Hangi Marka Televizyon Almalıyım?

Günümüzde çoğu teknolojik alet gibi televizyonlar da bir hayli önemli konumda bulunuyor. Zira hemen hemen her evde televizyon vardır. Peki hangi marka televizyon satın alacağız? Hal böyle olunca teknoloji firmaları tüketicinin ihtiyacı olsun olmasın düzeni olarak bir üst modele çıkarak yeni modeller üretiyorlar. Bu günlerde yüzlerce markanın bulunduğu bu pazar gerçekten gayet geniş bir alana yayılmış durumda.

Televizyon-TV Neye Göre Alınır?

Bu tamamen sizin finansal durumunuza ve kişisel zevkinize kalmış bir seçim. Binlerce on binlerce seçenek arasından herkesin zevkine ve finansal durumuna uygun televizyonu bulmak mümkün. Kullanacağınız özelliklere, boyutlara göre tercihinizi yapmalısınız. 4k yayın desteği, ekran boyutu, smart özellik ara yüzleri önemli etkenlerdir. Özelliklerini karşılaştırmalı ve size uygun olanı bulmalısınız. Epey internet sitesi size seçtiğiniz ürünleri karşılaştırmanıza yarayan bir internet sitesidir. Alışverişinizi tamamlamadan önce ziyaret etmenizi öneriyoruz.

 Hangi Marka Tv Önerirsiniz?

 Her bir markanın farklı modelleri ve fiyat aralıkları vardır, bu nedenle hangi markanın size en uygun olduğunu belirlemek için farklı seçenekleri karşılaştırmanız ve incelemeleri okumanız önerilir. Ayrıca, televizyonun hangi amaçlar için kullanılacağına da bağlı olarak (örneğin, film izlemek, oyun oynamak veya fotoğraf düzenlemek), farklı özelliklere ihtiyacınız olabilir. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu tamamen size kalmış bir seçenek ama bizde sizler için alabileceğiniz bazı markaları sıralayalım. Alışveriş yaparken dikkat edip üzerinizde durmanızı tavsiye ettiğimiz televizyonlar şunlar;

Fiyata göre önce pahalı ve ithal ürünler

  •  -Samsung
  •  -LG
  •  -Philips
  •  -Sony

Gibi markalar çoğu kullanıcının bütçesine pek uygun olmayacak fiyatlara sahip markalardır. Fiyat performans bakımından alınabilecek televizyonlar.

  • -Navitech
  •  -Regal
  •  -Awox
  •  -Axen
  •  -Sunny
  • -Toshiba

Gibi markalardan gayet hem fiyat olarak hem performans olarak yeterince mutlu olabileceksiniz.

Türk Markası TV’ler Var mı?

 Evet, kendi ülkemizde üretimi yapılan ve aynı zamanda ülke dışında ihraç edilen markalarımız var;

Türkiye’de üretilen ve piyasada bulunan bazı Türk malı televizyon markaları şunlardır:

  • Vestel
  • Beko
  • Arçelik
  • Grundig

Bu markalar genellikle uygun fiyatlı ve iyi kalitede televizyonlar sunarlar. Ancak, yine de her markanın farklı modelleri ve fiyat aralıkları bulunur, bu nedenle en uygun seçeneği belirlemek için farklı seçenekleri karşılaştırmanız ve incelemeleri okumanız önerilir.

 Bu markalar sadece bizim ülkemiz içi satışı değil, Avrupa’nın birçok ülkesine kaliteli satışlar yapmaktadır. Yerli markalarımızdan olan Vestel İngiltere’de gerçekten televizyon seçimleri arasında yüksek sıralarda yer alıyor. Ancak ülkemizde pek tercih edilmiyor. Rusya’da teknoloji mağazalarını dolaşır ve alışveriş yaparsanız eğer. Arçelik markasına ait birçok ürünün satıldığını görürsünüz.

 Gayet kaliteli ürünler yapabilen ülkemiz şirketlerinin de kalitelerini ve işçiliklerini göz önünde bulundurarak televizyon almaya gayret göstermenizi tavsiye ederiz. Çünkü her ne kadar yukarıda saydığımız o markalar dünya çapında tanınıp bilinse de, kendi ülkemiz sınırları içinde üretilen bu tarz teknolojik ürünleri tercih etmek hem bizim için hem de ülkemiz için gayet güzel olabilir.

hangi marka tvPin
Hangi Marka Televizyon Almalıyım? 3

 Bununla birlikte tabi ki yüksek fiyatlı markaların büyük ekran televizyonlarından bahsederek bu yazımıza fiyat bakımından yüksek kategorisine aldık. Sizin zevkinize göre ihtiyacınızı giderecek olan televizyon küçük ekran televizyon ise eğer sizde kaliteli sınıfından televizyonlara uygun fiyatlar ödeyerek sahip olabilirsiniz. Size tavsiyemiz bu tarz teknolojik ürünleri satın alırken kendi mağazasından gidip bizzat görüp kontrol ederek almanız. Teknolojik ürünlerin internet üzerinden alışverişi her ne kadar yaygın olsa da çok sorunlar yaşatabiliyor.

Tv satın alırken nelere diikat etmeliyim?

  1. Ekran boyutu: Evinizdeki salonun boyutuna ve izleme mesafenize göre televizyonun ekran boyutunu belirleyin. Genellikle, izleme mesafesi ve ekran boyutu arasındaki oran 1:1.5 ile 1:2.5 arasındadır.
  2. Çözünürlük: 4K (Ultra HD) veya 8K çözünürlük, daha yüksek kalitede görüntü sunar. Ancak, daha yüksek çözünürlük, daha yüksek fiyat anlamına gelir.
  3. HDR: HDR (High Dynamic Range), televizyondaki görüntülerin daha iyi kontrast, daha gerçekçi renkler ve daha parlak aydınlatma sunmasını sağlar.
  4. Görüntü kalitesi: Yansıma ve kontrast oranı görüntü kalitesinin önemli bir parçasıdır. Yansıma oranı düşük, kontrast oranı yüksek bir televizyon tercih edin.
  5. Bağlantı seçenekleri: HDMI, USB, Wi-Fi ve Bluetooth gibi bağlantı seçeneklerine ihtiyacınız varsa, bunları içeren bir televizyon tercih edin.
  6. Fiyat: Fiyat, televizyonlar arasında en önemli faktörlerden biridir. Bütçenize uygun bir televizyon seçin, ancak aynı zamanda kalite ve özellikleri de göz önünde bulundurun.

İlginizi Çekebilir: Laptop Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Ürünün değişiminden tutunda iadesine kadar gideceğiniz süreç size gerçek anlamda çok sorun yaşatabilir. Eğer ki şu zamanlarda televizyon almak gibi bir fikriniz varsa, öncelikle internetten marka modelleri ve fiyat aralığını araştırıp en yakın teknoloji mağazasından veya markanın kendi mağazasına uğrayarak televizyonu satın almanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda