Isınan Telefon Nasıl Soğutulur?

Günlük hayatta çoğumuz cep telefonu kullanıyoruz. Cep telefonları sohbet edebilir ve internette gezinebilir, oyun oynayabilir, arama yapabilir, fotoğraf çekebilir. Bu kadar işlem yaparken ısınma kaçınılmaz olabilmektedir. Isınan telefon nasıl soğutulur önemli konuladan biridir. Birçok insanın cep telefonlarına düşkün olduğuna inanıyorum. Birçok kişi uzun süre cep telefonu kullanır ve cep telefonlarının ısınması çok sık görülen bir durumdur. Cep telefonu ısınırsa ne yapmalıyım? Cep telefonu nasıl çabuk soğutulur? Başlayalım:

Isınan Cep Telefonunuz Hızlıca Nasıl Soğutulur ?

Anormal ısınma meydana geldikten sonra, şu anda ortama ve açılan spesifik uygulamaya bağlı olarak aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:

  1. Mümkünse fiziksel soğutma. Klimanın havalandırma deliğine koyun veya acil soğutma için buzdolabına atın. Sıcaklık düştükten sonra, telefona zarar vermez ve ardından güç tüketen programları tespit edin ve kapatın.
  2. Çok sıcak olduğunda telefonunuzu hemen kapatın. Kapatmak , tüm programları kapatıp, sıcaklık düştükten sonra açmaya eşdeğerdir.
  3. Isıtma eğilimi nispeten büyük olduğunda, gps konumlandırma, wifi, bluetooth’u kapatabilirsiniz. Veya oyunu uzun süre oynadıktan sonra biraz ara verin.
  4. Diğer durumlarda, şarj kablosu takılı değilse, cep telefonu kılıfı çıkarılmışsa veya sıcaksa, cep telefonunu dinlendirin.

Telefonun Aşırı Isınmasının Nedenleri

Bunun ilk sebebi uygulamaların çalışmasından kaynaklanır. Günümüzde cep telefonlarının aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırabilmesi ciddi kaynak tüketimine neden olacaktır. Özellikle navigasyon, oyun ve video çalıştırma durumunda, bu programlar çalışırken GPS navigasyon, Bluetooth, wifi veya hotspot’lar açılacak ve bu da ciddi ısınmalara neden olma ihtimali olacaktır. Artık Iphone’larda genellikle arka planda bazı güncellemeler çalıştırıyor ve bu da ısı sorunlarına da neden olabiliyor.

İkinci unsur ise kullanıma bağlı olarak ısınmadır. Şarj olurken telefonla oynamak telefonun ısınmasına neden olacaktır. Pil şarj olurken, arama yapmak ve oyun oynamak gibi durumlarda pil ısınacak ve bu da sıcaklığı artıracaktır.

Üçüncü unsur ise dışardan eklenen donanımlar olabilir. Veya Cep telefonunun kendi donanım veya pil arızası da ısınmaya neden olabilir. Ancak genellikle bu tür durumlar azdır.

Isınan cep telefonu nasıl soğutulurPin

Anormal Derecede Isınmanın Cep telefonuna Zararları

Cep telefonunun anormal ısısı zamanında giderilmezse, aşağıdaki sorunlara neden olabilir:

  1. En doğrudan zararı, pile zarar vermek ve pilin hizmet ömrünü azaltır.
  2. Diğer cep telefonu donanımlarında hasar, en aşırı durumlarda cep telefonunun patlaması ve kişisel yaralanma.
  3. Sistem bozukluğuna neden olabilir ve yanlışlıkla arama yapmak, uygulamaları gelişigüzel açmak vb. hatalara sebebiyet verebilir.

İlginizi Çekebilir:Cep Telefonu Şebeke Sorunları Çözmenin 5 Önemli Yolu!

Cep Telefonlarının Aşırı ısınması Nasıl Önlenir ?

Cep telefonları aramalar, oyunlar, sohbetler vb. için kullanılır. Isı korkusundan kullanmamak mümkün değildir, ancak bu konuda durumu iyileştirmek için genellikle daha fazla şey yapılabilir. Bunun yalnızca bir önlem olduğunu bilmelisiniz. Kapsamlı olması için, cep telefonu üreticisinin işlevsel performansının iyileştirilmesine güvenebilir.

  1. Cep telefonunun arka planında otomatik güncelleme programını veya icloud’un arka planda karşıya yüklenmesini ve indirilmesini yasaklayabilirsiniz. Çünkü bunlar açıklanamayan ısınmaya neden olabilir.
  2. Şarj olurken telefonunuzla oynamamaya çalışın.
  3. Telefonunuz için bir kılıf koyarsanız, arada çıkarmak ısınmayı azaltabilir.
  4. Uzun süreli bir çevrimiçi oyun veya navigasyon kullanırken, zamanı kontrol edin veya soğutma önlemleri alın.
  5. Arabada kullanıyorsanız ön cama yakın güneş alan bir yere koymamaya özen gösterin. Eğer telefon tutacağınız havalandırma ızgarasına bağlı ise, ısınmaya (soğuk bir günde) ihtiyacınız vara telefonunuzu buraya bağlamamaya veya o bolümden üflemeyi kapatmalısınız.
  6. Telefon soğutma uygulamaları indirerek ısınmayı minimize edebilirsiniz.

Yukarıda cep telefonu sıcakken nasıl hızlı bir şekilde soğutulacağı anlatmaya çalıştık. Ayrıca cep telefonunun ısınmasının nedenlerini, ısınmanın sonuçlarını vb. tanıtmaktadır. Herkesin bu konuda daha derin bir anlayışa sahip olduğuna inanıyorum. Sizin de aklınızda bazı seçenekler varsa konu altından yorumlar kısmına ekleyebilirsiniz. Bir dahaki yazımızda buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda