Drone Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Öncelikle almak istediğiniz dronu hangi amaçla kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz, eğer hobi olarak kullanmak istiyorsanız fahiş fiyatta olan droneları tercih etmeniz maddi israf dışında size ekstra bir katkı sağlamayacaktır. Ancak ticari alanlarda kullanmak için bir drone arıyorsanız bu hususta piyasada birçok drone çeşidi ve modelleri olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Bugün ki yazımızda Drone, türkçe tabiriyle hava aracı alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında sizlere detaylı ve önemli bilgiler paylaşacağım.

Drone Satın Alırken Dikkat Etmeniz GerekenlerPin

İşte bir dron alırken dikkat etmeni gereken hususlar:

  • fiyat
  • uçuş süresi
  • batarya ömrü
  • kamera özelikleri
  • kumanda
  • GPS özelliği

1-FİYAT

Günümüzde 100 TL ile 5500 tl ye varan fiyatlarla drone bulmanız mümkün, kedinize eğlence amacıyla drone aradığınızı varsayarsak en düşük fiyattaki dronelara göz atmanız sizin için maddi açıdan faydalı olacaktır. Diyelim 500 TL ye bir drone aldınız her şey burada bitmiyor bunun yedek parçaları muhakkak size lazım olacaktır, Buda size maliyeti biraz yükseğe çıkarabilir. Drone’u aldınız diyelim yedek pervane , hızlı şarj aparatı ve yedek parçayada ihtiyacınız muhakkak olacaktır o yüzden size tavsiyem en uygun drone modelini satın alın ki aklınızdaki  maliyet daha fazla yükselmesin.

2-UÇUŞ SÜRESİ VE BATARYA SÜRESİ

Droneların fiyat ile uçuş süresi birbirine entegrelidir, fiyat ne kadar artarsa uçuş süreside bi hayli artmaktadır. Günümüzde drone uçuş süreleri 7 dakika ile 60 dakika arasında değişebiliyor ,kullanım amacınıza göre size en uygun drone modelini almak için uçuş sürelerini karşılaştırma yapmanızı muhakkak öneririm. batarya süreside  uçuş süresiyle doğru orantılı olduğunu unutmayın.

Drone Satın Alırken Dikkat Etmeniz GerekenlerPin

3-KAMERALI DRONE MODELLERİ

Droneların ilk piyasaya çıktığı zamanlarda kameralı bi drone almak neredeyse küçük bir servet değerinde olsalar da günümüzde artık entegre kameralı dronelar bir hayli ucuzlamış durumda, haliyle alacağınız drone’un kameralı olması uçuş zevkini bir hayli arttırır. bu açıdan drone alırken kameralı olmasına çok dikkat edin.

4-KONTROL PANELİ(KUMANDA)

Drone alırken bir diğer dikkat etmeniz gereken hususta Drone’un kumandasıdır. Droneları kontrol etmek için elinizde, aldığınız drone’a ait bir kumanda olması gerekir. Bu kumandanında menzili çok önemlidir, Standart bir drone kumandasının ortalama 20 metre menzili vardır. Drone’u hangi arazi şatlarında kullanmak istiyorsanız menzilini buna göre hesaplamanız sizin için faydalı olacaktır.

5-GPS-YER BULUCU

son olarak alacağınız dron’da gps olması size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Lakin günümüzde droneların gökyüzünde gözden kaybolma vakaları oldukça fazla. Almak istediğiniz drone’un bütçesini 500 TL olarak ayarladığınızı varsayarsak bu fiyata muhakkak entegre gps modülünün alacağınız droneda bulunduğuna emin olun. Eğer gökyüzünde drone’unuzu kaybederseniz gps sayesinde yerini kolayca bulabilirsiniz.

Drone Satın Alırken Dikkat Etmeniz GerekenlerPin

Sizler için drone almadan bu yazdığım 5 hususu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Grupanda ailesi sizler için yeni ve güncel bilgilerle karşınızda olmaya devam edecektir, Kendinize çok iyi bakın hoşçakalın.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda