Modem Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Grupanda’dan herkese merhaba! Yeni modem alacaksanız tam yerine geldiniz. Modemler internet bağlantınızın yapılandırılması için gerekli bir alettir. Yeni bir modem alırken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli noktalara değineceğiz. başlayalım:

2 tip modem vardır Kablolu ve Kablosuz(wi-fi):

Dikkat etmeniz gereken ilk şey, kablolu modem olup olmadığıdır. Kendi durumunuz için en uygun olan modem tipini seçmelisiniz. Günümüzde daha çok kablosuz modem tercih edilmektedir.

ADSL mi? VDSL mi?

Bu modem türleri de kendi aralarında 2’ye ayrılır. ADSL ve VDSL. ADSL max 16 mb bağlantı hızını desteklerken VDSL 100mb üzeri bağlantı hızını desteklemektedir. Modem alırken buna çok dikkat etmelisiniz servis sağlayıcınızdan 16 mb bağlantı hızı satın alırsanız bunun için VDSL modem almanıza gerek yoktur.

Geniş bant internetin en yaygın iki şekli kablo ve fiberdir. Yani ADSL veya VDSL’dir

Bir Modem Almak veya Kiralamak mı daha iyi?

Bu tamamen sizin hizmet sağlayıcınızla alakalıdır. Örneğin TTNET satma seçeneğini uygularken kablo net kiralama seçeneğini sunmaktadır. Kablonet internetinden nispeten kısa bir süre sonra VDSL’ye geçeceğinizi düşünüyorsanız , kiralama en iyi seçeneğiniz olabilir.

Uygun modemleri birkaç aylık kira ödemelerinin maliyeti ile aynı fiyata satın alabilirsiniz. İki yıl sonra, muhtemelen önemli miktarda para biriktirmiş olacaksınız.

Modem Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?Pin

İnternet bağlantı türünüzü değiştirirseniz, eski kablolu modeminizi satabilir ve biraz para kazanabilirsiniz. modeminizi değiştirirseniz, yeni bir kiralanmış modemi geri getirme ve alma zorluğuyla uğraşmanıza gerek kalmaz.

İnternet sağlayıcınızın müşterilerin ilk önce kendi modemlerini kullanmalarına izin verip vermediğini kontrol etmek de önemlidir . Nerede yaşadığınıza bağlı olarak, bazı kablo şirketleri hizmetleri için üçüncü taraf bir modem kullanmanıza izin vermeyebilir. Bu durumda, servis sağlayıcınızdan modem kiralamaktan başka seçeneğiniz olmazdı.

Modem VDSL’nizle Uyumlu mu?

Çoğu kablolu modem çoğu kablo VDSL ile çalışır, ancak birkaç istisna vardır. Belirli bir ürün için taahhütte bulunmadan önce, belirli sağlayıcınızla uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Modem Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?Pin

Modem İnternet Hızını Destekliyor mu?

Modeminizin internet planınız için doğru hız özelliklerine sahip olduğundan emin olmalısınız. Modeminiz çok yavaşsa, esasen planınızın hızını kapatacak ve ev ağınızda yavaş hızlara neden olacaktır .
Aynı zamanda, sadece 16Mbps’lik bir plan kullanırsanız yıldırım hızında bir modemi elde etmenin bir anlamı yoktur, çünkü modem hızınız, planınızın hızını maksimum karşılığını geçemez.Size herhangi bir ADSL modem yeterli olacaktır.

Modemdeki kanal sayısı, modemin ne kadar hızlı olduğu konusunda da size bir fikir verecektir. Kanal numaraları genellikle indirmeye karşı yükleme için kaç tane kanal tahsis edildiğini gösteren bir numara olarak listelenir.

Örneğin, “8 × 4”, modemin sekiz aşağı akış kanalı ve dört yukarı akış kanalı olduğu anlamına gelir.

Kanal sayısı arttıkça, her bir kategorideki modem hızı da artar.

size önerebileceğimiz birkaç modem markaları:

LİNKSYS EA9500 MAX

Linksys EA9500 Max Stream ile kablolu cihazlarınızı bağlamak için üç bant Wi-Fi, 4 x 4 MU-MIMO ve sekiz Gigabit Ethernet portu elde edersiniz. 1.000 Mbps’ye kadar hıza sahip 2,4 GHz’lik bir bant, eski cihazlar için mükemmeldir ve 2,166 Mbps’ye kadar olan iki 5 GHz bant, 4K akış ve kesintisiz çevrimiçi oyun oynamayı destekler. Pahalıdır, ancak bu yönlendirici ile hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz. Piyasada bulabileceğiniz en iyi modem modellerinden biridir.

TP-LİNK ARCHER A7

TP-Link Archer A7, iki adet Wi-Fi bandına, biri 802.11a / b / g / n cihazları için 450 Mbps’de 2.4 GHz’e ve 802.11ac cihazları için 1.300 Mbps’de bir 5 GHz’e sahiptir. Yönlendiricinin arkasındaki USB-A bağlantı noktası, evinizdeki tüm cihazlarda medya paylaşımı için harici depolamayı bağlamanıza olanak tanır ve Amazon Alexa entegrasyonunu içerir.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda