Bebek Arabası Seçmek İçin Neler Önemlidir?

 Anne adaylarını bekleyen 9 aylık hem uzun hem kısa oldukça eğlenceli bir dönem var. Sadece fiziksel ve psikolojik değişim bir değişim değil. Hamilelik aynı zamanda bir hazırlık süreci. Bebek arabası seçmek ile birlikte, bebek bezinden biberona bebek odasından beşiğe kadar düşünülmesi gereken onlarca detay var. Bu detayların en önemlilerinden biri bebek arabası. Bebek arabası alırken seçmek çok önemli çünkü “hangi bebek arabasını almalıyım?” sorusuna cevap arıyorsunuz. Bebeğiniz vaktinin büyük bir çoğunluğunu burada geçireceğini düşününce evet haklısınız. Doğru bebek arabasını seçmek en az doğru beşiği seçmek kadar önemli. Yumuşaklığı, kullanım kolaylığı, katlanabilmesi farklı özellikleri derken dikkat edilmesi gereken bir sürü detay var.

  Doğru bebek arabasını seçebilmeniz için taze anne adaylarımıza minik bir rehber hazırladık. Piyasadaki çeşitlilik sizleri korkutmasın hem siz hem bebeğiniz için doğru olan bebek arabasını tercih etmek bebek arabası seçme rehberimizle çok kolay. Çocuğunuzun sağlığını ve rahatlığını sizlerin ise sürüş kolaylığını ön planda tuttuğumuz rehberimizi okumadan bebek arabası almayın deriz. İşte rehberin detayları:

Bebek arabası seçmek için nelere dikkat edilmeli?

Bebeğiniz için bir araba seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç faktör vardır:

  1. Güvenlik: Öncelikle, arabanızın güvenliği bebeğinizin güvenliği için en önemli faktördür. Arabanızın emniyet kemeri, lastikleri ve yapısı güvenli olmalıdır.
  2. Konfor: Bebeğinizin arabada uyuması ve rahat etmesi önemlidir. Arabanın koltuk kısmı rahat olmalı ve bebeğiniz için uygun bir pozisyonda ayarlanabilmelidir.
  3. Boyut ve Kapasite: Bebeğiniz büyüdükçe arabayı da değiştireceksiniz, bu nedenle arabanın boyutunun bebeğinizin büyüme alanına uygun olması önemlidir. Ayrıca, bebeğinizin eşyaları için yeterli dolap veya çantalık alanı bulunmalıdır.
  4. Kolay Taşınabilirlik: Arabanızı fazla yer kaplamamalı ve kolayca taşınabilmelidir. Ayrıca, araba katlanabilir veya kolayca monte edilebilmelidir.
  5. Fiyat: Son olarak, arabayı seçerken fiyat da bir faktördür. Kaliteli bir araba almak için fazla para harcamak isteyebilirsiniz, ancak aynı zamanda uygun fiyatlı bir araba bulmanın da mümkün olduğunu unutmayın.

Bebek Arabası Seçme Rehberi

1-Bebek Arabası Sürüş Kolaylığı:

Bebek arabası seçimi gerek uzun aile yürüyüşlerinize eşlik edecek, gerek bebeğinizin akşam üzeri uykularına önemli bir eşlikçi olması nedeniyle önemli. Bebek arabası alırken dikkat etmeniz ilk şey sürüş kolaylığı. Bebek arabası sürmek sizler için bir eziyet olmamalı. Frenleri sağlam, kolaylıkla açılıp kapanabilen bir bebek arabası seçmelisiniz. e-bebek‘de bulunan kendi markalarını kontrol etmenizde faydalı olacaktır.

2-Bebek Arabası Hacmi

Bebek arabasının hacmi her ne kadar önemsiz gibi gözükse de oldukça önemli. Seyahatlerinize de eşil edecek olan bu aletlerin bagajınızda gereksiz yer kaplamasını istemezsiniz. Kolay açılıp kapanabilen ve çok yer kaplamayan bebek arabalarını tercih etmelisiniz. Bu arabalar neredeyse 5 sene boyunca sizlere arkadaşlık edecek. Kocaman bir bebek arabasının evinizdeki bütün yeri işgal etmesine izin vermek anlamsız olurdu.

3-Bebek Arabası Tekerlekleri:

Tekerlekler de bir bebek arabasında dikkat etmeniz gereken özellikler arasında. Satın alacağınız bebek arabasının tekerlekleri rahatça 360 derece dönebilmeli. Bu sayede bebek arabanız hem siz hem de bebeğiniz için daha rahat bir kullanım sunacak. Ayrıca bebek arabasını sürerken tekerlerler takılmıyor, bebek arabasını fazla sarsmıyor olmalı. Bebeğinizin içerisinde tatlı tatlı uyuması için kolay ve yumuşak sürümlü bir bebek arabası tercih edin. Pişman olmayacaksınız.

bebek arabası seçmekPin

4-Bebek Arabası Kumaşı:

Bebek arabasındaki sünger ve kumaşlar yapısı gereği çok sık yıkanan yerler değil. İşte bu yüzden bebek arabası alırken kumaşı da extra bir özen gerektiriyor. Bir bebek arabası alırken kumaşının bebekler için zararsız, kir tutmayan ve kaliteli bir kumaş olmasına dikkat edin. Özellikle yeni bebek arabası modellerinde bulunan çıkarılıp yıkanabilen süngerler sayesinde bebeğinizin hiç olmadığı kadar sağlıklı bir arabası olacak.

İlginizi Çekebilir: Bebek Bezi Nasıl Seçilir?

5-Bebek Arabası Emniyet Kemeri:

Kendi araçlarımızda olduğu gibi bebeğimizin aracında da emniyet kemeri çok önemli. Bazı bebek arabası modellerinde kullanım kolaylığı gerekçesiyle sadece belden bağlanan kemer modelleri kullanılıyor. Ancak ne yazık ki tek bir kemerin bebeğiniz üzerinde bir koruması yok. Bebekler bu kemerlerden kolayca kurtulabiliyorlar dolayısıyla kendilerini yere atmaları da daha olası oluyor. Bebek arabası tercih ederken birkaç yerden bağlanan ve bebeğinizin vücudunu güzelce saran kemer modelleri seçmeye önem gösterin. Hem ne demişler, “Önce güvenlik”.

6-Bebek Arabası Ağırlığı:

Bir bebek arabasında dikkat etmeniz gereken son konu ise ağırlık. Sonuçta bu arabayı sizler taşıyacaksınız. Gerektiğinde merdiven indirip çıkaracak gerektiğinde bagaja bindirip indireceksiniz. Diğer 5 madde de anlaştıysanız biz en hafif arabayı seçin deriz. Bebek arabasında bebeklerin rahatlığı ön planda olduğu kadar ailelerin kullanım kolaylığı da ön planda olmalıdır.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda