TV Box Nedir Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, TV izleme alışkanlıkları da değişmeye başlamıştır. Bu değişime paralel olarak TV box’lar, ev eğlence, sinema, seyir, oyun sistemlerinde önemli bir yer edinmeye başlamıştır. Peki, TV box nedir ve tv box ne işe yarar? Bir Tv box nasıl kullanılır? Bu makalede, TV box’un sunduğu avantajlar ve kullanım alanları hakkında detaylı bilgilere yer vereceğiz.

TV Box Nedir?

TV box (tv kutusu), Televizyonunuza smart özellikleri ekleyen, youtube, netflix, exxen, bein sport , ve benzeri uygulamaları yüklemenizi sağlayan, harici bellek bağlanabilen ve bu özelliği sayesinde videolar ve resimlerinizi izleyebileceğiniz, İnternet bağlantısı sayesinde televizyonunuzu webde gezinebileceğiz bir akıllı cihaza çeviren, harici olarak televizyonunuza bağlanan bir cihazdır.

TV Box Ne işe Yarar?

Örneğin TV’nize Telefon ekranını kablosuz olarak bir tv box ile bağlayabilirsiniz. veya bir yayın akışını internet üzerinden tvnizde bu cihaz ile izleyebilirsiniz.  Netflix ,youtube vb. uygulamalara ulaşabilir ve TV nizi bir medya cihazına dönüştürebilirsiniz. Hard diskinizde veya usb belleğinizde bulunan içerikleri bu kutu sayesinde tivinizden erişim sağlayabilirsiniz.

TV Boxların en büyük özelliği ise, yetersiz arabelleğe sahip smart tv özelliklerinden kat kat daha fazla arabelleğe sahip olması ve yayın akışı uygulamalarında yüksek performans sağlamasıdır. Yani iyi bir tv’ye sahip değilseniz ve iyi smart özelliklere sahip olmak istiyorsanız bir tv box işinizi görecektir. TV box için en önemli madde internet hızınızdır. Ne kadar hızlı internet bağlantınız olursa o kadar iyi yayın kalitesine sahip olursunuz.

tv box nedir,Pin

TV yayını ve Maç yayınlarına tv box ile uydu olmadan internet üzerinden TV kanallarına ulaşabilirsiniz. TV Boxlar genellikle İP TV hizmetlerinden faydalanmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. İP TV yayınları kesintisiz bir TV keyfi yaşamanıza imkan sağlar. İP hizmetleri bazen yasal olmasına karşın, Genellikle yasal olamayan içeriklerde barındırabilmektedir.

Bu özellikler sayesinde, TV box, televizyonunuzu daha esnek, daha çok içerik sunan ve daha interaktif bir cihaza dönüştürür.

TV Box Nasıl Kullanılır?

Tv box televizyonunuza hdmi benzeri bir bağlantı ile bağlayarak android veya benzeri (ios) bir işletim sistemini kullanmanızı sağlayan cihazlardır. Hdmi şart değildir. Farklı bağlantı türlerine sahip cihazlarda mevcuttur. Kumandası ile yönetilebilir. Klavye veya mause bağlanabilir. Tv box nasıl kullanılır derseniz Uygulamalar yüklenir ve bir tablet veya cep telefonu gibi kullanılabilir. İstediğiniz şekilde özelleştirilebilir.

TV Boxlar Hangi Durumlarda Kullanışlıdır?

  1. Televizyonunuzu Akıllı Hale Getirmek: Eğer televizyonunuz akıllı özelliklere sahip değilse, TV box kullanarak akıllı TV deneyiminden faydalanabilirsiniz.
  2. Çevrimiçi İçeriklere Erişim Sağlama: TV box’lar, çeşitli çevrimiçi platformlardan film, dizi, belgesel gibi içeriklere erişim sağlar.
  3. Oyun Oynamak: Bazı TV box’lar oyun oynamanıza olanak tanır. Bluetooth bağlantısı veya usb bağlantılı joistik üzerinden oyun deneyimi yaşamanıza imkan verir. TV Boxu Oyun Konsoluna Dönüştürme nasıl yapılır?
  4. Medya Depolama ve Yansıtma: TV box’lar, USB bağlantısı aracılığıyla harici depolama aygıtlarını destekleyerek, medya dosyalarınızı televizyonunuzda oynatmanıza imkan tanır. Ayrıca, bazı cihazlar kablosuz ekran yansıtma özelliği sunarak, akıllı telefon veya bilgisayarınızdaki içerikleri televizyonunuzda görüntülemenizi sağlar.

Tv box Nasıl Satın Alınır?

Çoğu online alışveriş sitesinde satılan tv boxları trendyol, N11, hepsiburada, epttavm, pazarlama, amazon gibi yurt içi internet sitelerinden temin edilebileceği gibi Aliexpress Gibi yurt dışı alışveriş sitelerinden de temin edebilirsiniz. Bir Tableti TV Kutusuna Dönüştürmek: Tüm Potansiyelin Kilidini Açmak

TV Box Nedir Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?Pin
TV Box Nedir Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır? 4

TV Boxlar Hakkında Sık Sorulan Sorular

TV Box Her Televizyona Olur mu?

Yeni nesil her televizyona hdmi yardımı ile bağlanabilen Tv boxlar, Eski nesil televizyonlara bile bağlanabilmektedir. Önemli olan satın alacağınız tv boxun görüntü çıkışı ile alakalıdır.

Akıllı Olmayan Tv Nasıl Akıllı Hale Getirilir?

V box’ların sunduğu avantajlardan biri, televizyonunuzu akıllı hale getirerek çevrimiçi içeriklere erişim sağlamasıdır. Bu cihazlar, Netflix, YouTube, Amazon Prime Video gibi popüler platformlardan içerik akışı yapmanıza olanak tanır. Ayrıca, bazı TV box’lar oyun oynamanıza, internet tarayıcısı üzerinden gezinmenize ve hatta uygulama yüklemenize imkan sağlar.

Tv Box Nasıl Kurulur?

Tv box tan satın aldığınızda kutunuzdan bir adaptör ve Hdmi kablosu çıkacaktır. Bu kablolar ile önce televizyona bağlamalısınız. Daha sonra çıhazı ilk açtığınızda kurulumu otomatik yapacaktır. Cihazınız açıldığında bir google hesabı açarak google play store’dan istediğiniz uygulamarı ekleyebilirsiniz.

Tv Box Nereden Alınır?

Tv boxları satın almak için online internet siteleri elektronik mağazaları ve bazı Tv ürünleri satan mağazalardan temin edebiliriniz.

TV box Uydu Alıcısı mıdır?

TV boxlar genel olarak uydu alıcısı değil, internet üzerinden yayın alan cihazlardır. Bazı versiyonları uydu alıcısı ile komplike çalışmakla beraber internet erişimi gerektirmektedir.

Lisanslı TV box nedir?

Lisanslı tv boxlar google lisansına sahip cihazlara denmektedir. Eğer cihazınızın Lisansı yoksa bazı uygulamaların eski versiyonlarını veya uygulamarı hiç kullanamama gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Lisanslı Tv boxlar bu nedenle daha pahalı olabilmektedir.

Android TV Box Nedir?

Tv boxlar, üreten firmaya göre işletim sistemine sahip olmaktadır. Piyasada satılan tv boxların çoğu android işletim sistemine sahiptir. Eğer apple marka bir tv kutusuna sahipseniz bu seferde ios işletim sistemine sahip bir tv boxa sahip olursunuz. Android tv boxlar daha fazla özelleştirilebilir ve erişim maliyetleri düşüktür.

İlginizi Çekebilir: Tv Box Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bugün sizlere tv box nedir, tv box ne işe yarar ve nasıl kullanılır hakkında bilgiler verirken bunların yanında da tv boxun bir uydu cihazı olmadığını, yayın izlenebilmesi için bir internet erişimine ihtiyacı olduğunu, Tv box’u nereden temin edileceğinden bahsetmeye çalıştık. Sizce Tv box nedir? Aklınıza takılanları ve fikirlerinizi makalemize yorum bırakarak sorabilirsiniz. Şimdilik hoşçakalın.

İlginizi Çekebilir

“TV Box Nedir Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?” üzerine 44 yorum

    • Merhaba,

      Bu kalite yayınla ilgilidir. İzlediğiniz yayın bu 6K modunu destekliyorsa bu kalitede yayın alabilirsiniz. Yani izlediğiniz video bu özellikte olmalı. Bazı 4k videolar (youtube’da) 4K destekleyen tv olmasa dahi izlenebiliyor. Bazı videoları izlemeniz için ise TV’nizinde 4K destekli olması gerekir. (veya 6k)

      Syg

      Yanıtla
  1. Bilgisayarimda hdmi giris yok.smart tv de hdmi kablusu var bunun ile video box alirsam bilgisayari tv ye film yansitirmiyimtesekurler

    Yanıtla
    • Merhaba,

      TV box alırsanız hard disk veya usb bellek ile dosyalarınızı tv box üzerinden seyredebilirsiniz. Yada online intenet siteleri üzerinden de izleyeilirsiniz. Bilgisayarınızı tvnize bağlamaz.

      Syg

      Yanıtla
  2. Merhaba sadece tv izlemek için değil de oyun yükleyip oynayabilmek amacı ile kullanabilmek için RAM ve hafızanın en az ne kadar olması gerekiyor ve öneriniz var mı? Bir de oyun konsolu bağlayıp oynayabilir miyiz? Teşekkürler.

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Bunu bir telefon gibi düşünün. Ne kadar özellik o kadar hizmet. Öneri yapmam mümkün değil piyasa hızlı ilerliyor. Bu ayırdığınız bütçeye göre de değişkenlik gösterir. usb girişli ve bluetooth joystick bağlanabiliyor. Ama oynadığınız oyunun bunu desteklemesi gerekilir.

      Syg

      Yanıtla
  3. Merhaba bu cihazda ulusal kanallar ve Digitürk dsmart ve ip tv gibi kanalların yayınlarını izleme imkanı da var mı . Uydu alıcısı görevi de görüyor mu.

    Yanıtla
  4. Panda, tv box alacağım kararsızım. Aradığım özellikler kısaca şöyle tarayıcıdan herhangi bir siteden film video izlerken iyi bir görüntü kalitesi ve takılma donma gibi sorublar olmaması, netflix lisansı olması, ses çıkışlarında ses de bir kayıp ve gecikme olmaması kaliteli bir ses çıkışı bunlar. Bunlara artı olarak oyun ve konsol olayını da katarsak nelere dikkat etmeliyim hangi markaları önerirsiniz bütçem 400 tl.

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Film ve dizi için 2gb ram yeterli olur. Diğer durumlar durumda işlemci hızı ve ram çok önemli. Eğer oyun konsolu olarak kullanacaksanız daha da öneme biniyor. Joystick için usb girişleri olması da önemli. İşlemcileri karşılaştırmanız faydanıza olacaktır. TX6 kullanıyorum . Psp ve PS1 oyunlarında sıkıntı olmuyor. (ps2 için emulatör denemeye devam ediyorum akında bununla ilgili bir makale yayınlayacağım) h96 serisinede bakabilirsiniz.

      Syg

      Yanıtla
  5. Merhabalar. Televizyonum smart TV ve wifi özelliği olmayan grundig akilsiz televizyon :)) pek anlamadığım için bana ip TV neftliks YouTube daha dogusu İnternete girebilecegim bir Android box onerebilirmisiniz sizden ricam. Telefondan TV ekranına yansıtıpda izleyebiliyormuyum bide bunu soracaktım ve gelen Android box cihazlarında YouTube Google ip TV neftliks falan yüklenmiş bir sekildemi geliyor yoksa bizmi yüklüyoruz?

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Piyasada çok marka var. Xiaomi,tanix,h96 olabilir. Özellik olarak minimum 2 ram olan modelleri seçin. Uygulamalar içinde yüklü geliyor.Tabiki üyelik gerektiren uygulamalar için ücretli üyelik başlatmanız gerekir. İp tv içinde ücret ödemeneyiz gerekir. Yüklü olmayanlarıda google play üzerinden edinebilirsiniz.

      Syg

      Yanıtla
Yorum yapın

Grupanda