Bluetooth Kulaklık Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bluetooth, iki cihazın birbiriyle bağlantı kurmasını sağlayan kablosuz bir teknolojidir. Klavye ve bilgisayar veya kamera ile fotoğraf yazıcısı gibi istediğiniz sayıda aracı eşleştirmek için kullanılabilir. Bluetooth’un en yaygın kullanım yerlerinden biri, bluetooth destekleyen cihazınıza bir kablosuz kulaklık bağlamaktır. Bu kulaklıklara Bluetooth kulaklıkları denir ve telefonunuzu sınırlama olmadan kullanmanıza olanak tanır. Bu da daha güvenli ve rahat bir kullanım sağlar.

Fakat; tüm Bluetooth kulaklıklar aynı değildir. Bugün sizler için satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenleri sıralayacağız.

1.Bağlantı Yapacağınız Cihazın Bluetooth Özelliği Olup Olmadığından Emin Olun.

Öncelikle, Bluetooth özellikli bir cihaza ihtiyacınız olacak.Bugünün akıllı telefonlarının çoğunda, birçok cep telefonunda olduğu gibi Bluetooth özelliği var, ancak emin değilseniz telefonunuzun özelliklerini araştırın. Eğer bir cep telefonunda kullanacaksanız, kulaklıklı mikrofon setiyle kullanmak için telefonun Bluetooth bağlantısını açmanız gerekir. Bu adım, telefonunuzun kullanılabilir kulaklıkları bulmasını ve otomatik olarak bağlanmasını sağlar. Diğer Cihazlarda da durum aynıdır. Bununla birlikte bluetooth kullanımının bilmeniz gereken dezavantajı ise , bluetooth’u kullanmanın telefonunuzun pilini daha hızlı bitereceğidir.

Bluetooth Kulaklık Alırken Dikkat Etmeniz GerekenlerPin

2.Aldığınız Bluetooth Kulaklığın Ses Çıkış Özelliklerini Kontrol Edin.

Bluetooth kulaklıkların iki farklı türü bulunur: mono  ve stereo. Mono Bluetooth kulaklıkların bir kulaklığı ve mikrofonu vardır ve genellikle aramalar için üretilmiştir. Stereo Bluetooth kulaklığın (veya kulaklıkların) iki kulaklığı vardır ve aramaların yanı sıra müzik de dinlemenize olanak tanıyacaktır.

Bluetooth’u destekleyen bazı cep telefonlarında A2DP olarak da bilinen stereo Bluetooth desteği yoktur. Müziklerinizi kablosuz olarak dinlemekle ilgileniyorsanız, telefonunuzda bu özellik bulunduğundan emin olun.

3.Satın Almak İstediğiniz Bluetooth Kulaklığın Tasarımını Kullanacağınız Duruma Göre Seçin.

bluetooth kulaklıkPin

Bluetooth kulaklıklar farklı ortamlarda kullanılmak üzere bir çok tasarıma sahiptir. Mono Bluetooth kulaklıklar tipik olarak kulağınıza oturan tek bir kulaklığa sahiptir. Genellikle daha güvenli kulağınızda  taşımanız için, kulağınızın arkasından kayan bir halka veya kulak kancası sunar.  Ancak, kulak kancasının hissini – veya boyutunu – beğenmeyebilirsiniz, bu yüzden bir satın alma yapmadan önce kulaklıkları kullanmayı deneyin.

Stereo Bluetooth kulaklıklar, bir kabloyla veya bir tür halka ile bağlanmış kulak içi kulaklıklardır. Veya kulaklarınızda oturan daha büyük pedleri olan tek tek takabileceğiz birbirinden bağımsız kulaklıklar olabilir. Her durumda kendinize uygun tasarımı seçmelisiniz.

Size uygun olan tasarımı belirlerken, bu kulaklıkları nerede kullanacağınızı düşünmelisiniz. Örneğin araç kullanırken kulanım için tekli mikrofonlu bir mono kulaklık veya spor için kablolu çift çıkışlı bir bluetooth kulaklık tercih etmelisiniz.

Bluetooth Kulaklık Alırken Dikkat Etmeniz GerekenlerPin

4. Su Geçirmezlik Özelliğini Mutlaka Kontrol Edin.

Eğer Spor yaparken kullanacaksanız su geçirmez özelliğini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü cihazınızın su geçirmezlik özelliği yok ise,spor halinde oluşacak ter kulaklığınızı bozma ihtimali doğacaktır.

Dikkatinizi Çekebilir:Drone Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Özellik!

5. Satın Alacağınız Bluetooth Kulaklığın Pil Ömrünü Kontrol Edin.

Hangi Bluetooth kulaklığı seçerseniz seçin, bu kablosuz cihazların pillerle çalıştığını unutmayın. Bu nedenle, bir satın alma işlemi yaparken satıcının belirtilen pil ömrünü kontrol edin. Genellikle bekleme, müzik dinleme veya çalışma süreleri ürünler üzerinde belirtilir.

Bluetooth Kulaklık Alırken Dikkat Etmeniz GerekenlerPin

Sizlerin eklemek istediği özellikler var ise konu altından belirtebilirsiniz. Sizler için En önemli 5  özelliğinden bahsettik. Grupanda mutlu günler diler. Şimdilik hoşçakalın.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda