Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesi

 

Grupanda’dan herkese merhaba! Bugün sizlere çinli şirket Tanix firmasına ait, iyi dengelenmiş ve rakiplerine benzer özelliklerde fakat daha fazlasını sunan TX3 Max ürününü inceleyeceğiz.

Öncelikle Aliexpress üzerinden temin ettim ürün linkini buraya bırakıyorum. sıkılaşan gümrük kontrolleri nedeni ile ürüne 47 TL Bandrol bedeli ve açama kapama bedeli ödediğimi belirterek başlayalım.

Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesiPin

TRY 115.96 18%OFF | Tanix TX3 Max TV Kutusu Amlogic S905W Dört Çekirdekli Android 7.1 Set Top Box 2 GB RAM 16 GB ROM 2.4 GHz 4 K 100 Mbps LAN BT4.1 Medya Oynatıcı
https://s.click.aliexpress.com/e/bT8fhpuU

 

 

Kutu İçeriği :

Popüler markaların çoğunun aksine, Tanix logolarını ve bazı anlamlı bilgileri pakete yerleştirmiş. Bu da en azından (benim gibi insanlara) marka bilinirliğine dikkat ettiklerini ve tüketiciye saygılı olduğunu gösteriyor.

İçinde standart aksesuarlar var – bir HDMI kablosu, bir uzaktan kumanda ve bir şarj cihazı.

Uzakta kumandası az yer tutan, sade bir tasarıma sahip.

Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesiPin

Tasarım :

Max ibaresi sizler için büyük anlamlar ifade edebilir. Fakat tasarım olarak öyle büyük bir cihaz değil. Demekki başka bir yerde maksimum özellikler arayacağız.

İyi plastik seçimi (ürün gayet kaliteli ve ağırlığa sahip), iyi görünmesi ve tasarlanması için harcanan bir bütçe olduğu açık.

Ön panelde LED ekran tasarımlı cihaz, lastik ayaklar ve çok sayıda porta sahip. Sıfırlama düğmesi dışında altta çok ilginç bir şey yok. Bu sıfırlma tuşuda çoğunlukla ROM kurmaya  meraklı bir güruh tarafından kullanılır.

Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesiPin Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesiPin

LAN, S / PDIF, HDMI ve – şaşırtıcı biçimde AV dahil olmak üzere sıtandart tv boxlardan bir adım öne çıktı bile. Çünkü dijital çıkışı desteklemeyen eski bir TV’niz varsa, yine de bu TV box’u bağalayabilirsiniz.  Diğer tarafta, microSD yuvasıyla birlikte iki USB bağlantı noktanız daha var.

Donanım :

Donanım açısından Amlogic S905w işlemciye sahip cihazımız, 2GB RAM, 16GB ROM ve Android 7.1 Nougat sürümüne sahip. İşlemci aslında 905 yongasının bir alt versiyonu. Amlogic, Rockchip’in RK3228’iyle rekabet etmek için piyasaya sürdüğü bir işlemci.

s905w ve saf s905 arasındaki tek fark 4K video oynatmayla ilgili. Amlogic s905w maksimum saniyede 30 kare desteklemektedir. bu da saf s905 işlemciden iki kat daha düşük FPS demektir. Ancak…  Bu zamana kadar kaç tane 60fps 4k video izlediniz ?

Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesiPin Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesiPin

Demek istediğim şu: Piyasada bu kadar Rockchip 3228 işlemciye sahip tv box bulunurken, ve s905w işlemcinin performası daha iyi olduğunu bildiğimizden herhangi bir sıkıntı yok demektir.

Diğer markalara nazaran ön panelde bir ekrana sahip cihaz, görsel olarak kaliteli bir hava kazanıyor. Mavi ekran üzerine yansıyan yazılar ile daha kullanışlı bir ürüne dönüşüyor.

 

Yazılım ve Performans:

Tanix’in kendi tasarımı olan, “AliceUX” olarak adlandırılan bu eşsiz tasarımlı arayüz gerçekten harika bir deneyim yaşatıyor. 7.1 android Nougat sürümü ile  iyi, temiz,sistem hatalarına karşı iyi tasarlanmış ve yazılımsal olarak özelleştirilebilir sisteme sahiptir.

Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesiPin

TV kutularının çoğu son zamanlarda çevrimiçi TV yayını uygulamalar için kullanılıyor. Bu hizmetlerin (yasal olamadığından) ne kadar dayanacağını bilmiyorum. Aktif olduğu sürece tadını çıkarın. Açıkçası, Tanix geliştiricileride cihazların bu hizmetleri sunarken daha iyi bir deneyim sunmak için hazırlamış. Fakat oyunların çoğunda büyük bir performans beklemeyin.

Cihaz rootlu olarak geliyor. buda sizlerin daha çok geliştirici seçeneğine sahip olduğunu fakat dikkatli kullanmaz iseniz teklikelere açık olduğunuzu gözteriyor.(amatör bir kullanıcı iseniz sizin için herhabgi bir problem yaratmayacaktır.

 

Diğer Özellikler:

  • Cihaz HEVC (x265) donanım desteğine sahip. Yani anlıyacağınız donanımsal olarak hevc 265 kod çözücüsü ile daha iyi grafik performans.
  • Netflix hayranları biraz hayal kırıklığına uğrayabilirler. Google lisans düzeyi nedeniyle 720p dektekliyor. 1080p full hd olarak netflix şuan için kullanılamıyor.
  • Tek kanallı wifiye sahip. 2.4 Ghz.
  • Kutu üzerindeki bilgilendirmelere göre cihaz 3D destekliyor. 3D destekleyen nadir cihazlardan biri.
  • Ve diğer cihazlarda bulunmayan en büyük özelliği ise bluetooth bulundurması. Ne işe yarayacağını sorarsanız, bluetooth cihazlarınız bu cihaza bağlayabileceğinizi gösteriyor.
  • Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesiPin Tanix Tx3 Max Tv Kutusu (Tv Box) Ürün İncelemesiPin

 

KARAR

Cihaz tam bir fiyat performans ürünü diyebiliriz. Diğer cihazlardan ayrılan özellikleri ile ve bir kaç dolarlık fark ile öne çıkıyor. Bluetooth olması ,kaliteli malzeme kullanılması, 3D desteği ve ön panelde bulunana ekranı ile harika bir kullanıcı deneyimi.

Eksileri ; USB 2.0 porta sahip olması, tek kanallı Wifi. Fakat performası çokta ektilemeyecek kadar küçük etkenler.

Grupanda bu cihazı gönül rahatlığı ile almanızı ve memnun kalacağınızı düşünüyor. Eğer oyun derdiniz yoksa bu cihaz ile güzel sinema günleri sizleri bekliyor.

Aklınıza takılanları konu altından sorabilirsiniz.

Grupanda mutlu günler diler.

 

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda