Steam Guard Nedir? Nasıl Aktif edilir ?

Steam Guard, Steam hesabınız için uygulanan ek bir güvenlik düzeyidir. Hesabınız için birinci düzey, sizin giriş bilgilerinizdir: Steam kullanıcı adınız ve şifreniz. Steam Guard ile hesabınıza ikinci bir güvenlik düzeyi uygulanır, Steam hesabınızın yanlış ellere düşmesini zorlaştırır.

Steam Guard hesabınızda etkin olduğunda, ne zaman Steam Hesabınıza tanınmayan bir cihazdan giriş yapmaya çalışırsanız, hesabın size ait olduğunu gösteren özel bir kodu girmeniz gerekecektir. Steam Guard ayarlarınıza bağlı olarak ya kodunuzu içeren bir e-posta alırsınız ya da akıllı telefonunuzdaki Steam Mobil uygulamasından bu koda erişirsiniz.

Steam Guard Nedir? Nasıl Aktif edilir ?Pin

Steam guard etkinleştirme yöntemleri

1-e-posta aracılıgıyla etkinleştirme

Eğer e-posta adresiniz doğrulanmış ve bu doğrulanmadan sonra Steam iki kez yeniden başlatılmışsa Steam Guard Steam hesabınızda varsayılan olarak etkindir. Eğer Steam Guard’ı devre dışı bıraktıysanız ve yeniden etkinleştirmek istiyorsanız, lütfen aşağıdaki talimatları takip edin:

İletişim e-posta adresinizin Steam ile doğrulanmış olduğundan emin olun.
İletişim e-posta adresinizi Steam ile doğrulamalısınız. Steam Hesap Ayarları ziyaret ederek e-posta adresinizin önceden doğrulanmış olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

2-Steam Ayarlarından Steam Guard’ı etkinleştirme. 
Steam istemcisine giriş yapmışken, Steam Guard’ı istemcinin sol üstünde bulunan “Steam” e tıklayarak etkinleştirebilirsiniz. Ayarlar” a gidin ve Hesap sekmesi altındaki  ” Steam Guard Hesap Güvenliği Ayarları” na tıklayın.

İşte bu kadar! Steam Guard etkinken, tanınmayan bir cihazdan giriş yaptığınızda her seferinde e-posta adresinize gönderilen özel erişim kodunu girmeniz istenecektir.

3-Steam Guard’ı akıllı telefon aracılığıyla etkinleştirmek.

Steam Guard kodlarını akıllı telefonunuz aracılığıyla almak size en üst seviye güvenliği sağlar çünkü girişlerinizi sahip olduğunuz fiziksel bir cihazla onaylarsınız. Ücretsiz Steam Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek kurmanız gerekir.

Bu yazımızda’da sizler için steam guard hakkında bilgiler vermeye çalıştık Bizi takip etmeyi unutmayın.

 

İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Grupanda