İnternetten Nakit Alışveriş Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber artık birçok sektör internet üzerinden hizmet vermeye ve ürün satışına başlamıştır. Özellikle son yıllarda insanların tüketim ihtiyacını karşılamak için internet kolay bir yol olarak görülebilir. İnternetten nakit alışveriş bu tüketim ihtiyaçlarından biridir. Her ne kadar ticaretin büyük bir kısmı internet aracılığı ile yapılıyor olsa da günümüzde hala belli bir kesim ürün satın alırken deneyerek, görerek ya da yakından inceleyerek almak istiyor ya da kredi kartı yolu ile ödeme yapmak istemiyor. Tüketicinin bu ihtiyacını da karşılayarak daha iyi hizmet sunmak, firmalar için müşteri kazanmanın önemli bir yoludur.

 Ürün ya da hizmetlerini internet kanalı ile satışa sunan firmaların tüketiciye sunması gereken bir diğer önemli hizmet de kolay ödeme seçenekleridir. Özellikle kredi kartı kullanmayan kesim için internetten alış verişi cazip hale getirmenin yolu olarak nakit para ile alış verişi mümkün kılmaktır. Kredi kartı kullanmayı tercih etmeyen tüketiciler için en güzel ödeme yolu nakit para ile ödeme yapmak olacaktır. İnternetten nakit para ile alışveriş yapmanın yolları şunlardır:

 Banka Kartı ile internetten Nakit Alışveriş Yapmak

İnternetten alış veriş yapılırken en çok kullanılan ödeme yöntemi kredi kartı ile alış veriş yapmaktır. Günümüzde bazı tüketici kesimi kredi kartı kullanmayı gerek faiz oranları olsun, gerek kredi kartı edinmek için gerekli prosedürler olsun böyle nedenlerle reddetmekte ya da tercih etmemektedir. Bu kesim için firmalar banka kartı ile ödeme yolu da sunmaktadır. Bu şekilde müşterinin bankasındaki vadesiz mevduat hesabındaki bakiye içinden alış veriş tutarı hiçbir kesintiye uğramadan tahsil edilmektedir. Daha güvenli bir alışveriş için kartlarınızı bkmexpress üzerine kaydederek kart bilgilerinizi girmeden alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Ucuz Alışveriş İçin Dikkat Etmeniz Gereken 9 Etken!

İnternetten Nakit AlışverişPin

 Havale İle İnternetten Alışveriş

 İnternetten alış veriş yaparken nakit ödeme yapmanın diğer bir yolu da havale yaparak ödeme yapmaktır. Bu yöntemde firmanın hesabına, bankaya gidilerek ya da atm cihazları aracılı ile havale yapabilmek mümkündür. Ayrıca müşterinin kendi banka hesabından firma hesabına nakit para yollamasıyla da havale ile ödeme tamamlanmış olur. Bu yöntemde bankaya göre belirli gönderim ücretleri alınmaktadır.

 Kapıda Ödeme İle İnternetten Alışveriş

 Bu ödeme yöntemi ile ürün verilen adrese getirilir, getiren kargo görevlisi ürünü müşteriye teslim ederken ürünün ücretini tahsil eder. Bu yöntemde de tüketici aldığını ürünün bedelinin yanında ayrıca belirli bir ücret daha öder.

İlginizi Çekebilir: Hangi Alışveriş Sitelerinde Kapıda Ödeme Var?

Sonuç olarak; internet ortamında nakit ödeme yerine geçen ödeme şekilleri de bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi hesap/banka kartı ile ödeme yapmak olduğu aşikar. Eğer önemli hassasiyetlerinizden dolayı kredi kartı kartı kullanmayı istemiyorsanız, hesap kartınızla birlikte alışveriş yapabilirsiniz. Burada önemli olan doğru ve güvenilir sitelerden alışveriş yapmak olacaktır. Bilgisayar korsanlarının bilgilerinizi çalmaması içinde anti virüs destekli bir cihaz üzerinden işlemlerinizi yapmanız size daha da kolaylık ve güvenlik sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda