VR Gözlüğü Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Grupanda ekibinden herkese merhaba! Sanal gerçeklik gözlükleri son yılların icatlarından biri. Peki sizde bu cihazı merak etmiyor musunuz? Satın alamdan önce bu cihazlar hakkında nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz sizin de hakkınız! Başlayalım.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

VR sanal gerçeklik gözlüğü alırken dikkat etmeniz gereken ilk husus, gözlüğün mercek segmentinin gözlerinizi yormayacak şekilde tasarlanmış olmasıdır. İkinci olarakta VR gözlüklerinin genel olarak yeni bir teknoloji olmasından dolayı, beklentinizi karşılamayacak ve ucuz işlevselliği olamayan gözlüklerden uzak durmanız olacaktır. Şimdi giriş bölümümüzde size en önemli bu 2 hususu hatırlattığımıza göre, daha detaylı bilgilere geçebiliriz.

VR Gözlüğü Alırken Dikkat Etmeniz GerekenlerPin

En iyi VR Gözlük Nasıl Seçilir?

Sanal gerçeklik gözlüğü yani VR gözlüğü satın alırken acaba “en iyi VR gözlük hangisi?” diye düşünmeyin. Çünkü şuan için böyle bir kriterden bahsetmek çok zor. Sadece farklı ihtiyaçlara göre VR gözlük satın almayı tercih etmek mümkün. Ayrıca sürekli yeni şeyler ortaya çıktığı için VR gözlükler için bir standart oluştuğunu da söylemek biraz zor.

Sanal gerçeklik gözlükleri her geçen gün biraz daha gelişerek ve sanal gerçeklik uygulamaları da geliştirilerek hayatımızdaki varlığını artırıyor. Yakında akıllı telefonlar gibi herkesin evinde bir adet sanal gerçeklik gözlüğü olacağından şüphemiz yok.

Bu rehberimizde sanal gerçeklik gözlüğü almak isteyenler için sanal gerçeklik gözlüklerinin en iyi yanlarını ve etkileyici güçlü özelliklerini anlatacağız. Tercih yaparken de bu kriterleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

VR Gözlüğü Alırken Dikkat Etmeniz GerekenlerPin

VR aletlerinde şu an dikkat etmemiz gereken en ehemmiyetli husus, aletlerin bileşenleri konusunda. Mesela, Samsung Gear VR gibi aletler mobil tabanlı bir yapı sunarken, PlayStation VR gibi aletler konsol tabanlı bir yapı sunuyor. Bunların dışında kalan, Oculus Rift veyahut HTC Vive gibi ürünler ise üçüncü bir yol olarak PC ile beraber çalışıyor. Vaziyet böyle olunca seçim yapmak da biraz zorlaşıyor.

Yüksek Ücretli Ürünleri Tercih Etmek Doğru Mu?

Bu noktada hangi seçimin doğru tercih olacağına birlikte göz atalım. Bana kalırsa, daha ilk dönemlerini yaşayan VR aletine şu an yüksek bedeller ödemek çok uygun değil. Zira, olgunlaşma mertebesindeki bu teknoloji kısa bir müddette büyük bir yok kaydedebilir ve sizin büyük miktarlar ödeyerek satın aldığınız VR aletiniz çağın gerisinde kalabilir.

Ucuz VR Aletleri Faydalı Mı?

Mobil tabanlı VR aletleri ise başlangıç için daha uygun. Hem ücret, hem de yüksek fiyatlı ana donanım gerektirmemesi sebebiyle mobil tabanlı sanal gerçeklik ürünlerinin alaka çekici olduğunu düşünüyorum. Sözgelimi, Samsung’un aktüel Galaxy modelleri ile uyumlu Gear VR’ı 99 dolardan başlayan fiyatıyla başlangıç için iyi bir tercih. 3. parti markaların oldukça ucuz VR aletleri da var ancak çok fazla para vermeyelim derken VR tecrübeninden nefret edecek noktaya da gelmemek gerekli. Bu yüzden, çok çok ucuz aletlerden uzak durmanızı öneririm ancak vasati ücretlerde ürünler ile giriş düzeyi VR tecrübesi ele geçirmek olası.

İlginizi Çekebilir:Sanal Gerçeklik Gözlüğü İle Meditasyon Yapmak

Elinizdeki Cihazlara Göre Satın Alın.

Netice olarak, VR daha yeni gelişen ve popülerleşen bir alan. Doğru VR aleti seçimi için en ehemmiyetli kriter elinizdeki diğer donanımlar. Çok güçlü bir PC’niz ya da PS4’ünüz varsa tabii ki tercihinizi Oculus Rift ya da PlayStation VR’den yana kullanıp üst düzey bir sanal gerçeklik tecrübesi ele geçirebilirsiniz. Şayet bu aletlere sahip değilseniz ve fazla para harcamak istemiyorsanız, mobil tabanlı VR çözümleri sizin için daha uygun olacaktır.

Grupanda Mutlu günler diler şimdilik hoşçakalın.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda