Steam Key Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Grupanda’dan herkese merhaba,

Bugünkü konumuz Steam keyleri hakkında. Steam keylerin ne olduğu ne işe yaradığı ve nasıl kullanabilirsiniz bunu açıklamaya çalışacağım.

Steam Key Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?Pin
Steam keyleri, yada steam anahtarları, oyun geliştiricilerin oyunlarını diğer çevrimiçi ve perakende mağazalarda satmasına olanak tanıyan araçlardır. Steam anahtarları ücretsizdir ve müşteriler bu anahtarı Steam’de etkinleştirerek ürünün lisansını elde edebilirler.

Valve’ın Steam anahtarlarını kullanan müşterilere sağladığı şifreli kodlar ve hizmetlerle lisansı doğrudan Steam üzerinden alan kişilere sağladığı kolar ve hizmetler aynıdır.

Steam keylerinin’de çeşitleri vardır.Bunları 3 kategoride ayırabiliriz.

1-Standart keyler
Bu, Steam’deki en yaygın anahtar türüdür ve genellikle bir mağaza veya Steam Anahtarı paketiyle ilişkilidir. Bu anahtarlar perakende satış kutuları ve diğer sitelerde satış için uygundur. Bu anahtarlar Steam’de yayınlanan ve oynanabilir olarak işaretlenmiş ürünleri kullanılabilir yapar.
2-Anında Erişim
Bu anahtarlar Steam’de henüz yayınlamamış bir ürüne anında erişim verir. Anında Erişim anahtarları küçük çaplı beta testleri, basın ve nüfuz sahibi kişiler içindir. Talepler, talep başına değerlendirilir. Genellikle bu anahtarlardan 1000 adet kadarı bu iş için yeterlidir. Anında Erişim anahtarları hiçbir şekilde bir şey karşılığında satılmamalıdır.
3-Geliştirici Erişimi (veya “devcomp”)
Bu anahtarlar sadece geliştiricilerin kullanımı içindir. Geliştiricilere otomatik olarak ürüne erişim vermek için kullanılır. Birkaç düzineden fazla Geliştirici Erişimi anahtarına ihtiyacınız olmamalıdır.

Stean key anahtarım var bunu nasıl kullanabilirim ?
Anahtarlar Steamworks portalı üzerinden istek gönderilerek alınır. Anahtar istemek için uygulamanızın Steamworks açılış sayfasında yer alan “Steam Ürün Anahtarı Talep Et” butonuna tıklayın. Eğer bu butonu göremiyorsanız hesabınızda “Steam Anahtarı Üretme” izni yoktur. Aldıgınız bu anahtarı STEamde bulunan ürün etkinleştir kısmından aktif ederek kullanabilirsiniz.

anahtar sorgulamak

Steam üzerinden aldıgınız anahtarı sorgulayabilirsiniz.Steam ayarlar kısmından steam key sorgula bölümünden sorgulayabilirsiniz. Sadece “Steam Ürün Anahtarı Talep Et” iznine sahip hesapların anahtar sorgulaması yapabileceğini aklınızda bulundurun. Ayrıca, sadece sizin talep ettiğiniz anahtar serisindeki anahtarları ya da anahtar izinlerine sahip olduğunuz bir appID’yi içeren anahtarları sorgulayabilirsiniz. Eğer izniniz olmayan bir ya da geçersiz bir anahtarı sorgulamaya çalışırsanız geçersiz anahtar uyarısı alırsınız.

Steam Key Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?Pin

Steam keyler hakkında ek bilgiler

Steam anahtarlarınızla dikkatli olun.
Anahtar almak için basın mensubu ya da mağaza taklidi yapan ve aldıkları anahtarları tekrar satışa çıkaran birçok sahtekâr olduğuna dair rapor aldık.

Ön siparişler.
Geliştiricilerin Steam’de ön sipariş teklifi sunmalarını pek tavsiye etmiyoruz. Eğer ürününüzü Steam dışında farklı bir yerde ön siparişe çıkardıysanız ve bu ön sipariş sonucu kullanıcıya bir Steam ürün anahtarı veriliyorsa, verilen bu anahtarlar ürünü, ürün Steam’de satışa çıktığı zaman etkinleştirebilmelidir.

Beta testi.
Anahtarlar sayesinde test veya kapalı alfa/beta erişimi için oyuncuları erkenden oyuna dâhil edebilirsiniz. Eğer birkaç binden fazla anında erişim anahtarı gerektiren büyük bir beta yapmayı planlıyorsanız lütfen doğrudan Steam’le irtibata geçin.

Steam dışı paketleri.
Anahtarları kullanarak ürününüzü Steam dışındaki yerlerde paketlerle dağıtıma sunabilirsiniz. Geliştiricilerden duyduğumuz kadarıyla yaşam döngülerinin oldukça ilerisinde olan oyunlar için istediğin kadar öde paketleri gayet güzel bir gelir fırsatı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda