Buzdolabı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Her cihazdan önemli bir iş: Buzdolabı satın almak. Yanlış karar verirseniz, yıllarca fazla büyük problemler yaşamak zorunda kalacaksınız. Yinede merak etmeyin size yardımcı olacağız. Her gün büyük bir alet için alışveriş yapmasanız da, Bu makale, insanların bir buzdolabı satın alırken yaptıkları genel hataları ele almaktadır.

Kaçınmanız şart olan bir hayli tuzak var. Olay çok basit gibi görünebilir. Fakat hanenizin dekoru için yanlış tarzı seçmek size büyük problemler yaratabilir. Bir diğeri ise kapasite ve yiyecek depolama ihtiyaçlarınızı düşünmektir. Peynir, süt ürünleri ve sebzeler için bölmeler var mı? Belki umursamazsınız, fakat en azından satın almadan önce kontrol etmek faydalı olacaktır.

Bir buzdolabı satın alırken dikkat etmeniz gerekenler,her gün kullanacağınız buz yapıcılar , su sebilleri ve otomatik su sürahileri gibi ekstralar büyük bir fark yaratabilir. Bazende kameralar ve akıllı buz dolapları dahi anahtar etkenlerdir. Fakat başkası için olmazsa olmaz bir özellik sizin için para kaybı olabilir, bu yüzden bu özellikler için ne ödediğinize dikkat etmelisiniz.

İşte Bir Buzdolabı Satın Alırken Yapabileceğiniz En Büyük Hatalar:

1.Yanlış Stil Satın Almak:

Buzdolapları büyük kutular olabilir ancak monolitik (tek tip ,boyut) olmaktan uzaktır. Bir dizi şekil, boyut ve tasarımda gelirler. Her stilin kendine mahsus kuvvetli ve zayıf yanları vardır. Bir takım buzdolabı türleri çoğunlukla daha düşük fiyatlıdır, ancak pek fazla özellik sunmaz. Yanlış tarz cihaz satın almak size kötü gelebilir. İstediğiniz yere(evinize ofisinize) uymayan bir şeyle sıkışıp kalabilirsiniz. İşte büyük buzdolabı stillerinin bir özeti:

 Üst Donduruculu Buz Dolapları:

Klasik buzdolabı tasarımı, üst donduruculu modeller yüzlerce yıldır var. Taze gıdalar için bir ana soğutma grubu ve üzerinde daha küçük bir dondurucu bölmesi vardır. Dondurulmuş ürünleri gizlemek için çok fazla alana ihtiyacınız varsa, bu tarz bir buzdolabı ideal değildir. Negatif yanı oldukça kolay aletlerdir ve kapı içi su dağıtıcıları ve otomatik buz yapıcılar gibi ekstralardan yoksundurlar. Pozitif yanı ise, diğer buzdolabı stillerinden daha uygun ücretli ve daha kompakt olma eğilimindedir.

buzdolabı alırken dikkat edilmesi gerekenlerPin

Satın Alın: Tasarruf etmek istiyorsanız, fantezi ekstralara ihtiyacınız yok ve küçük bir mutfağa sahip iseniz.

Satın Almayın: Yüksek stil, çok sayıda depolama ve lüks özellik istiyorsanız.

Alt Dondurucu Buz Dolapları:

Ortmalama olarak, bu buzdolapları üst dondurucululardan biraz daha büyük boyutlardadır. Alt bölümdeki daha büyük dondurucu bölümleri ile de ters düzenleri vardır. Taze yiyecekler için soğutulmuş bölüm bunun üzerindedir. Alt dondurucu modelleri taze ürünlere daha kolay ulaşım sağlarken, dondurulmuş gıdalara erişmek daha zor olacaktır. Çekmece tarzı dondurucu kapıların yardımıyla bile, istediğinizi almak için eğilmeniz gerekir.

Satın alın: Dondurulmuş gıdalar için üst donduruculardan daha fazla yer ve taze ürünlere daha kolay ulaşım istiyorsanız.

Satın almayın: Donmuş yiyeceklere erişmek için eğilmeye dayanamıyorsanız.

Yan Yana Kapılı Buzdolapları:

Bu buzdolabı tarzı tamamiyle taviz vermekle alakalıdır. Yan yana modeller, yerden tasarruf etmek ve ekstra özellikler sağlamak arasında bir balans sunar. Ortada, biri soldaki dondurucu ötekisi sağdaki buzdolabı için olmak üzere iki kapı ile ayrılırlar. Kapıları da çok dar. Hızlı içecek bölümü veya çocuk atıştırmalıklarına kolay ulaşım için özel bölümler beklemeyin. Yan yana kapılı buzdolaplarında çok sayıda dondurucu ve buzdolabı bulunur. Bir takım modellerde ayrı olarak kapı içi buz yapıcılar, su sebilleri ve dokunmatik kontroller gibi süslü eklentiler bulunur.

Satın alın: Geniş depolama alanı ve bir avuç çağdaş özellik istiyorsanız veya dar bir mutfağınız varsa.

Satın almayın: İçeceklere ve atıştırmalıklara hızlı veya çocuk arkadaşı ulaşım için ekstra bölmeler istiyorsanız.

Gardırop Tipi Buz Dolapları:

Yan yana ve alt dondurucu modellerinin bir birleşimi olan gardırop tipi buzdolapları hepsini birlikte sunar. Ekseriyetle akıllı, bağlı işlevler ve özel bölümler dahil  en yüksek özelliklere sahiptirler. gardırop tipi buz dolabı modelleri de en çok tercih edilenlerdendir. Bu yüzden çoğu renk ve kaplama seçeneğinde mevcuttur. Netice olarak, gardırop tipi buzdolapları için yüksek paralar ödemeniz gerekir.

buzdolabı alırken dikkat edilmesi gerekenlerPin

Satın Alın: Şayet tüm özellikleri istiyorsanız büyük bir bütçe alabilirsiniz.

Satın almayın: Bütçeniz zorlanıyorsa.

2.Yerinize Uygunluğu Kontrol Etmeyi Unutmak:

Hangi buzdolabını tercih ederseniz edin, büyük bir yanlış adım uygunluğu kontrol etmeyi unutmak. Yeni aletin mevcut buzdolabınızla aynı yere sığdığından emin olun. Bunu daha önceki biriminizin boyutlarını ölçerek yapın. Hemen peşinden, satın almayı tasarıladığınız yeni buzdolabı ile karşılaştırın. İdeal olarak, değiştirilen alet mevcut model ile aynı veya bundan daha küçük olacaktır. Mevcut buzdolabınız gömme dolaplardaki gömme bir köşede kalıyorsa bu bilhassa ehemmiyetlidir.

Karşı derinliğinizi ölçmek de aynı derecede ehemmiyetlidir. Bir takım buzdolapları tezgahınızın çok ötesine geçerek mutfağınıza taşabilir. Bir mutfak adası varsa, buzdolabı kapılarını açmak veya buzdolabının yanından geçmek için ne kadar açıklığa ihtiyacınız olduğunu ölçün.

Ön kapınız, koridorlar, bodrum kapıları vb. giriş noktalarını da ölçmeyi unutmayın. Teslim edilecek kişinin beklenmedik meseleleri veya komplikasyonları önlemek için izleyeceği yolu tahmin edin.

3.Depolama ve Kapasiteyi Hesaba Katmamak

Hiçbir buzdolabı sahibi aynı değildir. Depolama ihtiyacınıza uygun bir buzdolabı tercih edebilirsiniz. Uzun müddet buzluk içinde bir hayli eşya bulundurma eğiliminde misiniz? Bol dondurucu alanı olan bir alet seçtiğinizden emin olun. Bu vaziyette, yan yana model muhtemelen en iyisidir. Tersi doğruysa, büyük bir Fransız kapılı buzdolabı muhtemelen daha mantıklıdır.

Tabii ki, olası satın alımınız ikincil buzdolabı olarak hizmet verebilir. Bunun senaryoları küçük daireler, ikinci haneler ve bodrum mini mutfaklardır. Benzer şekilde, zati bağımsız bir buzdolabınız veya dondurucunuz varsa, depolama alanından ziyade ücret muhtemelen çok ehemmiyetlidir.

İlginizi Çekebilir:Sağlıklı Mutfak Eşyaları İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

buzdolabı alırken dikkat edilmesi gerekenlerPin

4.Kaplama Rengi 

Nihayetinde yerleştiğiniz buzdolabının görünümü küçük bir sorun değildir. İşlevlerinin ve özelliklerinin dışında, bir buzdolabının (veya rastgele bir büyük cihazın) dış bölümü, odanın dekoru üzerinde büyük bir tesire sahip olabilir. Kötü seçim yaparsanız etrafı ile çelişebilir. Mutfağınıza rastgele, hatta dağınık bir estetik verir.

İstediğiniz görünüme bağlı olarak, yeni buzdolabınızın aynı ortamdaki diğer beyaz eşya rengiyle (ve dokusuyla) eşleşmesi gerektiğine karar verebilirsiniz. Bunun zıddını yapabilir ve çarpıcı renklerle veya retro esintili bir stile sahip buzdolabı tercih edebilirsiniz. Odanın geri kalanı nötr olduğu sürece, ayırt edici cihazınız pozitif bir odak noktası olarak hizmet edecektir.

Küçük Detayları Önemseyin!

Yeni bir buzdolabı için alışveriş yaparken karşılaşabileceğiniz başka bir problem ise daha küçük etmenleri dikkate almamamız. Sözgelimi, iç mekanla alakalı detayları göz ardı edebilirsiniz. Sebzelik çekmeceleri açmak ve kapatmak ne kadar kolay? Mafsalları veya önkolları kazıyabilen veya çizebilecek keskin kenarlar var mı?

Bunlara özellikle dikkat etmelisiniz. Bunlar buzdolabınızı kullanırken sinirlerinizi bozabilir veya sizi ve sevdikleriniz yaralayabilir. Grupanda’dan bugünlük bu kadar. Aklınıza takılanlar ile ilgili konumuzun altından yazabilirsiniz. Grupanda mutlu günler diler. Şimdilik hoşçakalın.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda