yazıcıların Artıları
Bu yazıcı, bir yazıcıyla ihtiyaç duyabileceğiniz tüm özelliklere ve daha sonra hiç duymadığınız bir takım özelliklere sahiptir. Bu yazıcı, bir aletle ansızın fazla görevin gerçekleştirilebileceği bir iş yeri için mükemmeldir.

Hepsi Bir Arada Yazıcıların Eksileri
Tarayıcı veya belgegeçerin çalışmayı durdurması gibi bir işlevle alakalı rastgele bir mesele olursa, tüm birimi servis veya onarım için göndermeniz gerekir.

3D Yazıcılar Satın Alma Kılavuzu

3D Yazıcılar, fiziksel 3d nesnelerimizi dijital dosyalardan yazdırmanıza imkan tanıyan en yeni baskı makinesi türüdür. Bu 3D modelleme makineleri imalat ve otomotiv ve havacılık endüstrilerinde kullanıldı, ancak son senelerde son derece uygun fiyatlı hale geldi ve tasarımcılar ve yaratıcı profesyoneller tarafından kişisel bir düzeyde kullanılmaya başladı.

Yazıcınızın ne kadar pahalı veya iyi olduğuna bağlı olarak, yüksek kaliteli 3D nesneleri hemen hemen hassas bir şekilde basmak için sıvı reçineler için sentetik plastik malzemeler kullanırlar. Yaratıcı bir profesyonel, mimar, araştırmacı veya yalnızca bir hobi olarak, 3D yazıcılar fikirlerinizi gerçek hayata dönüştürdüğünüzü görmek için ihtiyaç duyduğunuz esnekliği, özgürlüğü ve satın alınabilirliği sağlar.

yazıcı satın alma rehberiPin

Özellikleri
Doğru baskı için kalibrasyon gerektiren gelişmiş yazıcılara Tak ve Kullan özelliği.
Dijital dosyalarınızı fiziksel nesnelere dönüştürür.
Taşınabilir fakat yüksek sıcaklığa dayanacak şekilde iyi yapılmış.
Özel yazılımla birlikte gelir veya üreticilerin daha sonra basılabilecek dijital 3D modeller yapmasına izin veren global yazılımı kullanabilir.

3D Yazıcıların Artıları
Ticari olarak kullanılan yazıcılara mukayese edildiğinde son derece ekonomiktir ve herkesin kullanmaya başlamasını kolaylaştırır.
Malzemeler çonline olarak kolayca bulunabilir ve normal yazıcılardan farklı olarak, yedekler yazıcının kendisiyle aynı fiyata sahip değildir.
0,1 mm’ye kadar düşük baskı yapabilirler, bu da onlarla çılgın detaylar alabileceğiniz manasına gelir.

3D Yazıcıların Eksileri
Evvelce yapılmış dijital 3D dosyaları olan pazar yerleri olmasına karşın herkes için ulaşılabilir değildir. Ve bir öğrenme eğrisi vardır, ancak kendiniz yapmak için bir takım ayak işleri gerektirir.
Yeni olduklarından, bir şey ters giderse yeni bir 3D yazıcı almanız gerekecek.
Yazıcılar% 100 doğrulukta çalışmıyor ve çoğunlukla baskılar başarısız oluyor.

Sonuç olarak hangi yazıcı türüne ihtiyacınız varsa, onu makalemizde belirttiğimiz özeliklerine göre ayırt etmeniz yararınıza olacaktır. Bugünlük bu kadar. Şimdilik hoşçakalın.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda