Klima Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Özellik

Klimalar artık hayatımızda önemli bir yere sahip. Genellikle sıcak yaz günlerinde çokça kullandığımız klimalar evlerimizin ofislerimizin vazgeçilmez bir parçası. Fakat bir çok çeşitli ve özellikleri mevcut olan bu cihazları nasıl seçeceğiniz konusu önemli bir husus. Sizler için derlediğimiz bu yazımızda klima alırken dikkat etmeniz gereken önemli hususları sizler için paylaşacağız.

Klima Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler:

1- Kilma Tonaj-kapasite-BTU

Klima alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey klimanın güç kapasitesidir. Türkiye’de bu güç kapasite birimine BTU denir, İngiliz ölçü birimidir.9000 BTU ile 24000 BTU arasında değişen klimalar mevcuttur.

Klima Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 8 ÖzellikPin

Peki ihtiyacınıza en uygun klimayı nasıl seçeceksiniz, Satın alırken AC’nin kapasitesi akılda tutulmalıdır. 75mt’den küçük herhangi bir oda için, 9000 BTU bir klima genellikle yeterince iyi olacaktır. 75 ile 150mt’lik bir oda için   18000 BTU bir klima gerekirken bundan daha büyük bir oda için 24000 BTU’ya gereksinimiz olacaktır.

2- Enerji verimliliği

Artan elektrik maliyeti ile, en az gücü tüketirken size en iyi soğutmayı sağlayabilecek bir klima satın almak çok önemlidir. Bir klimanın yıldız derecesi ne kadar yüksek olursa, o kadar verimli ve daha az elektrik tüketir. A sınıfı klimalar genellikle daha az enerji harcayarak daha fazla verim almanızı saglar.

3- Bölünmüş veya Pencere Klimalar

Pencere birimleri daha ucuz olsa da, split klimalar kadar sessiz ya da estetik açıdan hoş değiller. Bölünmüş klimalar daha iyi hava dağılımı sağlarken, pencere ünitelerinin montajı daha kolaydır.

Gereksinimlerinize bağlı olarak doğru türü seçmelisiniz.  Otomatik iklim, otomatik fan hızı, otomatik güç güvenliği ve otomatik yeniden başlatma işlevlerine sahiptir ve 52 santigrat dereceye kadar sıcaklıklarda çalışabilen pencere klimaları Türkiye’de mevcuttur. Bu tür klimalara yönelmek sizin faydanıza olacaktır.

Klima Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 8 ÖzellikPin

4- Hava kalitesi

klimanız, odadaki nemi azaltmak, daha fazla soğutma ve daha fazla konfor sağlamak için iyi bir nem alma ünitesine sahip olmalıdır. İyi nem alma özelliğine sahip klimalar yaz mevsiminde daha iyi soğutma ve daha fazla konfor sağlayabilir. Dikkat edilmesi gereken bir başka şey, filtredir. İyi bir filtre daha iyi soğutma sağlar ve klimanın verimliliğini arttırır.

5- Kurulum-Bakım ve Temizlik

Klimanın performansı kuruluma bağlı olduğundan (iyi veya kötü), klimanızı yetkili bir satıcıdan kurmanız önemlidir. Dahası, Split Klimalar dışarıda bir kompresör ünitesine sahipken, pencere Klimaları bir pencereye bağlanabilen kompakt bir ünitedir. Bazı klimalar çok az bakım gerektirir, optimum performans elde etmek için bayinize klimanızın ne sıklıkta temizlenmesi gerektiğini sormalısınız.

6- Soğutma hızı

Klima Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 8 ÖzellikPin

Ayarlanabilir termostatlı klimalar, iki fan ve değişken hız, günün farklı saatlerinde farklı ayarlar almanıza yardımcı olur. Bu, en az gücü tüketebileceğiniz anlamına gelir. Farklı önceden tanımlanmış ayarlar, daha fazla enerji tasarrufu sağlarken daha iyi soğutma sağlar.  Değişken fan hızı ile birlikte gelişmiş soğutma seçeneklerine sahip klimalar sizin için iyi bir seçenek olacaktır. Gürültü seviyesi de daha düşüktür (38db) ve otomatik temizleme özelliğine sahiptir.

7- Klima Isıtma Özelliği

Satın almak istediginiz klimanın ısıtma sisteminede dikkat etmeniz gerekir,Çünkü klimalar çok amaçlıdır yazın sogutma oldugu gibi kışında ısıtma görevini üstlenirler,Çogu klimalarda ısıtma sistemide mevcuttur ve bu ısıtma sistemi size Elektrik tasarrufu bakımından çok faydalı olacaktır.Normal ısıtıcılara göre daha az enerji tükettiklerinden size maddi açıdan faydalı olcagı gibi diger ısıtıcılarada gereksinimini kalmayacaktır.

8- Klima Sesi (gürültü düzeyi)

Sessiz ve sorunsuz çalışan bir Klima seçmek önemlidir. Genellikle, bir Klima 60 desibelden daha fazla ses çıkarmamalıdır.

Bir Klimada otomatik yeniden başlatma işlevi de yararlıdır. Yaptığı şey, bir elektrik kesintisinden sonra güç tekrar açıldığında, klima başlangıç ​​ayarına geçer.

Gece uyumaya geldiğinde, uyku modu işlevi sıcaklığı otomatik olarak ayarladığından yararlıdır. Bu sadece enerji tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda odanızdaki sıcaklığın çok düşmemesini sağlar; aksi halde uykunuzu rahatsız edebilir.

Sizler için bu yazımızda klima alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatmaya çalıştık bizi takip etmeyi unutmayın hepinize bol serin rahat günler dilerim.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda