Gittigidiyor’da İade İşlemleri Nasıl Yapılır?

Grupanda’dan herkese merhaba! Online alışverişin vazgeçilmez sitelerinden olan gittigidiyor’dan alışveriş yaptınız ürünle ilgili bir probleminiz var veya yasal olan cayma hakkınızı kullanmak istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Gittigidiyor iade işlemi nasıl yapılır? Hep birlikte bakalım.

 

1. Öncelikle ana sayfamızdan “hesabım” sekmesine tıklıyoruz. 

Gittigidiyor'da İade İşlemleri Nasıl Yapılır?Pin

 

2. Hesabım sekmesi içinde bulunan “aldıklarım” sekmesine tıklıyoruz. 

Gittigidiyor'da İade İşlemleri Nasıl Yapılır?Pin

 

3. Aldıklarım sekmesi içerisinde karşınıza satın aldığınız tüm ürünler çıkacaktır. Burada koruma süresi devam eden siparişleriniz görünecektir. İade yapmak istediğiniz ürün altında “iade/sorun bildir” butonuna tıklıyoruz. 

Gittigidiyor'da İade İşlemleri Nasıl Yapılır?Pin

 

4. Burada karşınıza bir seçenekler listesi çıkacaktır. Bu seçeneklerden size uygun olanı seçmelisiniz.

Bu seçenekler şunlar:

a) Farklı Beden Geldi: Eğer satın aldığınız ürün, farklı bir numara, farklı bir renk veya farklı bir numara ise bu seçeneği seçmelisiniz. 

b) Kusurlu Ürün Geldi: Paketiniz geldi ve aldığınız üründe kusurlar mevcut. Çizik, kullanılmış, veya bir parçasında problem mevcut vb. Problemler yaşıyorsanız bu seçenek ile iade etmelisiniz. 

c) Sahte Ürün: Satın aldığınız ürün sahte, taklit, replika ise bu seçenek ile iade işlemi başlatmalısınız. 

Gittigidiyor'da İade İşlemleri Nasıl Yapılır?Pin

d) İade/Cayma Hakkı: İnternet alışverişlerine özel olan bu hak alıcıları korumak için çıkarılmıştır. İnternet alışverişlerinde satın aldığınız ürünleri koşulsuz şartsız 14 gün içinde iade edebilirsiniz. Bu GittiGidiyor sitesine özel bir durum değil. Tüm online alışverişlerinizde bu hak kanunla korunmaktadır. (Kişisel kullanıma özel ürünler örn: emzik, iç çamaşırı, kullandıktan sonra hijyeni bozulan ürünler, poşeti açılmış dergi ve kitap, tüketilen ürünler için bu kanun uygulanmaz.) 

e) Teslim Alamadan Kapıda İade Edildi:  Ürün geldi ve kapıda teslim almadınız. Bu şekilde bir iade işlemi yapacaksanız bu seçeneği kullanmalısınız. 

d) Hasarlı Ürün Geldi: Bu seçenek ile gittigidiyor da iade işlemi yapacaksanız bilmeniz gereken bir kaç şey var. Satın aldığınız ürün kargoda zarar görmüş olabilir. Veya daha öncede de hasarlı gönderilmiş olabilir. Fakat bunu siz bilemeyeceğiniz için,  hasar görmesi muhtemel ürünlerinizi kargocu dan teslimi sırasında paketi açarak tutanak tutturmalısınız. Tutanak tutturmamanız halinde iade işleminiz satıcı tarafından red edilecektir. Ve iade işlemi gerçekleşmeyecektir.

Bu seçeneklerden biri ile iade işlemi başlattığınızda sitem size otomatik olarak bir iade kodu oluşturacaktır. Bu kod ile ilgili kargo firmasına ürünü teslim ettiğinizde otomatik olarak iade işlemi başlayacaktır. İade kargo ücreti satıcıya aittir. Kesinlikle iade işlemi yaparken ücret ödemeyceksiniz.

ÖNEMLİ!! İade işleminizi yapmaya gittiğinizde, aldığınız iade kodu çalışmayabilir. Satıcı veya Gİttigidiyor ile iletişime geçin. Çalışmama Durumunda size satıcı kargo anlaşma kodu verilecektir. Bu anlaşma kodu ile iade işlemi yaparsanız iade kargo takip numarasını sisteme manuel girmeniz gerekir. Burası önemlidir. Çünkü iade kargo takip kodunu sisteme girmezseniz ücret iadeniz yapılmayacak ve para satıcıya aktarılacaktır . Siz hem üründen hemde paranızdan olacaksınız. 

İade işleminiz bitti. Artık ödediğiniz ücret iade edilecektir. Bugünlük bu kadar. Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle. Grupanda mutlu alışverişler diler. Şimdilik hoşçakalın. 

İlginizi Çekebilir

“Gittigidiyor’da İade İşlemleri Nasıl Yapılır?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Grupanda