Gümrüğe Takılan Ürün Nasıl Alınır? Vergisi Nasıl Ödenir ?

Yurt dışı alışverişlerde oluşabilecek problemlerden biri: Ürünün gümrüğe takılması. Son zamanlarda sıkılaşan gümrük kuralları yüzünden bir çok ürün gümrüğe takılıyor ve çoğumuz gümrüğe takılan ürünümüzün geri menşei ülkesine dönüşünü izliyoruz. Peki gümrüğe takılan ürün nasıl anlaşılır? Gümrüğe takılan ürün nasıl gümrükten teslim alınır? Gümrük ücretleri, vergileri nasıl ödenir? Sizler için bugün bu konuları anlatacağız.

Ürünün Gümrüğe Takıldığını Nasıl Anlarım?

  • İlgili alışveriş sitesi üzerinden yapılan siparişlerin durumunu takip edin: Sipariş durumunu İlgili alışveriş sitesi üzerinden takip edebilirsiniz. Sipariş sayfasına giderek güncel durumu ve sevk tarihlerini kontrol edebilirsiniz.
  • Kargo takip numarasını kullanın: İlgili alışveriş sitesi üzerinden yapılan siparişler genellikle bir kargo takip numarası verilir. Kargo takip numarasını kullanarak güncel kargo durumunu ve sevk tarihlerini kontrol edebilirsiniz.
  • paketiniz uzun süredir gümrükte bekliyorsa gümrüğe takıldığından şüphelenebilirsiniz.
  • Gümrük ile iletişime geçin: Eğer siparişinizin gümrüğe takıldığını düşünüyorsanız, gümrük ile iletişime geçebilirsiniz. Gümrük müdürlüğü size siparişinizin durumunu ve neden takıldığını açıklayabilir.

Sipariş Neden Gümrüğe Takılır?

Siparişiniz aşağıdaki durumlardan dolayı gümrüğe takılmış olabilir:

  1. Gümrük sınırları dışında sipariş verme: Türkiyede geçerli olan gümrük sınırları 150 EUR fiyat üst sınırdır. Bu fiyatın üzerinde beyanname hazırlamanız gerekecektir. Bilmeniz gereken bir diğer konuda adet sınırıdır. ayda en fazla 5 paket sipariş geçebilirsiniz. Ve kg olarak 30 kg aşamazsınız. daha detaylı bilgi için tıklayın.
  2. Gümrük yasaklı Ürün: Aldığınız ürün gümrük yasaklı olabilir. Gümrük yasaklı ürünler için tıklayın.
  3. Yanlış beyan: Vpaket üzerindeki beyanların yanlış olmasından kaynaklı olabilir. Fiyatın düşük gösterilmesi veya fiyatından şüphe duyulması, paket içeriğinden şüphelenilmesi.

Gümrüğe takılan Ürünler Nasıl Anlaşılır?

Ürününüzün gümrüğe takıldığını PTT yurt Dışı Kargo Takip sorgu ekranlarından anlayabilirsiniz.(başka bir kargo ile geliyor ise firma sorgu sayfalarında da görünecektir.) “Customs holding” gibi bir ibare yada “not clear customs” gibi ifadelere rastlayabilirsiniz. Eğer siparişiniz, UKiM’de ( Uluslar Arası kargo iletim merkezi) uzun süredir bekliyorsa siparişiniz büyük ihtimalle gümrüğe takılmıştır. Elbette ürün gümrüğe takıldı ise genelde sizlere UKİM yetkilisi tarafından bir bildirim posta yolu ile gönderilir. Yapmanız gerekenler bu bildirimde yazılır. Yada size hiç bildirim yapmaz.

Ukim Bildirim Örneği:

Gümrüğe Takılan ÜrünPin

Bana Bildirim Yapılmadı! Diyenlerdenseniz:

Yeni çıkan kanun ile, yurt dışından alışverişlerindeki gümrük muafiyeti kaldırıldı. Bu demek oluyor ki artık tüm alışverişlerimize gümrük vergisi ödeyeceğiz. Artık UKİM paket üzerindeki ürün değerlerini baz alarak çoğu ürünü vergilerini kesiyor ve PTT kargo ile tarafınıza teslim edilirken kapıda gümrük vergisini tahsil ediyor. Fakat UKİM paketinizi açtıysa veya şüphelendiyse bu konu devamdaki prosedür işlemeye başlıyor bunu da belirtelim.

Vergileri Peşin Ödenenlerin Gümrüğe Takılması Nasıl Anlaşılır?

Eğer paketiniz vergiler dahil olarak aliexpress sitesinden adıysanız , bu paketlerin dağıtımını ARAS kargo ve PTT yapmaktadır. Vergiler dahil olan kargo takip numaraları , eskiden bizlerin takipsiz olarak aldığımız paketlerin takip numaraları ile aynı. Bunlar yurt içine gelmeden Ancak 17track internet sitesinden takip edilebilmektir. Aras kargo ile dağıtıma çıkmadan önce ancak aras kargo sitesinden takip edilebiliyor. Eğer paketiniz PTT ile geliyorsa gümrük işlemleri bittikten sonra takipli kargo gibi son ana kadar takip edilebiliyor.
Eğer vergilerini peşin ödediğiniz siparişiniz ARAS ile geliyorsa ve gümrükte takılı kaldıysa bunların gümrüklemesini MNG antrepo yapıyor. MNG antrepo ile iletişime geçerek paketinizin hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Paketiniz PTT ile geliyorsa bölgenize bakan UPİM üzerinden işlem yapmanız gerekecektir.

Vergileri Peşin Ödenen Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

ARAS kargo veya PTT internet sitesine girin.
Aras kargo ile geliyorsa, sağ kısımda bulunan “e-ticaret takip” kısmından ilgili siteyi seçin (örneğin Aliexpress)
PTT ile geliyorsa PTT kargo takip sitesini ziyaret edin.
Takip kodunu girin ve sorgulatın.

Size gelen evrakta yazan talimatlara göre hareket etmelisiniz. Genel olarak tüm gümrüğe takılan ürünler için aynı prosedür işliyor. UKİM sizden ürünün değerini gösteren bir evrak göstermenizi isteyecektir.

Evrakların Üzerine Kargo Takip Numarasını Ve İletişim Bilgilerinizi ekleyin. Size gelen evrakta ki mail adresine evrakları yollayın.( mail adresi yoksa kendinizin şahsen başvurmanız gerekebilir.)

Bu aşamadan sonra sadece ürünün vergilendirilmesi ve tarafınıza yollanmasını bekleyebilirsiniz. (memurun ilgi durumuna göre 5-10 iş günü arası sürebilir.) (şahsen başvurularda hemen teslim alırsınız.)

Vergilendirilmesi ve kapıda gümrük vergisi ödenmiş gönderi paketi:

Gümrüğe Takılan ÜrünPin
Gümrüğe Takılan Ürün Nasıl Alınır? Vergisi Nasıl Ödenir ? 5

Siz evraklarınızla şahsen başvuru yaptığınıza, kargo takip numarasını UKİM personeline söylüyorsunuz. Burada öncelikle kargonun size ait olup olmadığı tespit ediliyor.

Önemli: Eğer paket sizin adınıza değilse ürünü teslim alamazsınız.

Ürünüm Gümrüğe Takıldı Nasıl Alırım?

Eğer gümrük yasaklı değil ve gümrük sınırlarında bir ürün ise, Gerekli olan gümrük evraklarını tamamladıktan sonra gümrükten ürünlerinizi çekebilirsiniz.
Bunlar:
Fatura (satıcıdan mail adresinize göndermesini isteyebilirsiniz.)
Kredi kartı veya Hesap hareketini gösteren belge.
Kimliğinizi gösterir bir belge (kimlik, ehliyet vb.)

Gümrük Vergisi Nasıl Ödenir?

Paketinizi kapatıp, gümrük memuru değer tespiti yapıyor ve ödeme için size bir evrak veriyor. Siz bu evrakla gümrük içerisinde bulunana vezneden gümrük vergi tutarı ödeyerek dekontla ürünü depodan çıkartabilirsiniz.

Gümrüğe Takılan Ürün Nasıl Alınır? Vergisi Nasıl Ödenir ?Pin

Eğer paketinize mail ile evrak gönderdiyseniz paketin vergisini kapıda peşin ödersiniz.

Ürününüz gümrüğe takılmadıysa zaten yine kapıda size paketi getiren kişiye gümrük vergisini ödersiniz.

Eğer Gümrük vergisinin çok yüksek çıktığını düşünüyorsanız, vergilerini ödemeyerek ürünün geri göndericiye iade edilmesini isteyebilir yada gümrük vergisine itiraz edebilirsiniz.

Ürünü teslim almadan iade işlemi nasıl yapılır? Konuya gitmek için tıklayın

Gümrük vergisine nasıl itiraz edilir? Konuya gitmek için tıklayın

Vergilerini Peşin ödeyerek alışveriş nasıl yapılır ? Konuya gitmek için tıklayın

Yurt dışı gönderiniz gümrükte takıldıktan sonra minimum 10 gün maksimum 20 gün gümrükte bekletilmektedir. Eğer ürün için başvuru yapmazsanız ürün sizin inisiyatifiniz dışında satıcıya iade edilecektir.

Gümrük Vergisi Sık Sorulan Sorular

Gümrüğe takılan ürünler için itiraz süreci nasıl işler?

Gümrüğe takılan ürünler için itiraz süreci, Gümrük Kanunu ve ilgili yönetmeliklere göre yürütülür.

Gümrüğe takılan ürünler ne zaman teslim edilir?

Gümrüğe takılan ürünlerin vergisi ödendikten sonra teslimatı yapılır.

Gümrüğe takılan ürünlerin vergisi nasıl ödenir?

Gümrük Müdürlüklerine müracaat ederek gümrük vergileri ödenebilir.

Gümrük vergisi ödenmeden ürün almak yasal mı?

Gümrük vergisi ödenmeden ürün almak yasal değildir.

Gümrük vergisi ödememek için neler yapılabilir?

Gümrük vergisi ülkemizde her siparişe (kitap ve benzeri hariç) uygulandığından sadece kitap alışverişlerinde muafiyet sağlanmakatadır.

Gümrük vergisi nasıl hesaplanır?

Gümrük vergisi, ürünün değeri, türü ve menşei gibi faktörlere göre hesaplanır.

Gümrüğe takılan ürünler nasıl takip edilir?

PTT Kargo veya anlaşmalı kargo şirketlerinden kargonuzun takibini yapabilirsiniz.

Aklınıza takılan soruları konu altından sorabilirsiniz. Grupanda iyi alışverişler diler.

İlginizi Çekebilir

“Gümrüğe Takılan Ürün Nasıl Alınır? Vergisi Nasıl Ödenir ?” üzerine 982 yorum

  1. Merhaba. Geçen ay aldığım ürünler ve bu ay aldığım ürünler çakıştığı için kargolarım üstüste geldi ve içlerinde 4’er tane gıda takviyesi var. En son iki kargo aynı anda geldiği içini içlerinden toplam 8 adet ürün çıktı. Fakat yaşadığım şehirdeki gümrüğe gittiğimde İstanbul not düşmüş, seni takibe almışlar dedi gümrük memuru. Ben dolar artıyor diye stok yapıyorum dememe rağmen bir sonraki postayı iade edeceğini ifade etti. Sorularım şunlardır : 1. İstanbul gümrükte takibe alınma ve taşradaki gümrüğe not düşme gibi bir durum söz konusu mu (Ben kargo takibe baktığımda ticari vs. Gibi bir ibare görmedim çünkü)
    2. Kimin kaç defa alışveriş yaptığını görme durumu var mı? Teşekkür ederim

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Ürünleri yurt dışından alıyorsunuz. Bu doğrumu ? Bir için belgeniz varmı ürünler için? Gıda takviyeleri gümrük yasaklıdır. İade olabilir. Gümrük memuru not düşebilir. Kendisi de geri gönderebilir. Aslında size zaten yeterinde insiyatif tanımışlar. Kaç defa alışveriş yaptığınızın bu durumda pek bir önemi bulunmuyor.

      Syg

      Yanıtla
  2. Hocam merhaba aliexpress den uydu bulucu alımıştım.RH131389345TR barkod numarası ile sorguladığımda Gönderinin İthaline Gümrükçe İzin Verilmedi ve bugün Zimmet Alındı ibaresi düşülmüş. Bu durumda benim ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim

    Yanıtla
  3. Merhabalar,
    Aliexpresten aldığım 3005129288495807 takip numaralı ürünüm aylardır gümrükte gözüküyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Yanıtla
  4. merhaba ben dün 735 tl tutarında bir cüzdan sipariş ettim. gümrük vergilendirmesi nasıl oluyor pek bir bilgim yok, kapıda kurye aracılığı ile ödenebiliyor mu ya da ne şekilde oluyor? cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim

    Yanıtla
    • Merhaba Özge,

      %20 + 9-10 TL arası sabit ücret gümrük vergisi çıkar. Genellikle kapıda postacıya ödersiniz.

      Syg

      Yanıtla
  5. Merhabalar. RH130885643TR kodlu kargom PTT Ankara PİM şubesinde gözüküyor. Ürünüm gümrükte takılı mı kaldı? İlk defa başıma geliyor. Ne yapmam gerekir? Çok teşekkür ediiyorum.

    Yanıtla
  6. Merhaba, benim sormak istediğim ürünlerin hasarlı gelmesi hakkında, alışveriş yapacağım yer hasarlı ürünü kabul etmezsem sorun olmayacağını söyledi(suç kargo şirketine kalıyor herhalde, orada da sigorta işliyordu) fakat aklıma takılan diyelim eşya gümrüğe takıldı ve aynı zamanda hasarlı, orada kime diyeceğim bunu kabul etmiyorum diye, muhatabım gümrük görevlisi, kargo şirketi gümrüğe bırakıyor gidiyor. kafam karıştı.

    Yanıtla
    • Merhaba Tolga bey,

      Ürün hasarlı olup olmadığını ancak Ptt görevlisinin yanında paketi açarak tespit edebilirsiniz. Fakat paketi açtırmaya bilir. Gümrük vergisini ödedikten sonra açmanızı isteyebilir.Bu seferde size geri gönderim ücreti yansır. Fakat gümrükte paket açılırsa (içinde ne olduğunun tespiti için) Sizde o anda orada bulunursanız paketi kabul etmediğinizi beyan edebilrisiniz. Bir problem olmayacaktır. Bence bunun bir kontrol şekli yok eğer paketin hasarlı olduğundan şüphelenirseniz teslim almazsınız paket satıcıya geri gönderilir. Diğer bir durum ise paket yolda zara görmesin diye gayet iyi paketliyorlar. Şuana kadar hiç hasarlı ürün görmedim.

      Syg

      Syg

      Yanıtla
    • Merhabalar, benim de RE144016735CN numaralı ürünüm bir türlü gelmedi. Ptt kargoya gidip sorduğumda sistemlerinde göremediler, internette ptt kargo sorgulamada en son çinde görünüyor. Ama uluslararası kod sorgulamada ise 20 kasımda received by the carrier diyor. Çıkamadım işin içinden

      Yanıtla
  7. RB009063351SG takip numarası ile almış olduğum ürünleri aliexpressten sorgularken “Gümrükte tutuluyor, lütfen gümrük veya satıcı ile iletişime geçin.” diye uyarı veriyor. Sipariş etmiş olduğum ürünleri eğitim amaçlı okulda kullanacağımızdan dolayı 30 adet sipariş vermiştim. Bu durumda gümrük ile nasıl iletişime geçeceğiz ya da Onların bizle iletişime geçmesini mi bekleyeceğiz?

    Yanıtla
    • Merhaba Osman bey,

      Diğer ziyaretçilerimiz için bu sorunuzu cevaplıyorum. Öncelikle iyi günlerde kullanın. Lütfen kargolarınızı PTT sisteminden sorgulayın. Aliexpress sitesinde yazan “Gümrükte tutuluyor, lütfen gümrük veya satıcı ile iletişime geçin.” yazısını dikkate almayın. Eğer ptt sitesinde gümrük yasaklı ithali yasak gibi ibareler var ve zimmet alındı yazısı mevcutsa problem var demektir.

      Syg

      Yanıtla
  8. Merhaba Ptt ile Almanya’ya bir hediye paketi gönderdim. Hediyelik bi kaç eşya var içinde değeri 40 euro civarı. İlk defa yurtıdşı kargo gönderiyorum. Ptt küçük paket olarak gönderdi kargoyu. Almanya DHL ye ulaştı kargo. DHL’de şöyle yazıyor. Sevkiyat, 15 Eylül 2020 tarihinde uluslararası lojistik merkezine ulaştı.
    Ben ilk defa gönderdiğim için hiç bir bilgim yoktu. Pakete Ptt’de bir kağıt verdiler hediye paketi yazdım Türkçe. Gümrük olaylarını hiç bilmiyorum gümrüğe takılır mı vergi isterler mi? Gümrükte sorun olursa bize haber verirler mi? Paket benim için çok önemli. Geri gönderme durumu yok diye duydum öyle birşey olursa paketi imha ederler mi?

    Gönderdiğim kişide bana kargo gönderecek Almanya’dan Türkiyeye geldiği zaman aynı şekilde gümrükle ilgili sorunlar olur mu? Hediye olduğu için ne gönderecek soramıyorum. Karşı tarafın bilgi alacağı bir yer var mı Ptt’ye mail attım gümrük’e sor bunları dedi. Hediye paketinin içine fatura koymasını söylemeli miyim
    Yardımcı olursanız sevinirim. Gönderdiğim kargo şu an Frankfurtta Uluslararası dağıtım merkezinde kargo Münihe gidecek.0||

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Gümrük yasaklı ve özel izne tabi ürünler gümrükten geçmez. Diğer bir durum hediye olayı artık ülkemizde yok . Her ürün için vergi ödemek zorundasınız. Gümrük muamelesi gelen ürüne göre değişik gösterecektir. Almanya ilgili mevzuata hakim değilim . Umarız paketiniz sağ salim ulaşır.

      Syg

      Yanıtla
  9. Selam adım özkan Türkoğlu bangood sitesinden aldığım RH146112995TR nolu kargo smartwatch saat gümrükçe ithaline izin verilmedi diyip zimmet verildi zimmet alındı yazıldı bu ne demek ürünü alamayacakmıyım

    Yanıtla
  10. Merhaba, daha önce Türkiye’den alınmış cep telefonunu, Kıbrıs’tan Türkiye’ye göndermek istedim. Kargocu fatura olmaz sa gümrük te takılabileceğini söyledi. Fatura elimde yok. Faturasız gönderim yaptım acaba takılır mı gümrüğe ne yapmalıyım?

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Evet takılabilir. Türkiye kayıtlı olduğunu ve size ait olduğunu ispat hükmünde bulunabilir. Şuan ne durumda bilgi verebilir misiniz?

      Syg

      Yanıtla
  11. Merhaba

    RS91599**99DE takipli kargomun gümrük vergisi yanlış yazılmıştı.itiraz ettim ve yanlış yazılan tutar silindi ama depodan çıkarıldı yazdı ve durdu. Tam olarak ne zaman gelir sizce? Mail falan da attım (fatura) ama bir dönüş olmadı.

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Paketiniz Başakşehir’de görünüyor. İşlemler için tekrar gümrük memuru önüne gelecektir. Bu süre için bir şey diyemiyorum.isterseniz Şahsen gidip alabilirsiniz. Ödeme ekranınızı veya ekstrenizi göstererek tekrar vergi hesaplanır(yanınızda) .Orada ödemenizi yapar ve teslim alabilirsiniz.

      Syg.

      Yanıtla
      • Kolay gelsin ben ali express ten bluetoot kulaklık ve kablosuz sarj cihazı almak istiyorum gelirmi turkiyeye girişi serbest mı ürünlerin

        Yanıtla
          • RB024422476SG bu takip nolu kargom var bluetoot kulaklik vergide tutuluyor iletisime gecmem gerektigini söyluyorlar aradim yoğunluktan dolayi bekletildigini söylediler. Acaba sorun çiktigi icinmi iletişime gecmemi söylediler

          • Merhaba,

            Herhangi bir problem görünmüyor. Bluetooth kulaklık gümrük yasaklı değil. Ürün gümrüğe yeni giriş yapmış. Biraz bekleyin siparişiniz tarafınıza ulaşacaktır.

            Syg

      • Merhabalar, bugün adresime gelen bir yazıda kargonun gümrük işleme merkezinde olduğunu ve yedi gün içinde tekrar yurtdışına iadesi yapılacağına dair bir yazı geldi ben de şubeye gittim gümrük memurları beğenname düzenlemem gerektiğini söyledi beni de başka bir odaya yönlendirdiler, gittim, akabinde oradaki arkadaşla biraz muhabbet ederken beğenname düzenlemene gerek yok memurlar bu konuda inisiyatif kullanırsa tek kutu içinden çıkan beş adet ürünü verebilirler dedi ama memurları bu inisiyatif kullanmadan beğenname düzenleme istediler. Beyanname düzenleyen arkadaşlar bunu yapmana gerek yok normalde az çıkacak vergi yaklaşık 1500-2000 TL’ye yakın çıkacaktır. Nokta hatası yapsan bile kağıt başına 200 TL ceza ödeyeceksin aynı zamanda yaptığın hatadan dolayı kaçakçılık ve yargılanabilirsin dedi ben de beyanname düzenlemedim. Kargonun iade yapılacağını söylediler. Yapılır mi? Bir de şimdi sitelerden baktığımda 5 adet ürün alınabilir deniyor. Anlamadım bu ülkenin problemi mi var. Devlet insanların işine kolaylaştırmak için yok mu? Sizce paramı nasıl geri alırım. Ne yapmam gerekir. Bu sistem ne zaman değişir. Bende cimer üzerinden şikayet yazdım.

        Yanıtla
        • Merhaba,

          Evet insiyatif gümrük memurunda olduğundan dolayı (Yurt dışından satın alabileceğiniz ürün sayısı değiştirildi . Yurt dışından alabileceğiniz ürün sayısı aylık olarak 5 adetle sınırlandırıldı.

          Gümrük memuru bazen farklı değerlendirebiliyor. Mevzuat ”5 taşıma muhteviyatı” kadar diyor. anlayacağınız 5 adet tek pakette alırsanız ürün yinede gümrüğe takılabilir. Fazla riske girmeden adeti kendiniz ayarlayabilirsiniz.(tüm inisiyatif gümrük memurundadır.) )

          Evet ürün geri gider. yapmanız gerekenler Aliexpress’te Teslim Alınmayan Ürün Ücret İadesi Nasıl Yapılır? konumuzda anlatılmıştır.

          Syg

          Yanıtla
      • Merhaba
        UB100351716LV
        PR107436742YP
        kodlu 3 ağustosta sipariş ettiğim 2 tane ürün halen gelmedi ptt ye gidip sorduğumda gümrükte bekliyor dediler satıcıya da mesaj yazdım daha cevap alamadım sizce napabilirim geri mi dönmüş yoksa gelir mi lütfen yardım edin tablet ve telefon kılıfı sipariş etmiştim

        Yanıtla
  12. Merhaba RB985260737SG,
    RB995935694SG, RB988150537SG bu üç ürünüm gümrükte işlemleri başlatıldı, bazende bekletiliyor yazıyor. Ürünlerimden 2 tanesi 10 günden beri gümrükte 1 tanesi dün gümrüğe geldi. Tarafıma Herhangibir tebligat ulaşmadı. Şuan yurtdışındayım ve neden 10 gündür bekliyor anlamdım bu ürünlerden 1 ay sonra verdiğim siparişlerin hepsi geldi.Gümrükte yoğunluk mu var? Konuyla ilgili nereden sağlıklı bilgi alabilirim. Gümrük vergisi işlemleri online olarak internet üzerinden yapılabilir mi? İstenilen belgeler vs e-mail yoluyla ulaştırsam kabul olur mu?

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Evet pandemiden dolayı yoğunluk var. 3 paketinde vergisi kesilmiş tarafınıza ulaşacaktır.

      Syg

      Yanıtla
      • merhaba öncelikle bu kadar soruya cevap yazdığınız için sizi tebrik ediyorum .benimde bir sorum olacak ben fransadan ürün aldım çiçek soğanı ürün gümrükte takılı kalmış zimetlendi yazıyor ayrıca yasaklı ürün ibaresi var bunun anlamı nedir ayrıca nasıl yol izlemeliyim çiçel soğanı neden yasaklı ürün olsun ticaret yapmıyorum miktar düşük

        Yanıtla
        • Merhaba,

          Bazı ürünler Tarım bakanlığı tarafından onaya tabi olabilir. İthalatı için özel izin gerekebilir. Ürünü teslim alamadığınız için mülkiyeti satıcıda olduğundan satıcıya(veya göndericiye) ürün iade edilecektir. ,

          Syg

          Yanıtla
      • Merhaba, 18 Ağustos’ta gümrüğe ulaşan kargom hala orada gözüküyor. Yani son işlem 18 Ağustos’ta. RB985690538SG
        Xiaomi kulaklık almıştım 2 tane. Sıkıntı çıkarıyor muydu bu? Daha önce de bir kez almıştım.

        Yanıtla
    • Aliexpressten bir akıllı saat aldım ve gümrüğe takıldı görünüyor takip numarası RB998704920SG ne yapmam gerekir teşekürler simdiden

      Yanıtla
    • Merhabalar RB009647619SG nolur kargom aliexpress de bir baktığım da gümrükte tutuluyor bir baktığım da ise gümrük işlemleri başlatıldı yazıyor ürünüm ayın 21 den beri aynı şekilde durgun duruyor şimdi benim ürünüm gümrüğe mi takıldı yoksa gelecekmi eğer takildiysa bana kağıt ulaşmaz sa ne yapabilirim

      Yanıtla
    • Merhaba kolay gelsin… alibabadan biraz fazla ürün aldim (fazla derken abarti fazla degil)gümrüge ticari oldugu icin takildi… takilmasinida gectim tamam kdv, ötv vs.. neyse vereyim ürünümü alayim dedim… ama benim yapmam gereken şeyleri bir tane gümrük müşaviri bulup onun yapmasi söylediler…bana bir yol göstermediler. Bu zamana kadar gümrükde siparisim kalmadi neyse bende gümrük müşaviri buldum yaptirdim (bana pahaliya geldi)…sizden ricam ayrintili bir şekilde şunu ögrenmek istiyorum… bu tip ithal ürünümün ticari olarak tekrardan takilirsa ne yapmam gerekiyor… ikinci sorum ise ufak çapli bir şirket kursam, ufak çapli çinden malzeme getirmeye kalsak ürünlerimin kdv ötv direk ödenip adresime gelirmi… yani ticari olarak yapmaya kalsak bu işleri. Nasil bir yol izlemem gerek… şimdiden teşekkür ederim…

      Yanıtla
      • Merhaba Mehmet bey,

        Bununla ilgili mevzuatlar satın aldığınız ürüne göre değişir. Örneğin; bazı ürünler için CE belgesi gerekebilir. Bazı ürünler için özel izinler gerekebilir. Bazı ürünler yerli bir üretici tarafından tamamen ithali yasaklanmış olabilir. Mevzuata bizde sizin gibi hakim değiliz. Ancak bu işleri yapan bir ithalat firması bu konuda size yol gösterici olabilir. Diğer türlü gümrük müşaviri ile çalışmanız gerekir. Bireysel olarak kullanım için gümrük vergilerini ödeyerek teslim alabilirsiniz.( 1-3 adet gibi)

        Syg

        Yanıtla
    • Adem bey Merhaba,

      Bu gönderi takipsiz gümrükte kalıp kalmadığını kontrol etmek mümkün değil. Ancak vergisi kesilir ise ptt takip ekranlarında görünebilir. kayıtsız yani takipsiz kargoların teslimi çok uzun sürebiliyor. Aliexpress takip ekranlarında “xx.xx.202x tarihine paketiniz gelmez ise aliexpress iletişime geçin” diye bir ibare olması gerekir. Bu tarihten sonra anlaşmazlık açın. ürün ulaştı mı? sorusuna hayır lojistik takip problemleri altından koruma süresi doluyor paket hala aktarımda seçenekleri ile anlaşmazlık açın. altına da ingilizce olarak açıklama yazabilirsiniz. Ücretin tamamının iadesini talep edin.

      Syg

      Yanıtla
  13. RB990248022SG takip numaralı kargom gümrükte tutuluyor bildirimiyle kaldı 10 gün oluyor. Satıcı ile iletişime geçtim gümrüğe gidin ya da arayın dedi böyle bir imkanım yok. Türkçe takipte gümrükte tutuluyor, İngilizce takipte import clearance failure yazıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Paketiniz gümrük işlemleri, için gümrüğe alınmış ve vergilendirilmesi yapılmış. Şuan dağıtıcıda görünüyor.

      syg

      Yanıtla
      • Merhaba,
        Benim de RB998400*90SG nolu kargom “gümrükte tutuluyor, lütfen satici veya gümrük ile iletisime gecin” yaziyor. Ne yapmaliyim. Yardimci olur musunuz? Tesekkurler.

        Yanıtla
        • Merhaba,

          Şuan Bir problem gözükmüyor.Standart kargo hareketleri görünüyor.Paketiniz her paket gibi gümrüğe girmiş. Ptt’den takip etmenizi öneririm.

          Syg

          Yanıtla
      • merha RX154770821DE takip nolu kargom gumrukte bekletiliyor yaziyor.ben izmirde yasiyorum izmire gelmeyecek mi yani yada benim yapmam gereken birsey varmi sizce

        Yanıtla
        • Merhaba,

          Şuan pandemi dolayısıyla işlemler yavaş ilerliyor. Acele etmeden sabırla beklmeniz faydanıza olmuş. Güle güle kullanın.

          Syg

          Yanıtla
  14. Yasaklı ürün elektironik sigara ülkemiz de yasak bende aliexpress ile getirtcem diyelim gümrüğe takıldı ve yasaklı ürün olan elektironik sigara olduğu fark edildi ne yapmam gerekir

    Yanıtla
      • Merhaba. Ben bir gitar aldım aliexpress den . Bu ürüne 37.8 tl vergi çıktığı halde ( Gönderinin İthaline Gümrükçe İzin Verilmedi ) diye geri yollanırken ptt ye yaptığım şikayet ile geri iadeyi durdurup tekarar almak üzere ptt ye getireceklerini belirttiler ve ürün şimdi yolda. Gelince alma işlemine nasıl gitmeliyim ? Ürün yasaklı bir şey değil sadece enstrüman. Ilk kez başıma böyle bir olay geliyor . 10 kez spariş verdim . Bazılarına vergi de ödedim ama hiç italine yasak gibi birşey görmemiştim. Yardımcı olursanız sevinirim.

        Yanıtla
        • Merhaba , Bir şey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Paketinizi takip edin.Nerede olduğunu PTT sitesinden tespit edip teslim alabilirsiniz. Ya dağıtıma çıkar yada en yakın ptt’den teslim alırsınız. Detayları burada paylaşırsanız diğer arkadaşlarımızda örnek teşkil edecektir.(vergisi kesildiği için bir şey yapmanıza gerek yok)

          Syg

          Yanıtla
Yorum yapın

Grupanda